Temné hlubiny

Temné hlubiny
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539075/bmid_temne-hlubiny.jpg 5 3385 3385

Některá tajemství mají raději zůstat hluboko skryta... Když dostane detektiv šéfinspektor Erika Fosterová tip, že by klíčový důkaz ve velkém drogovém případu mohl být ukryt v zatopeném lomu na okraji Londýna, nařídí jeho prohledání. Z hlubin však její kolegové vyzdvihnou nejen důkazy k tomuto případu, ale i kostru malého dítěte. Pozůstatky jsou rychle identifikovány jako Jessica Collinsová. Sedmiletá dívka, jejíž zmizení plnilo stránky novin před šestadvaceti lety. Erika musí začít spojovat střípky z minulosti se současností a nořit se stále hlouběji do rodinných vztahů Collinsových i do života vyšetřovatelky Amandy Bakerové, která si nepřestala vyčítat, že zmizení holčičky nedokázala vyřešit. Erika brzy zjistí, že toto vyšetřování bude jistě jedno z nejsložitějších a nejnáročnějších v její kariéře. Někdo si totiž nepřeje, aby byl případ vyřešen. A udělá všechno, aby Eričino pátrání zastavil…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , Grada

Dark Water, 2016

Interpreti: Martin Stránský

LenkaKa
21.10.2024 4 z 5

Opět skvělá detektivka. Napínavé a nečekané rozuzlení.

KnihomolkaOli
04.10.2024 4 z 5

(SPOILER) Opět velmi čtivá kniha, zajímavý případ. Akorát v porovnání s předchozími díly mi to přišlo trošku odfláknuté. Chyběl mi výslech Gerryho, kde by popsal co a jak provedl.
Také je to třetí díl ze tří, kdy se k DETEKTIVU ŠÉFINSPEKTOROVI (s těma hodnostma jsou policajti fakt nemocní) Erice někdo vloupá. Ke mně by se vloupali jednou s plánem mě zabít a bydlela bych v bunkru pod zemí. Erika si z toho už potřetí nic moc nedělá. A kdybych byla matka tří dětí, která musela bojovat s útočníkem, klepala bych se ještě dva týdny. Lenka má však hroší kůži a už druhý den si užívá hotelové procedury. Vlastně i to, že je její manžel mafián se mi zdá trochu zbytečné… ale třeba to ještě bude hrát svou roli v dalších dílech.
Jinak jsem konec opět nečekala a přečetla jedním dechem.

Jana-Marie
30.09.2024 5 z 5

Velmi čtivá kniha, nemohla jsem se odtrhnout. Také se mi líbilo, že nebyla plná násilí, ale měla zajímavý příběh, konec překvapil - určitě stojí za přečtení.

Blanc2301
25.09.2024 5 z 5

Napínavé od začátku do konce, další skvělá Bryndzovka.
Jessicy mi bylo moc líto, a svým způsobem i Laury. Škoda, že se rodině nevzepřela, když byla plnoletá, ale asi to bylo těžké...

Terka91
17.09.2024 5 z 5

Další úžasná kniha, které nemám co vytknout. Četla se úžasně a jsem ráda, že jsem trochu měla správnou předtuchu, co že se to děje a kdo za tím asi je :-) prostě úžasná kniha.

Pajii
10.09.2024 5 z 5

Opět super příběh, napínavý až do konce

ozzak
08.09.2024 5 z 5

Další výborný případ Eriky Forestrove. Při hledání drog v zatopeném lomu najdou kromě drog kostru malého dítěte po idenfikafi se zjistí že kostra patří 26 let pohresovane 7 létě Jesice Collinsove
Kdo ji a proč pohřbil v lomu to se snaží vypátrat sefinspektorka Fostrova a čím dál je blíž vyšetření tím víc někdo nepreje aby by případ vyřešen nakonec je případ vyřešen s velmi překvapivým vyřešením Rád se ke knizce rad vrátím a rád si přečtu další romany od autora.

Maraiser
06.09.2024 4 z 5

Ty jo, překvapivě jsem odhalil pachatele hned na začátku. To u mne není obvyklé :-)
Z prvních tří mne zatím tento díl bavil nejméně.

E.l.i.a
01.09.2024

Ovlivněna kladným hodnocením jsem si pořídila první knížku od tohoto autora aaa tak po čtvrtině ji zklamaně odložila a poslala dál. Možná někdy, až bude vhodná konstelace se k Bryndzovi vrátím, zatím mě totálně míjí.

Tamal
30.08.2024 5 z 5

Opět případ, který mě pohltil. Momentálně se nemohu od tohoto autora odpoutat :-) Erika je zde tedy nějaká umírněnější:-) a to překvapující rozuzlení úmrtí malého děvčátka :,-)
I když musím i dodat, že některé předchozí případy byly napínavější. (Např. Noční lov). Nenudila jsem se, jen jsem lehčeji odložila noční čtení :-)

Ivka14
26.08.2024 4 z 5

(SPOILER) Tato kniha je třetí knihou ze série Eriky Fosterové, ale můžete ji bez problémů číst i samostatně.

Erika je skvělá policie, ale má problémy jak udržet jazyk za zuby. A má problém se spokojit s místem u nového oddílu policie a proto je docela nadšená, že má šanci pokusit se rozlousknout starý případ. Detektivka, která měla případ na starosti v 90. letech, Amanda Baker, díky tomuto případu ztroskotala na kariéře. Ale Erika je odhodlaná to vyřešit, navzdory nedostatku důkazů.

Případy, které se týkají dětí, jsou vždy tak tragické, že se o nich čte a toto není výjimkou. Ještě horší to bude, když se ukáže, že mladou dívku držel pod dohledem pedofil, ačkoli má zřejmě alibi. Pro Ericu je to těžký případ, pokus o spravedlnost pro malou Jessicu bude těžký, když už uběhlo tolik let. Zjistil jsem, že tato kniha je stejně dobrá jako předchozí knihy ze série a také bylo milé poprvé poznat Erikinu sestru a její dcery. I když jsem chápal Erikinu frustraci z nich. A když už je řeč o rodině, Erika stále truchlí po svém mrtvém manželovi, ale zdá se, že konečně může jít dál s jistým kolegou...

hey123
21.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Kniha se mi opět četla krásně, rychle a se zaujetím.
Musím říct, že mě tento díl bavil ještě víc, než ten předchozí.
Nečekala jsem, že nakonec bude za smrt Jessiky zodpovědná její sestra/matka.
Zajímavý nápad.
A vztah Eriky s Petersonem? Ten se určitě bude vyvíjet , takže na to se těším velmi.

monishek
19.08.2024 5 z 5

To byla jizda. Dalsi skvely dil. Precteno jednim dechem.

Tomas@S
17.08.2024 1 z 5

Vše co je před stranou 309 je hrozná nuda a pitomost. Až odtud se něco začne dít a děj se rozběhne. Nicméně to na kvalitě nepřidá. Přečetl jsem to na dovolené, nic jiného ke čtení tam bohužel nebylo.

Bedřich63
17.08.2024 4 z 5

Každý autor, každá série i každá kniha má své příznivce i odpůrce. Někdy dochází i k nějakým posunům ve vnímání toho kterého autora a jeho knih.
Toto se mi stalo u Roberta Bryndzi. Moje třetí kniha, začal jsem sérii o Erice Fosterové pěkně od začátku.
Pokud by to byla jednotlivá kniha, tak to nakonec není tak špatné. Ale že už je to třetí kniha v krátké době, tak to vnímám trochu jinak.
Stejná šablona, stejné postupy a stejné náznaky.
Takže za mě 4*. Ty bych dal knize samostatně napsané, takže to podržím i tady u knihy zařazené do série.
No a od autora si dám delší pauzu. Čtení jeho knih mi mnoho nepřináší, chybí mi tam nějaká větší přidaná hodnota.

AndulinaU
15.08.2024 5 z 5

Moc mě tento díl bavil, napínavé do poslední chvilky.

Lucciella_L
31.07.2024

Erika je díky své komplikované povaze a přístupu převelena na jiné oddělení a vrhá se do pátrání ve velkém drogovém případu. Jenže náhodou při tom vyloví i jiný balík, než všichni čekali. V něm se najdou ostatky malé holčičky, která zmizela před 26 lety cestou na oslovu.

Erika zapojí své staré konexe a vrhá se do tohoto případu po hlavě, hnaná touhou jej vyřešit... Trošku se jí začne komplikovat i její soukromý život, protože smutek po Markovi trvá dlouho a ona by ráda občas nebyla tak úplně sama. To ji zcela nečekaně splní její sestra, která neplánovaně vtrhne i se svými 3 dětmi jako tornádo do její domácnosti a obrátí tím její život vzhůru nohama.

Erika se nevzdává a stále pátrá po vrahovi Jessicy, jenže někdo pomalu, ale jistě likviduje zdroje, které mohou něco vědět... a co hůř, sáhne i na Eričinu sestru..

Co skrývá Jessicina rodina? Kdo je za únosem malé holčičky? A jak toto vyšetřování poznamená Eriku samotnou?

Normálně je to otázka dvou večerů, ale společné čtení má jiná pravidla :)

TerkinKnižnySve
30.07.2024 5 z 5

Rpbert Bryndza - Temné hlubiny (Erika Fosterova 3. Diel)

Počet strán: 403
Vydavateľstvo: @grada_cz
Žáner: #detektivka #thriller

Ďalší prípad našej obľúbenej Eriky Fosterovej.

Pri prípade drôg objavia detskú kostru, veľmi, veľmi starú.

Erika bojuje za to aby tento prípad dostala a mohla ho vyriešiť.

Bolo samozrejme, že to bude ťažké predsa len začať od 0 s 26 ročnou kostrou, keďže nielen teraz ale aj v minulosti boli únosy deti vo veľkej miere.

Pošťastí sa im a na zaklade DNA nájdu tú správnu a začína vyšetrovanie. Starý pripad, ktorý nevedeli rozlúsknuť. Amanda, ktorá tento pripad riešila aj napriek svojmu podozreniu, bohužiaľ nepokročila.

Ale veď to by nebola Erika aby som to zo svojim tímom zvladla!

A teda odhalenie stalo za to a človek si pri tom povie, že toto sa dalo v klude "vyriešiť" a nemusela s toho byť kovbojka

Ale bohuzial jedno zle rozhodnutie môže ovplyvniť milióny životov aj o X rokov neskor :(

Dej bol opäť výborný a držal nas v napätí po celú dobu.

Za #spolocnecitanie
Ďakujem @kolacita
Lucie Dušková Lucie Svobodová Martin Petráš
A za knihu @robertbryndza teším sa na ďalšiu časť

SČ č. 90
Kniha č. 198/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #robertbryndza #temnehlubiny

Obsah:

#detektívkav#vraždy #vyšetrovanie #minulosť #pátranie #drogy

Někdo si totiž nepřeje, aby byl případ vyřešen. A udělá všechno, aby Eričino pátrání zastavil.

iveta3689
23.07.2024 4 z 5

Dobře napsané, s krátkými kapitolami, takže se čte samo. Příběh je reálný, strjně tak i vyšetřování.

Han-nah
23.07.2024 5 z 5

Temné hlubiny zatopeného lomu vydají na povrch důkaz, který hledá vyšetřovatelka Erika Fosterová s týmem. Důkaz nalezen, ale další nález je v igelitu zabalená kostra malé dívenky. A začíná opravdu obdivuhodné vyšetřování činu, který se stal před 26 lety. Erika jde za svým, jako buldok. Nešetří ani svůj tým.
Začínají se zde projevovat i lidštější city, nejen její hysterické výbuchy. Ač ji pořád pronásleduje z minulosti smrt jejího manžela, učí se s tím žít. V ohrožení je i její rodina.
Je jiná doba pro důkazní materiál, líbily se mi pasáže z patologie a různé hlášky . Vyšetřování oživí i bývalá vyšetřovatelka Amanda.
I to, co bylo ukryté v hlubině, dostane se na povrch a temné tajemství bude odhaleno.