Tesla: Člověk, vynálezce a věk elektřiny
Richard Gunderman
Nikola Tesla patří mezi nejslavnější fyziky všech dob. V knize je shrnut jeho život, ale i ukázky z jeho soukromých deníků a poznámek. Publikace obsahuje fotografie ze soukromého rodinného archivu.
Literatura naučná Biografie a memoáry Přírodní vědy
Vydáno: 2020 , Universum (ČR)Originální název:
Tesla: The Man, the Inventor and the Age of Electricity, 2020
Biografie na křídovém papíru přehledně ukazuje život celoživotního badatele s minimem informací o něm samotném, ale věnuje se jeho hlavním objevům a činnostem a i jeho konkurentům či spolupracovníkům. Je to malý souhrnný přehled o jeho díle. Pro úvodní informace plně dostačující.
Biografická encyklopédia o živote tohto veľmajstra a vizionára svojej doby. Ja som o tomto veľkánovi nevedela mnoho a preto ma jeho život veľmi bavil. Kniha je písaná veľmi zaujimavou formou. Obsahuje množstvo obrázkov, ukážok a životopisov ostatných ľudí spätých z jeho životom. Pre mňa kniha pôsobila uceleným dojmom a dozvedela som sa veľa nového. Tesla je pre mňa veľkou inšpiráciou.
Kniha popisuje obecně známé informace o Teslovi, které jsou obsažené snad v každé knize o něm. Kniha je krásně graficky zpracovaná. Bohužel obsahuje málo informací a zajímavostí o Nikim.
Ano, takto se mi to líbí: historie vědy a životy vědců a vynálezců bez otravných vzorečků:-)))
Znovu jsem si uvědomila, jak géniové za svůj dar krutě platí.
Biografie plná ilustrací a fotografií, jednoduše a přehledně popisující život Nikoly Tesly. V knize je i nahlédnuto na Teslovi současníky ,kteří se též hodně zapsali do historie vědy, nebo ovlivnili jeho život ,jako například T. A. Edison ,M. Twain, G.Marconi ,nebo finančník J.P.Morgan a mnoho dalších. Kniha mě velmi bavila a jednoduše mi přiblížila život tohoto velikána moderní elektřiny.
2021 | Marie Curie: Průkopnice, nositelka Nobelovy ceny, objevitelka radioaktivity |
2020 | Tesla: Člověk, vynálezce a věk elektřiny |
Nikola Tesla byl přes svůj pohnutý osud významným vynálezcem, přičemž výsledky jeho invence používá téměř celé lidstvo dodnes denně a pokládá možnost být neomezeně připojen ke zdroji elektrické energie či zapnout elektrické osvětlení za "standard" svého života.
Kniha z edice Universum dává svou formou zpracování nahlédnout do fascinujícího období přelomu 19. a 20. století bohatým obrazovým materiálem, který dokumentuje období života a působení vynálezce Tesly možná více než samotný text. Autor knihy je lékař, Američan, takže spíše rád nadužívá plytká slovní spojení typu titáni průmyslu nebo pionýři té doby, než aby se člověk dočetl něco více o technických podrobnostech.
O Teslovi bylo napsáno více technicky hodnotnějších knih, přesto tato má svoje nepopiratelné kouzlo množstvím sesbíraného obrazového materiálu a možností přenést se nečekaně živě do té doby formou knižního dokumentu.