Teorie ženského třesku: Jak být silná, chytrá a velkolepá
Mayim Bialik

Jak se v dospívání prosadit a nezbláznit se z toho. Dospívat v dnešním světě není snadné. Rodina, přátelé, vztahy, společenské zájmy, škola – někdy to vypadá, že potřebuješ být superhrdinka, abys to všechno zvládla! Ve skutečnosti stačí k úspěšnému proplutí tímto obtížným obdobím jen pár informací. Mayim Bialiková – mimo jiné Amy v seriálu Teorie velkého třesku a v reálném životě držitelka doktorského titulu z neurologie – vám prozradí, jak se z dívky stáváte ženou z biologického, psychologického a sociologického hlediska.... celý text
Pro ženy Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2024 , XYZ (CZ)Originální název:
Girling Up: How to Be Strong, Smart and Spectacular, 2017

Za mě je to kniha která ani neurazí ale nějak zvlášť ani nenadchne. Myslím že zrovna tato osobnost by mohla mít pohodlně knihu mnohem delší. K této knize mohla přihodit více ze své kariéry a nebo zážitků z natáčení Teorie velkého třesku. Jinak mi kniha v podstatě připadala, jako být zpátky na hodinách biologie. Pro dospívající dívku to ale může být krásný přehled ohledně toho co jí čeká. Líbí se mi že autorka připojila i několik svých osobních poznatků a zároveň i několik zajímavostí kterými si člověk rozšíří obzor všeobecných znalostí.

Tak tohle bych si chtěla přečíst jako mladá holka. Super podané co je puberta, menstruace a že se není nikdy za co stydět. Tohle doporučím dcerce.
Autorovy knížky
2024 | ![]() |
Nejsem cílová skupina, takže nechci hodnotit, že mi kniha nepřinesla nové informace. Styl je jednoduchý, vše je přehledně popsáno. Určite knihu za pár let podstrčím dceři. Pro mladé holky je určitě super.