Terapie

Terapie
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404843/mid_terapie-jr2-404843.jpg 4 602 602

Josy, dvanáctiletá dcera renomovaného psychiatra Viktora Larenze, za nejasných okolností zmizí z ambulance vyšetřujícího lékaře, zatímco na ni otec čeká v čekárně. Lékař i sestra shodně tvrdí, že tam nikdy nevstoupila a že ten den nebyla ani objednaná. Od té doby nikdo netuší, kde se dívka zdržuje a co se s ní stalo. Může dívka jen tak beze stopy zmizet ze světa? O čtyři roky později se utrápený otec uchýlí do osamoceného víkendového domu na ostrově Parkum. Tam ho vyhledá záhadná mladá žena, která se představí jako spisovatelka, a stěžuje si, že ji sužují bludné představy. Neustále se jí zjevuje malé děvčátko, které zmizelo beze stopy, podobně jako psychiatrova dcera. Neznámá se odvolává na doporučení Viktorova kolegy a požádá ho, aby ji léčil. Viktor zpočátku váhá, protože pod vlivem traumatizující události už zcela zanechal své lékařské praxe, ale nakonec začne s terapií, která sa mění ve stále dramatičtější výslech…... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Anag

Die Therapie, 2006

mirka2558
23.07.2020 5 z 5

Vela ludi mi odporucalo tohto autora a toto bola moja prva kniha od neho. Mozem len lutovat , ze som po nom nesiahla skor. Uplne uzasny pribeh. Klobúk dole

Mishi
19.07.2020 4 z 5

Tak si s námi Sebastian opět pěkně zahrál. Nejdřív se zdá, že příběh jednoznačně směřuje k rozuzlení zápletky, když v tom se to zlomí a najednou není jasné, co je vlastně pravda a co výplod nemocné mysli. A to je právě jádro zápletky.
Dobře se to četlo, krátké kapitoly posunovaly příběh dál a dál.
Dávám 4*, protože Balíček se mi líbil o něco víc. Určitě se ale poohlídnu po dalších autorových knihách.

DericCaster
13.07.2020 5 z 5

Mne tedy Terapie dost bavila. Neotřelý román na téma duševně choré mysli. Příbeh se zprvu tváří jako detektivka, ale postupně se objevují náznaky, že ne vše je tak jak se zdá. Přibližně od poloviny už je patrné kam příběh směřuje. Knížka se mi velmi lehce četla, bavila mne a na rozdíl od jiných hodnotitelů, mi nepřišla překombinovaná a zmatená. V rovině psichických nemocí ale není nikdy vše černobílé...

85098211
13.07.2020 5 z 5

Už dlouho jsem se po nějaké autorově knize poohlížela, jenomže to v mém případě vždy nutně musí být audio ;-). Dokonce ani v němčině jsem neměla štěstí, proto jsem měla opravdu obrovskou radost z tohoto slovenského vydání. A kniha naprosto překonala má očekávání! Jedná se o vynikající psychothriller, napínavý od začátku až do překvapivého konce. Atmosféru autor vykreslil dokonale, zápletka byla neotřelá a rozuzlení nečekané. Já za sebe jsem byla navýsost spokojená, knihu doporučuji a už teď se moc těším na další! :-)

Terez25
06.07.2020 5 z 5

Poslední měsíc jsem si dala maraton knih od Sebastiana Fitzeka a ani jedna mě nezklamala.
Brilantní příběh, perfektní vykreslení postav a jejich charakterů a opět nějaký psychicky nemocný chudák, co je jen obětí. Prostředí psychiatrických klinik jde Fitzekovi výborně a já doufám, že mu zase vyjde něco podobného jako Pacient, Balíček nebo Terapie. Doporučuji se tomuto německému spisovateli mrknout na zoubek, zklamání vás určitě nečeká.

Aghatte
01.07.2020 2 z 5

Mně to vůbec nesedlo. Asi jsem zde jedna z tisíce.
Silně mi to připomínalo jednu nechutnou knihu od Stephena Kinga, ač s ní neměla nic společného.... něco se psem.
Celou dobu jsem si myslela, že skutečný "pachatel" je .... a trefila jsem se.
Ale jak se člověk ztrácí v tom, co je sen a realita, co je blud a halucinace a co se skutečně děje, komu a čemu věřit... Nečetlo se to dobře.
Obálka a nadpisy kapitol naproti tomu moc pěkné.

Miretti
22.06.2020 3 z 5

Čtivost se panu autorovi upřít nedá, ale já se v knize jinak velmi ztrácela a měla jsem problém si nakonec dát dohromady, jak to celé vlastně bylo. Ale to je ryze můj pohled a nepochybuji o tom, že někdo si na knize smlsne:)

SimonaP
09.06.2020 1 z 5

Po výborném pacientovi se mi tahle knížka vůbec nelíbila. Překombinovaná, zmatená. Divný konec. Jsem zvědavá na Balíček

shootingstar
09.06.2020 4 z 5

Napínavé a smutné. Myslím, že o tohle se snažil Karika ve Tmě, ale toto je dobře napsané.

TerezaaBaarova
09.06.2020 5 z 5

Asi na třetí stránce mi bylo jasný, že dneska nepůjdu spát.
Kniha vás naprosto pohltí, chcete vědět víc a víc a jak je to možné? Mrazí vás!
Prostě pecka od začátku až do konce!
Kdybych mohla dát deset hvězd, dala bych jedenáct!

Jurfinka
03.06.2020 4 z 5

Docela dobře čtení, má to spád...

Nisus
29.05.2020 4 z 5

Napätie, zvrat v každej kapitole, plíživá stiesnená atmosféra a na konci je všetko inak. Neviem ako to ten autor robí. Je to mág.

JitkaHambi
21.05.2020 4 z 5

Já toho Fitzeka fakt zbožňuju:-D Ty jeho zvraty v každé kapitole a pak ty konce, kde je vše vysvětleno a vše je úplně jinak, než myslíte.Už se těším na další knihy.

rarášek
16.05.2020 5 z 5

Tohle je druhá kniha, kterou čtu od tohoto autora a páni! Opět mě uměla překvapit. Díky krátkým kapitolám a stupňujícímu napětí jsem nemohla přestat číst a měla jsem ji přečtenou dřív, než jsem předpokládala. Celou dobu jsem měla nejrůznější teorie, ale nakonec jsem ve většině z nich byla úplně na omylu. :D Už od Balíčku vím, že do konce knihy, do úplně posledních stránek může být všechno úplně jinak a bylo to tak i v tomto případě. Nakonec mi bylo Viktora skutečně líto. :( Ale na to, že to byla jeho prvotina, tak vážně výborný, napínavý příběh s překvapivým rozuzlením. :)

sabca
05.05.2020 4 z 5

První kniha od tohoto autora, kterou jsem přečetla. Byla zajímavá, napínavá a měla nečekané rozuzlení. Určitě si přečtu i další. Doporučuji

mapet85
03.05.2020 4 z 5

Čo by som to bol za fanúšika Sebastiana Fitzeka, aby som si neprečítal jeho prvotinu, však ? :) A tak prišla narad ako štvrtá v poradí. Už v prológu nás autor vtiahne do napínavého deja, po tom čo z ordinácie zmizne dcéra hlavnej postavy, psychiatra Viktora Larenza. Nešťastný Viktor sa utiahne na ostrov Parkum do víkendového domu, kde odštartuje séria napínavých a nepredvídateľných udalostí.

Na prvotinu výborný počin s dobre vystavaným, napínavým a prekvapivým dejom po celú dobu čítania. Na pomerne útlej knižke mi po celý čas niečo nesedelo a na konci sa ukázalo, ako sme už u autora zvyknutí, že všetko je inak ako ste si mysleli. :) Skúste a myslím, že neoľutujete. :)

michaela.22
07.04.2020 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, četla se velice snadno díky jedné dějové lince. Přečetla jsem ji jedním dechem a až do konce jsem netušila jak dopadne a rozuzlení mne opravdu překvapilo.

Bulldog
03.04.2020 2 z 5

Od autora jsem četla knihy Balíček i Pacienta a ty se mi líbily, ovšem tahle kniha mi vůbec nesedla a sílou vůle jsem ji dočetla. Na můj vkus neskutečně překombinované a rozuzlení celého případu bylo jako když pejsek s kočičkou dělali dort a ke konci už jsem z této knihy měla bludné představy i já. Za mě nuda.

certik003
31.03.2020 5 z 5

Velmi zajímavá zápletka, přiznávám, že jsem netušila, jestli je psychicky narušený doktor, jeho pacientka nebo jeho manželka. Od určité chvíle jsem se od knížky nemohla odtrhnout, doporučuju.

mirec88
27.03.2020 5 z 5

Že toto bol Fizekov debut? Tak to je teda perfektný debut. Už tu autor prišiel s jeho 3 neoddeliteľnými časťami jeho psychothrillerov a to napätie, ktoré sa dá krájať, takmer v každej kapitole nejaký zvrat, ktorý vám úplne obráti čítanie naruby a šokujúci záver. Proste všetko, čo si fanúšik thrillerov vie priať. Tlieskam!!!