Tichá modlitba
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Třetí díl celosvětově úspěšné britské krimisérie. Zmizení Charlie a Amy, devítiletých nejlepších kamarádek, znamená pro jejich nejbližší tragédii. Textová zpráva potvrzuje to, čeho se všichni obávali: obě se staly oběťmi únosu. Další esemeska jim však vyrazí dech – nutí rodiče postavit se proti sobě a bojovat o život svého potomka. V tu chvíli se do případu vkládá Kim Stoneová a její tým. Klíč k případu nejspíš tkví v temné rodinné minulosti. Čas se krátí a Kim nechce dopustit, aby něčí dítě zaplatilo za chyby dospělých nejvyšší cenu…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2022 , KalibrOriginální název:
Lost Girls, 2015
Skvělý psychothriller, který mě neskutečně bavil. Napětí, psychologie postav, úderně krátké kapitoly, to vše vytvořilo mix, který člověka rychle vtáhne a pohltí. Kim a její tým si mě opět získali, ze tří knih Angely Marsons se mi tahle zdála nejzdařilejší,
Poutavá kniha, četla se lehce. Celou dobu napínavé, jen konec měl na mě moc rychlý spád...
Angela se mi zarývá čím dál více pod kůži! Musím říct, že knížka od knížky je lepší a lepší! Skvěle napsané, svižné, krátké kapitoly což je TOP, takže se to čte jedna báseň..dějově napínavé, nervy drásajíci, protože když se jedná o děti je to vždycky větší síla...musím říct, že u konce knihy jsem se až rozbrečela, asi hormony :D ne opravdu kniha je skvělá a nenechá Vás odpočinout! Už se těším na další pokračování. Jo a Kim je prostě božííí :)
Tuto knihu mohu jen a jen doporučit, je poutavě napsaná a udrží čtenáře v napětí až do konce, alespoň u mě to tak bylo ;)
Napadá mne - kde se ty všechny výborné autorky v Británii berou, ani je nebudu jmenovat, všechny je určitě znáte. Zase je to výborný příběh s vystupňovaným napětím a napínavým koncem. Nebudu dále chválit, je to asi zbytečné - viz starší komentáře. Podvědomě se autorkám nějak vyhýbám, ale zde musím udělat už určitě poslední asi 359. výjimku.
Paráda! Přečetla jsem jí za jeden den, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Zatím nejlepší kniha od této autorky.
Knihu jsem přečetla za tři dny. Je čtivá. Ale nemohla jsem se chvílema s příběhem ztotožnit a to vždy, když byl na scéně brutální sadista s malými holčičkami. To mi prostě přišlo moc :( zbytečně.
Kniha přečtena za jízdy po české dálnici. Hltala jsem stránku za stránkou a děj mě stále více vtahoval. Opravdu doporučuji a těším se na další knihu.
Tato kniha se mi dostala do ruky úplnou náhodou a vůbec toho nelituji. Přečetla jsem ji se zatajeným dechem. Je to už třetí díl případů Kim Stone. První dva jsem zatím nečetla, ale nějak to nevadilo. Autorka má opravdu čtivý styl psaní a teď se chystám na první dva díly.
Prima počtení, zaujalo mě i dole v komentáři, že Kim neobrací oči k nebi, toho jsem si v předchozích knihách nevšimla, ale v tomto díle jsem postřehla, že je aspoň 2x obrátila v sloup např.str.414 :)
Jen mi není jasné proč orig.název Lost Girls je česky Tichá modlitba, asi jsem nedávala ve škole pozor...
Knížka se četla sama. Jakmile se začtete, tak už se nejde od ní odtrhnout! Téma je vděčné, jen mě malinko překvapil ten "tajemný" třetí únosce, to mi tam trošku nesedlo, ale to je malá chybka na kráse! ;)
Brilantní, strhující příběh. Kim mám moc ráda a je mi blízká, doufám, že A. Marsons má v plánu další díly s Kim. :)
Knížku jsem přečetla jedním dechem, opravdu mne vtáhla do děje a po dlouhé době jsem si čtení s napětím užívala.
Angelo, já Vás zbožňuju! :) Jsem nadšená, s každou knihou téhle spisovatelky víc a víc.. Od tiché modlitby jsem se nemohla odtrhnout. Líbí se mi styl psaní a krátké kapitoly.. O napínavém ději ani nemluvě :) Během dne na pláži jsem neměla co dělat, jak mě kniha pohltila.
Mně se ta kniha nelíbila až tolik, jako dvě předchozí - Němý křik a Ďábelské hry. Přišlo mi, že autorka vymyslela vynikající zápletku a dobré rozuzlení na závěr, ale nějak moc nevěděla čím vyplnit prostředek. Na můj vkus tam bylo moc vaty. Vyšetřování se celou dobu téměř nikam pořádně nehnulo, za to jsem si x-krát přečetl, že jsou všichni z týmu unavený, potřebujou kafe a spánek. Stejně tak, v řadě krátkých kapitol se skoro nic nedělo, ale za to jsem téměř v každé kapitole četl pořád dokola v různých obměnách větu, že "Kim je odhodlaná zachránit život těch dvou děvčátek za každou cenu." A přišlo mi, že celá situace je nedostatečně popsaná z pohledu pachatelů - moc pod kůži se mi nedostali. Přes tyhle negativa se mi kniha samozřejmě dobře četla a jsem moc zvědavý další, série stále patří mezi moje oblíbené :-)
Parádní thriller. Četla jsem tak rychle a zběsile jak jen to šlo - snažila jsem se tím zkrátit děsivé utrpení unesených malých holčiček. Angela Marsons umí a Kim Stone je velká sympaťačka.
detektivní a krimi romány pro ženy anglická literatura tajemství únosy dětí
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
Sophiina volba na jakýkoliv způsob je snad největší zvěrstvo, které existuje! O to víc to přidává napětí. Kim a její tým se mi zamlouvají víc a víc.