Temné hlbiny
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
Keď dostane detektív šéfinšpektor Erika Fosterová tip, že by kľúčový dôkaz vo veľkom drogovom prípade mohol byť ukrytý v nepoužívanom kameňolome na okraji Londýna, nariadi jeho preskúmanie. Z hlbín však jej kolegovia vyzdvihnú nielen dôkazy k tomuto prípadu, ale aj kostru malého dieťaťa. Pozostatky sú rýchlo identifikované ako Jessica Collinsová. Sedemročné dievča, ktorej zmiznutie zapĺňalo stránky novín pred dvadsiatimi šiestimi rokmi. Erika musí začať spájať čriepky z minulosti so súčasnosťou a vnárať sa čoraz hlbšie do rodinných vzťahov rodiny Collinsovcov aj do života vyšetrovateľky Amandy Bakerovej, ktorá si neprestala vyčítať, že zmiznutie dievčatka nedokázala vyriešiť. Erika čoskoro zistí, že tento prípad bude dozaista jeden z najzložitejších a najnáročnejších v jej kariére. Niekto si totiž neželá, aby bol prípad vyriešený. A urobí všetko, aby Erikine pátranie zastavil...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2018 , CosmopolisOriginální název:
Dark Water, 2016
Můj třetí a prozatím poslední Robert Bryndza, kterého jsem četla. A co jsem o jeho knihách psala v předešlých komentářích, to platí i zde.
Dějově a svojí zápletkou se mi tento díl líbil prozatím nejvíc. Zápletka byla promyšlená, sahala hluboko do minulosti a dávala Erice slušně zabrat. A činy současnosti s kořeny v minulosti bývají povětšinou velmi pikantní. Oceňuji i to, že autor upustil od výrazných "homosexuálních" kliček, a dokonce nám tentokrát Eriku z případu ani neodvolali, takže nemusela zase všechno vyřešit "ve svém volném čase". Ve třetím díle po sobě bych to už asi nerozdýchala.
I přes nepopiratelnou kvalitu příběhu si ovšem nedokážu k tomuto autorovi a jeho postavám vytvořit vztah. Knihy nejsou vůbec špatné, ale pro mě postrádají drive, který mě nutí frčet až do samého konce. Zde, dokonce ještě ani 50 stran před koncem, jsem necítila nutkavou potřebu knihu dočíst, a to je pro mě v tuto chvíli velká překážka. S autorem si dávám prozatím pauzu a uvidím, zdali se k jeho knihám ještě vrátím. Ale i když jsme si my dva nesedli, kvalitu autora nezpochybňuji.
Přečtena během pár dní. Líbilo se mi jak je to napínavý. A 60 stránek do konce už jsem jenom hltala, jak to dopadne. Za mě každá další kniha od tohoto autora je vypracovanější.
Moje druhá knížka od Bryndzy a opět dobrá. Ze začátku jsem si říkala, co z toho vyleze? Ale propojení minulosti a současnosti bylo zvadnuté dobře. Kniha se čte se moc hezky a závěr je překvapivý.
Tomuto spisovateli jsem velice odolávala, reklamy na jeho knihy jsem viděla úplně všude ale nakonec jsem se do toho pustila a velice VELICE dobré :-) mám za sebou tři díly, takže pokračuji, snad kvalita vydrží i v dalších dílech. SUPER !!!
Třetí Eričin případ, ve kterém se tentokrát vracíme do poměrně daleké minulosti. Jak se všechno tenkrát odehrálo a jak bylo možné, že malá Jessica zmizela tak náhle, aniž by si někdo všimnul něčeho podezřelého? Otázky se kupí, ale Erika s pomocí ostatních rozplétá složitou mozaiku případu. Já osobně jsem byla z knihy doslova nadšená, líbila se mi prozatím nejvíc. A i když jsem tam nějaké nepřesnosti objevila, vůbec mi to nevadilo a hodnotím definitivně plným počtem, protože tento případ si je určitě zaslouží ;-). A taky samozřejmě doporučuji a už teď se moc těším na další...
Ve třetí knize s inspektorkou Erikou Fosterovou jsem rád, že autor (oproti druhé knize) ubral na zvýrazňování sexuálně opačně orientovaných postav a přidal na příběhu. Řešit staré případy, rozplétat stará tajemství, to je téměř vždy sázka na jistotu. Pokud se k tomu přidá lehkost s jakou Robert Bryndza píše, k dobrému zážitku z četby už nic nechybí. Za mě opět spokojenost...
Zajímavý díl, trošku jiný než ostatní. Asi tím, že se jednalo o tolik let starou vraždu, propojení současnosti s minulostí. Zaujala mě také linka vyšetřovatelky Amandy. Jen s Erikou mám pořád trošku problém.
Byla to první kniha od autora, kterou jsem četla a musím uznat, že je to skvělé čtení, které nutí člověka číst dál a dál. Těším se na jeho další knihy!
Další úžasný díl. Bála jsem se je číst hned za sebou, že mi to zevšední. Jsem ale hrozně mile překvapená, jak je každá kniha úplně jiná. Hlavní hrdinka vyšetřuje pokaždé úplně jinak, takže neuvěřitelně napínavé příběhy. Ani hvězdičky mi nestačí.
Opět pěkné čtení,kmitala jsem,abych si vzala knížku a četla,takové mám ráda,když se těším jak budu číst a tato kniha je příkladem,to si musíte přečíst....
Od prvních dvou dílů jsem si dala dva roky pauzu, ale teď už tak dlouho na další díl čekat nebudu. Už jsem si udělala rezervaci.
Příběh mě nadchnul. Vůbec jsem takový vyústění nečekala.
vraždy pro ženy napětí nevyřešené případy
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Četla jsem i předchozí 2 díly. Bohužel nesdílím hvězdickové nadšení. Došla jsem k názoru, že není čeho se bát, protože Erika bude zcela jistě pokračovat v zatýkání tak dlouho, dokud vraha nenajde. Vlastně jsem na nej nebyla ani moc zvedava. Jen jsem se bála, ať proboha nezatkne i vlastní sestru, která za ní těžce dorazila z Čech. Každým dílem se zvyšuje brutalita, ale je to asi trend doby. Erika trpí nesmírnou frustraci, je nedocenena. No, počet přidělených policistů, kteří se zabývají starým případem, je úctyhodný. Situace a události považuji za příliš nereálné. Prostě geniální úžasná policistka ridi neuvěřitelným způsobem vyšetřování. Její vztah k dětem ji přímo předurčuje k úspěchu.