Ti otravní králíci
Ciara Flood
Příběh pro děti o medvědovi, který žil sám uprostřed divočiny, což se mu náramně líbilo. Co se ale nestalo? Do sousedství se přistěhovala rodina králíků...
Byla to moc vtipná knížka. Nejvtipnější byli ti králíci, jak se pořád medvěda na něco ptali. Pro někoho může být poučná v tom, že se máš kamarádit. Ale hlavně je to i zábavná knížka.
Super, super a ještě jednou super. Knížka se moc líbí všem a hlavně dvouleté dceři. Knihu jsme si půjčili v knihovně, ale uvažuji o jejím zakoupení. Příběh sice známe všichni nazpaměť, ale je prostě boží. K tomu nádherné obrázky. Vřele doporučuji.
Toto je jedna z dalších knížek, která má u nás čestné místo v knihovničce a četly jsme si s dcerou nesčetněkrát. A mě překvapivě nikdy nelezla na nervy, pokažné jsem se se pousmála či naopak zamyslela. Obě ji vlastně známe nazpaměť (což vzhledem k textu není nic náročného :-D). Knížka má krásné ilustrace, je velmi stručná, ale také velmi výstižná a má opravdu jemný a krásný přesah, sdělení, které dá dětem i dospělým dost. Za nás musím a chci doporučit.
* Nádherné ilustrace, vtipný příběh, spousta detailů i krásné poslaní - to všechno nás se synkem (necelé 4 roky) u této knížky dostalo do kolen. Bavila nás oba, hodně jsme si o ní i povídali. Syn si všímal spousty detailů, které v knížce jsou - nejraději měl malou myšku. Měli jsme to dost podobně, jak píše Litocha. krásná, pro děti přínosná a pohladí i po duši. Oba doporučujeme.
Taková příjemná, malá jednohubka. Krásně nakreslená, vtipná a s poučením. Hvězdu dolů za fakt, že pořád nedokážu překousnout, že za podobný pidi příběh zaplatíte zatraceně vysokou cenu.
Pěkný příběh o budování přátelství a navazování nových vztahů mezi vrstevníky. Kniha má sice málo stran ,ale přesně takhle se pozná dobrý příběh:)
Knížka má krásný jednoduchý příběh, ale nejvíc mě dostaly nádherné ilustrace s vtipnými detaily.
Jejda, koukám, že jsem tuhle knížku zapomněla ohodnotit! Četli jsme ji před časem s tříletým synem a dobře jsme se u ní pobavili.
O téhle půvabné knížce mají kolegyně u nás v knihovně program pro školkové děti, takže jsem měla dost přesnou představu, co nesu domů. Syn (necelé čtyři roky) je nadšený skoro stejně jako já. Mě uchvacuje jednoduchý, ale výmluvný příběh a vtipné detaily ilustrací (nejvíc mě baví myška a medvědovy vychytávky na odrazení návštěvníků), on nadšeně klepe na dveře jako králíci, bručí a odpovídá jako medvěd a na opravdu půvabných obrázcích si všímá zase jiných detailů (třeba žebříku na půdu - "on má nahoře postel", co všechno králíci opravují na domečku nebo toho, jak je sekera pro králíky těžká). Něco bylo třeba dovysvětlit, ale i tak nás oba knížka okouzlila.
Pořád říkám našim dětem: dobrá kniha může mít třeba jen 10 stran, ale musí mít nápad a pokud možno zajímavé ilustrace. Ti otravní králíci jsou přesně takovou knížkou! Králičí dopis je báječný, ale co mě dostalo nejvíc - ta rohožka!!!
S přítelkyní jsme milovníci králíků, takže kniha byla jasná volba. Vytříbené ilustrace a veselý příběh. Pokud někdy budu mít děti, tak jen proto abych jim mohl kupovat knížky jako jsou tato a potom si je sám mohl číst :) Jen škoda, že jsou ty dětské knížečky přečtené za 5 minut. I tak má ale své čestné místo v naši dospělácké knihovně.
Opravdu vtipná knížka s krásnými ilustracemi. Mám ráda knihy, které si užijeme celá rodina ( dcera 2,5 roku)
Velice povedená kniha, byla bych ráda, aby byla známější. Moc pěkné ilustrace a hlavně jednoduchý a přitom tolik silný a krásný příběh. Určitě doporučuji, alespoň půjčit v knihovně.
Nádherný a vtipný příběh s poučením o přátelství a navíc ještě překrásné ilustrace s místy srandovními detaily.
Doporučuji!