Osudová cesta, Vážná tajemství, Divoké kosti
Kathy Reichs
hlavní roli Temperance Brennanová Tři poutavé příběhy od oblíbené autorky, která přivádí na scénu soudní antropoložku Temperance Brennanovou. Nejdříve přijíždí na místo leteckého neštěstí aby pomohla s identifikací ostatků. Dále se ocitá v nebezpečné pavučině mocenských, finančních a vědeckých zájmů v Guatemale. A nakonec stojí tváří v tvář ostatkům, jejichž rentgenové snímky a výsledky testů DNA jsou naprosto zarážející. Osudová cesta Osudovou cestou se pro 80 lidí stal let běžnou linkou - letadlo se z neznámých příčin zřítilo do lesů v Severní Karolíně. Nikdo nepřežil. Kdo byl důvodem takové tragedie - radikál ze Srí Lanky, manželka pojištěná na dva miliony, nebo snad důležitý svědek ve válce gangů? Vysoce vědecké vyšetřování je teprve na začátku. Na místo doráží i Temperance Brennanová, aby pomohla s identifikací ostatků. Jaké je ale její překvapení, když objeví nohu, která nepatří žádnému z pasažérů… Vážná tajemství Doktorka Temperance Brennanová a tým nadace forenzní antropologie přijíždí na místo, kde roku 1982 napadli guatemalskou vesnici Chupan Ya vojáci a znásilnili a pozabíjeli ženy a děti. V ruce nemají jediný záznam o celé události, tuší jen, že před dvaceti lety se tu stalo něco strašného. Vyšetřovatelé musejí čelit zákeřným útokům a doktorka Brennanová se znenadání ocitá v nebezpečné pavučině mocenských, finančních a vědeckých zájmů, které daleko přesahují guatemalské hranice. Divoké kosti V Severní Karolíně havaruje malé letadlo. Pilot i cestující zahynuli a jejich těla jsou spálená k nepoznání. Kdo nehodu zavinil? A co je ta záhadná černá hmota, jíž jsou těla pokryta? Největší hádankou se ovšem stávají kosti objevené na odlehlé farmě u města Charlotte. Vypadá to na ostatky nějakého zvířete, ale jakmile se kosti ocitnou v laboratoři, Temperance Brennanovou čeká velká překvapení.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2012 , BB artOriginální název:
Fatal Voyage, Grave Secrets, Bare Bones, 2010
Jsou to tři pěkné detektivky.
Občas mě moc nebaví informace, jak to má koroner v Kanadě s procesy a návaznými úřady.
Četla jsem to papírově. Celou dobu mi šlo hlavou, koho napadlo to dát do jedné knihy. Můžete to číst leda doma, protože je to těžké (nějakých 700 stran) a nikam se nevejde. Navíc trpí vazba, protože je to moc tlusté a vázané v paperbacku.
Další napínavé příběhy plné tajemství a smrti s hlavní hrdinkou soudní antropoložkou Tempe.
2011 | Virus |
1999 | Přijdu tě zabít |
2005 | Smutné pondělí |
2010 | 206 kostí |
2009 | Ďáblovy kosti |
Opět čtivé a zajímavě napsané příběhy