Tereza
Magda Váňová
Příběh čtyřicetileté ženy, která se instinktivně vyhne nástrahám v začarovaném kruhu manželského rozchodu. Tereza poznala, že její manželství není lékem na samotu, a cítí, že rozvodem pro ni všechno nekončí, že může ještě začít znovu a jinak svůj život v době, kdy její dcera je již téměř dospělá. Uvědomuje si, že každý rozvod je životní prohra, ale rozchodem s Janem získává sebevědomí a dosáhne úspěchy ve své profesi, na které dříve nepomyslela. Naučí se ze sebe vykřesat úsměv a dobrou náladu, ať už jí život přináší vážné starosti nebo malicherné komplikace. Román patří k nejčtenějším knihám Magdy Váňové.... celý text
Velmi pěkná kniha. Dalo by se říci, že naděje umírá poslední. Dobře propracovaná psychologie postav. Určitě se poohlédnu po dalších knihách Magdy Váňové.
Kniha o běžných problémech vztazích a výchově. I když samotný příběh mi přišel trošku tuctový , kniha se výborně četla. Nenudila jsem a těšila se jak dopadne. Oddechová kniha na dovolenou.
Perfektní!!! Kniha nemá žádnou ohromnou zápletku, ale spoustu malých, které vás nutí číst stále dál a to paní Váňová umí v každé knize. Tato je zatím u mě top. A konec je jasný, každý má co si zasloužil. Velmi čtivě napsaný příběh. Doporučuji.
Náhodně vybraná kniha po přečtení Učitelky angličtiny (z té nadšená).
Toto není moje téma. Zkusím jinou, protože autorka se mi líbí
Ze začátku běžný rodinný život se všemi radostmi i starostmi. Bohatý princ byla taková hezká tečka nakonec, možná trochu moc přeslazená, ale vlastně proč ne ?
Manžel zahýbá, dcera v kritických letech, v práci nic moc a sama se sebou také ne moc spokojená (takhle to má většina žen okolo čtyřicítky). Zajímavé rozuzlení , bohužel běžně to tak nedopadá. Kniha se krásně četla.
Cynická katolická moudrost praví: Pomož si sám a Bůh ti pomůže. Myslím, že autorka tuto moudrost zná a vdechla Jí hlavní hrdince Tereze. Ano, movitý přítel z mládí je trochu pohádkový, ale i velké holky mají pohádky rády. To cennější na knize je ta myšlenka - nefńukej a koukej něco dělat. Za mě optimistické, milé, laskavě moudré.
Knížka se mi moc líbila, přečetla jsem ji jedním dechem. Příběh ze života, který rozhodně nenudil. Někdo se v tom najde a někdo srovnává se svým životem :-) Moje první knížka od autorky, a rozhodně ne poslední.
Příběh Terezy, která prožívá manželskou krizi mě moc bavil. Skvělé čtení, které přináší naději, že životní trable mohou někdy dopadnout tak, že odstartují změnu k lepšímu.
Bohužel v životě se to často nestává.
Tereza
Dočetla jsem opět hezký příběh ženy ve středních letech – nevěrný manžel, dospívající dcera, v práci by to mohlo být lepší ... . Takových žen je kolem nás jistě víc, ale na každá se umí se situací vyrovnat a postavit se na vlastní nohy. Tereza měla štěstí, že v pravou chvíli potkala dávného přítele, který jí pomohl. Mně se kniha líbila, paní Váňová píše čtivě, dávám 5 hvězd a doporučuji.
Další příběh ze života -manželský trojúhelník ve kterém je nedýchatelno .Tereza se ještě ze začátku snaží manželství s Janem zachránit -hlavně kvůli dceři Damianě, ale to netuší ,že ten již má jiný plán se svou mladší kolegyní .Kniha se četla dobře.
Takový příběh ze života. Stokrát opakovaný stereotyp manželského soužití, deptající toho obětavějšího a méně sobeckého. Vývoj Terezina života po rozvodu manželství se však už jaksi přenáší do oblasti splněných snů a působí pohádkově a naivně. Chápu to jako povzbuzující terapii pro její následovnice. Autorka zde dobře vystihla jednotlivé postavy a také zákonitosti dalšího vývoje, Čtení pro ženy. Některé uklidní, některé nabije energií, některé se spokojí s pouhým srovnáváním s tím jejich.
Má oblíbená autorka mě opět nezklamala. Je to už několikátá kniha,kterou jsem od ní četla a je to opět skvělé, pohodové čtení. Příběh ženy, která se ve středním věku rozhodla postavit se na vlastní nohy. Zbavila se nejen role domácí pipky, ale i nevěrného manžela a konečně začala používat své schopnosti, chytrost a půvab. Za mě skvěle poučná pro ženy stejného osudu. Jen tak dál skvělá autorko.
Příběh Terezy, ženy středního věku, která zpočátku od života už nic nečeká, ale nakonec je hodně překvapená. Její přerod z utrápené neupravené ženy v pěknou a sebevědomou se autorce povedl. Hlavní i vedlejší postavy byly pěkně zobrazeny.
Milé poklidné čtení, trochu pohádka, ale proč by se to nemohlo stát? Moje druhá knížka od Magdy Váňové a jsem zase moc spokojená.
nevěra pro ženy partnerské vztahy rozvod psychologické příběhy manželská krize nový začátek milenky
2008 | Zapomeň na minulost |
2008 | Past |
2003 | Tereza |
2010 | Kukaččí mládě |
2016 | Nebýt sám |
Příběh ze života. Knížka se mi líbila..