The Hound of the Baskervilles
Arthur Conan Doyle
Příběhy Sherlocka Holmese / Sherlock Holmes série
Patrně nejpovedenější román ze série o detektivu Sherlocku Homesovi v anglickém originále. Román patřící do série o detektivu Sherlocku Holmesovi Pes baskervillský vycházel na začátku 20. století na pokračování v magazínu Strand. Přestože Sir Arthur Conan Doyle nechal v roce 1893 svého slavného hrdinu zahynout v zamýšleném posledním díle cyklu, po přelomu století se k postavě vrátil. Pes baskervillský patří k tomu nejlepšímu ze série, a byl dokonce zfilmován. Francouzský deník Le Monde dílo zařadil do páté desítky nejdůležitějších knih 20. století.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2018 , e-bohémOriginální název:
The Complete Sherlock Holmes, 1902
Přeneslo mě to do 19. století, řešil se případ na zámku, nemůžu být nespokojená! Doyle má velmi příjemný jazyk, takový nenucený a velmi čtivý. Donutil mě zamyslet se nad svým vlastním stylem psaním. Děkuji Sire, obdivuji vaši práci a právě jste si získal posedlého čtenáře.
Pes baskervillský bylo moje první setkání s knižním Sherlockem Holmesem a musím říct, že mě absolutně nezklamalo. Panství obestřené tajemstvím, nebezpečná zákoutí zrádných bažin a záhadná smrt? Dostala jsem mnohem víc, než jsem čekala a náramně jsem si to užila. Tohle rozhodně nebude mé poslední setkání s panem Holmesem.
Můj první Holmes. Musím přiznat, že se mi to moc líbilo. Po dlouhé době mě některá kniha opravdu bavila.
Další dětská láska a s ním všechny další Sherlockové, které jsem potkala v knihovně pro děti a mládež. Sherlock Holmes s Watsonem byli mými hrdiny a vzory několik let na ZŠ. Taková dětská hezká vášeň:)))
Tajemné, dobrodružné, děsivé, napínavé. Vše, co člověk potřebuje, aby ve zdraví přežil socialistickou povinnou školní docházku :(((
Po delší době dávám 5* dílo je to vskutku velkolepé. Sice mě občas štvala z mého pohledu Holmesova "arogance", ale i tak se ke knize zajisté ještě vrátím.
Tak jsem se odhodlala k přečtení něco o Sherlocku Holmesovi a můžu říct, že mě tento příběh vtáhl do děje. Tajemné, dobrodružné, děsivé. A taky napínavé. Takový to na mě udělalo dojem. Určitě mrknu po jiných knihách o tomto detektivu :)
Je to s podivem, ale asi to je jediná detektivka, kterou je možné číst opakovaně - aspoň já můžu - i když už člověk ví, jaké bude na konci rozluštění. Sherlock, ten klasický a původní, nemá konkurenci a Sir CD také ne. Doporučuji všem, kdo se snad s touto povinnou detektivní klasikou zatím míjeli.
Četl jsem různé detektivky, ale musím říct, že žádná mě nazaujala a nevtáhla do děje víc než Pes baskervillský. Rozhodně doporučuji! Opravdu skvělé čtení!
Místy mi bylo do smíchu, jelikož jsem si vzpomněla na film Adéla ještě nevečeřela - místy jsem viděla určitou podobnost. V celkovém dojmu velmi zajímavý příběh, který stojí za přečtení.
Moje první detektivka, kterou jsem četla tak v 10ti letech a přišla mi strašně napínavá a strašidelná :D Což se vlastně nezměnilo ani teď - tajemné mlhy na Blatech jsou pořád stejně tajemné a přízrak ďábelského psa, který terorizuje rodinu Baskervillů je stále proklatě reálný. Parádně napsané - čte se jedním dechem a v žádné pasáži se ani na chvilku nenudím (v tom by se měli inspirovat i autoři současných - nejen detektivních příběhů).
Pro mě první kniha od Conana Doyla a určitě u ní nezůstanu. Skvělý příběh, který vás vtáhne hned od začátku a pustí na konci. 5*
Kniha je to vynikající, kromě toho skvěle napsaná, no a také atmosféra anglických blat nádherně ponurá - prostě jedním slovem dokonalé! ;-)
Četla jsem v angličtině, příběh je do posledního okamžiku napínavý. Jako bonus jsem rozšířila svoji slovní zásobu o velice užitečná slovíčka jako bažina atd. :-)
Skvělá tajuplná detektivka. Konečně jsem se k tomuto příběhu dostala. Holmes je nepřekonatelný.
Čtenářská výzva 2017: Kniha se zvířetem v názvu.
mýty a legendy detektivní a krimi romány zfilmováno záhady anglická literatura Sherlock Holmes tajemství horory blata
1978 | Pes baskervillský |
2010 | Případy Sherlocka Holmese |
1982 | Dobrodružství Sherlocka Holmese |
1971 | Ztracený svět |
1987 | Muž s dýmkou a houslemi |
Kniha u které jsem měl nejvíce nahnáno! Ten pocit, když je mlha hustá jako mlíko a ve tmě se stále něco hýbe je bezmocný... Splněno díky maturitě :)