Před úsvitem
Max Allan Collins
Temný anděl (Collins) série
1. díl >
Max je pružná jako kočka, má rychlé reflexy a vidí ve tmě. Její vyjimečné schopnosti ma na svědomí laboratoř Manticore, kde byla se svými sourozenci přivedena na svět pomocí genetického experimentu.
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2005 , MottoOriginální název:
Before the Dawn, 2003
![Overkill Overkill](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tenhle seriál jsem jako dítě moc milovala. Hlavně kvůli herečce v hlavní rili jelikož jí mám ráda a pak žánr sci-fi. V téhle knize se člověk dozví jak vše začalo i o minulosti a dětství hlavní postavy mutanky Max, což v seriálu není moc ukázané. Taky mě potěšili narážky na pop kultůru jako byla třeba zmínka o Harrym Potterovi. Kniha mě potěšila takže jí lze doporučit ostatním.
![dexeded dexeded](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
No nadšená teda moc nejsem, čekala jsem, že bude lepší. Skoro se mi ji nechtělo dočíst.
![muchomurka muchomurka](https://www.databazeknih.cz/img/users/66_/6670/muchomurka-KNw.jpg?v=1540840377)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Podle anotace mě knížka hned zaujala. Vypadalo to na dobrý napínavý příběh. Bohužel jsem se zklamala. Námět super, ale zpracování dost pokulhávalo. Děj se vlekl, měla jsem zmatek v popisovaném světě - po katastrofě byla anarachie, téměř nic nefunogovalo, ale od půlky knihy najedou byla síť a počítače, spolubydlící Max měla počítač. Děj byl příliš roztříštěný, sledoval tolik míst, lidí, děje. Na můj vkus také příliš popisované scény násilí, které se pak pořád opakovaly.
A překladatel (či editor) taky nestál za moc, jeho oblíbené slovo bylo beton a často popisoval různé scény dost podobně, a tudíž to bylo zbytečné, jen to zdržovalo.
Podle všeho je to zase první díl ze série. Zajímá mě, jak to dopadne, ale číst se mi to teda moc nechce. Uvidíme...
![Qee Qee](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/26331/26331.jpg?v=1381127967)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Vynikající knižní série. Začátek je na čtení trochu nudný, ale jakmile se dostanete za nějakou 30 stranu, už knihu neodložíte :)
válečné sci-fiAutorovy další knížky
1999 | ![]() |
2001 | ![]() |
2008 | ![]() |
2006 | ![]() |
2002 | ![]() |
Tahle kniha předchází děj tv seriálu a ukazuje hlavní hrdinku od začátku. Chvilku sice trvá než se děj rozjede ale pak to stojí za to. Kniha se mi líbí stejně jako druhý díl.