Tichá modlitba

Tichá modlitba
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492089/bmid_ticha-modlitba-z6v-492089.jpg 5 2228 2228

Třetí díl celosvětově úspěšné britské krimisérie. Zmizení Charlie a Amy, devítiletých nejlepších kamarádek, znamená pro jejich nejbližší tragédii. Textová zpráva potvrzuje to, čeho se všichni obávali: obě se staly oběťmi únosu. Další esemeska jim však vyrazí dech – nutí rodiče postavit se proti sobě a bojovat o život svého potomka. V tu chvíli se do případu vkládá Kim Stoneová a její tým. Klíč k případu nejspíš tkví v temné rodinné minulosti. Čas se krátí a Kim nechce dopustit, aby něčí dítě zaplatilo za chyby dospělých nejvyšší cenu…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kalibr

Lost Girls, 2015

aliisalounu
02.02.2019 4 z 5

Knížka mi přišla více zajímavá zhruba od poloviny, kdy jsem prakticky nemohla přestat číst. Nicméně některé části mi přišly v knize zbytečné, například extra případ Dawsona, ten mi ke zbytku úplně neseděl.

Nisshoku
01.02.2019 5 z 5

Práve dočítané, a musím povedať, každým ďalším dielom je to lepšie a lepšie. A konkrétne tento, bol napínavý od začiatku do konca! Nemám viac slov, Angela Marsons je rozhodne moja nová obľúbená spisovateľka v tomto žánre!

reňa30

SPOILER!!!
Pro mne zatím nejlepší ze série,bohužel ztráta hvězdičky za konec knihy,kdy Kim jede “vysvobodit” holčičky neozbrojená

Hvězdinka
30.01.2019 4 z 5

Čtivá série s Kim, spokojenost.

Barush64
30.01.2019 4 z 5

Třetí díl a zatím podle mě nejlepší. Knihu jsem nemohla ani odložit, chytla mě od první stránky. Jdu hned na další díl!

Hanca91
28.01.2019 5 z 5

Případy Kim Stoneové u mne mají zatím stoupající úspěch. Po přečtení první knihy jsem neměla v plánu si další pořídit, ale teď jsem ráda, že jsem dala Angele další šanci.
Tichá modlitba mě dokonce v závěru přinutila k slzám.
Sama bych asi vymyslela trochu jinou zápletku ukončení prvního únosu, přesto dávám plný počet.

pepa4081
27.01.2019 5 z 5

Po nějaké době jsem byl v pokušení začít přeskakovat stránky. Ovšem tentokrát ne kvůli nudě, ale protože jsem myslel, že nevydržím to napětí, jak příběh dopadne. Nakonec jsem obětoval většinu spánku a vychutnal jsem si každou větu. Miluju Kim i celý její tým. Zápletka se soutěžením o život je velmi neotřelá a dostat se do takové situace by bylo příšerné. Na konci jsem měl slzy na krajíčku. Pachatele jsem ani u jednoho případu neuhodl. Výborná a hlavně NAPÍNAVÁ detektivka.
Dnes poruším svůj systém bodování. I když knihu nebudu číst stále dokola, pouze se k ní rád někdy vrátím, zaslouží si plný počet. Vřele doporučuji.
Vrcholně uspokojivé.

Beruska18
19.01.2019 5 z 5

Tak tato kniha vám nedovolí přestat číst, od samého začátku napínavé, děj měl spád a ani chvíli jste se nenudili. Super.

Vlcice72
17.01.2019 5 z 5

Napínavé od začátku do konce!

Lykke
06.01.2019 5 z 5

Každým dalším případem se mi Kim Stone zamlouvá čím dál víc. Tentokrát to bylo o hře s nervy dvou párů rodičů, a jistě nejen mne to nutilo při čtení přemýšlet, jak by se jako rodič uneseného dítěte zachoval sám. Když jsem načala druhou půlku knihy, říkala jsem si, že ještě kapitolu a půjdu spát...pak to byla ještě jedna...a ještě jedna....najednou jsem na konci knihy a je skoro ráno. Určitě se chystám přečíst i zbytek zatím vydaných knih série.

Storm5007
03.01.2019 5 z 5

Nemůžu jinak než dát 5 hvězdiček. Kim opět nezklamala. Kniha byla napínavá a téma unesených dětí vždy působí dost děsivě. Čtete a doufáte, že vše bude v pořádku, ale nikdy nemůžete dopředu vědět jak autorka zpracuje finále knihy. Určitě doporučuji, četla se jedním dechem. Jsem zvědavá na další díl. Zatím mě ani jedna kniha z této série nezklamala. :oD

Jamra
02.01.2019 5 z 5

Další skvělý díl. Napínavá psycho hra o unesené děti a nakonec vyhrávají i ti, co se zúčastnili minulé hry.

Januli
26.12.2018 4 z 5

Vše je napsáno v komentářích dole. Takže to shrnu. Super.

ellescorpio
26.12.2018 5 z 5

Ačkoliv to mělo hodně pomalý rozjezd, zpočátku mě to vůbec nebavilo a psycho kolem únosu dětí fakt není můj šálek kávy, tak po straně 150 se to neskutečně rozjelo. Tu a tam tedy zůstalo nedovysvětlené hluché místo, ale jinak hodnotím veskrze pozitivně, knihy od Angel Marsons se mi moc líbí, rozhodně nejsou na jedno brdo. A vzhůru na Otevřený hrob!

Lenka.Vílka
18.12.2018 3 z 5

("Desperate and ravenous, So weak and powerless, Desperate and ravenous, So weak and powerless, Over you, Over you." Weak and powerless - A Perfect Circle)

Kniha mi dala na začátku zabrat. Začínala jsem několikrát a začetla jsem se až kolem sté stránky. Protože...záse něco, kde unesou děti. V poslední době mě s tímhle fakt neuchvátíte. Vím, že je to jiný formát, ale od filmu "Zmizení", jsou pro mě únosy převážně pytel "whatever". Ale první dvě knihy s Kim byly vynikající. Problém je hlavně v tom, že Ďábelské hry byly top. Jako fakt peckoidní masakr. Tak jsem to zkousla a četla. Předem varuju, že moje hodnocení není objektivní ("bite me") a je mi to jedno. Příběh se nakonec rozjel a bylo to celkově dobře napsané. Zbylé hvězdy si tam přimyslete, ale je to moje hodnocení.

lalaserka
15.12.2018 5 z 5

Další skvělá knížka od této autorky.Napínavá kniha od začátku až do konce.Měla spád a každá kapitola končí tak,že čtete dál a dál a nedokážete přestat číst dokud nedočtete

kikies
12.12.2018 5 z 5

Uvěřitelné, surové, drsné... moc dobře a rychle se to čte a příběh člověka chytne a nepustí až do konce. Zločin je hnusný až zvrácený, mrtvol taky dost, takže milovníci krve si taky přijdou na své. Hlavní hrdinka je opět trochu nedotknutelná a až podezřele chytrá. A postava hlavního mozku celého únosu mi do příběhu moc nezapadla, byla spíše rušivá, tak nějak navíc, ale dobrý pocit ze čtení mi to nevzalo.

Mirrites
02.12.2018 5 z 5

Neuvěřitelný. Chytne a dokud neskončíte, musíte číst.

roman9276
02.12.2018 5 z 5

Kim Stone mě fakt baví. Tady to bylo trošku z jinýho soudku, než jsme zvyklí, ale zase další super díl! Výborně vykreslená atmosféra únosu a zoufalství rodičů, kterým se ztratily dcery. Konec teda zase nečekanej. Já asi nejsem schopnej nikdy uhodnout, kdo za tím vším vždycky stojí :D

MonikaK
01.12.2018 4 z 5

Kniha velmi napívaná a čtivá, do poslední chvíle jsem si nebyla jistá, kdo vše je do toho zapleten. Brutalita a surovost je zde popsána tak, že mi to kupodivu nepříjde přehnané, naopak je to pro mě vcelku uvěřitelné. Bohužel musím říct, že ona nejistota, kdo vše je zločincem pramení také z toho, že ono spojení bylo velmi nevěrohodné a přišlo mi trošku přitažené za vlasy. Navíc mám ráda, když je detektivkách ponechána jejich racionalita a velmi těžce jsem se smiřovala s postavou "média". To podle mě do tohoto žánru moc nepatří. Naopak velmi se mi líbila postava vyjednavače a vzájemné provokování s Kim, nejsem si však jistá, jak moc si přeji, aby se Kim stala... přístupnější a normálnější. Každopádně by mi nevadil vývoj postavy lepším směrem v tom ohledu, protože někdy už je toho trochu moc. Všichni tolerují její nálady apod. Kdyby spojujícím článkem knihy byl někdo jiný, a měla jsem jeden tip, asi bych volila více hvězdiček, takto dávám 4*