Tichá modlitba

Tichá modlitba
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492089/bmid_ticha-modlitba-z6v-492089.jpg 5 2228 2228

Třetí díl celosvětově úspěšné britské krimisérie. Zmizení Charlie a Amy, devítiletých nejlepších kamarádek, znamená pro jejich nejbližší tragédii. Textová zpráva potvrzuje to, čeho se všichni obávali: obě se staly oběťmi únosu. Další esemeska jim však vyrazí dech – nutí rodiče postavit se proti sobě a bojovat o život svého potomka. V tu chvíli se do případu vkládá Kim Stoneová a její tým. Klíč k případu nejspíš tkví v temné rodinné minulosti. Čas se krátí a Kim nechce dopustit, aby něčí dítě zaplatilo za chyby dospělých nejvyšší cenu…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kalibr

Lost Girls, 2015

Sabča817
17.11.2022 5 z 5

Velmi čtivé a napínavé, i přesto, že čtenář dost brzy zná viníka. Na konci jedno překvapení. A co se Kim týče, s každým dílem se mění ve větší a větší sympaťandu!

KatkaK13
15.11.2022 4 z 5

Čtivá detektivka. Baví mě vztahy kolegů a Kim je mi sympatická. Asi bych ubrala pár stran někde uprostřed, kde se to malinko opakovalo “pořád stejná kritická situace a všichni pracují na maximum”. Jinak závěr dobrý a celkově doporučuji přečíst.

mysce
03.11.2022 5 z 5

Námět knihy je hodně emotivní a bravurně zpracovaný. Před našima očima se odvíjí děj a úplně cítíme, jak se nám pod kůži vkrádá děs a hrůza.
Co se stane, když dvěma spřáteleným rodinám unesete dítě. Kdo zaplatí víc, dostane svou holčičku zpět. Co se stane s rodinami navzájem, a co se stane uvnitř obou rodin?
Kim je pořád správně ostrá, hubatá a originální postava. Díl od dílu se mi vkrádá do srdce víc a víc. Její vyšetřovatelský tým je skvělý. Každá postava je něčím zajímavá a jejich humor odlehčuje průběh náročného pátrání. Nej jsou hlavně vstupy s Bryantem. K týmu se připojují nové tváře, což je osvěžující. Hlavně mě příjemně bavil vyjednavač Matt.
Příběh korunuje uvěřitelné, ale překvapující rozuzlení, s jakým se v thrillerech často nesetkáváme. Kniha celou dobu nenasvědčuje tomu, kdo je mozkem celé akce, takže konec mě zase rozsekal. Kdyby to šlo, tak dám víc než pět hvězd.

Aivlis
31.10.2022 5 z 5

Prvá a rozhodne nie posledná kniha od Angely. Sadlo mi to neskutočne, výborná detektívka, trošku taký Carter v sukni. Dosť ma mrazila skutočnosť, že do rolí obetí boli vtiahnuté deti a popis scenára, čo sa s nimi stane... silná káva. Zaujala ma osobnosť vyšetrovateľky Kim - je to dr. Jekkyl a Mr. Hyde a netušíte, ktorý z nich vám zrovna otvorí dvere. Na jednu stranu briskný mozog a na druhej výrazne obmedzená empatia... Ničmenej knižka prečítaná skoro na záťah a už začínam ďalšiu :-)

dagsvob
28.10.2022 5 z 5

Sérii s Kim Stoneovou mám fakt ráda. Tenhle díl mně připadal o trochu slabší než předchozí Ďábelské hry, ale i tak přečteno jedním dechem téměř (taky musím někdy chodit do práce).

Hana62
25.10.2022 5 z 5

Konečně jsem se dostala ke třetímu dílu. Díky tomu, že jsem četla některé následující, věděla jsem, jak to dopadne. Ale vůbec to nevadí, super jízda. Doporučuji!!!

Mateo67
01.10.2022 4 z 5

První dva díly mě nadchly a už se nemůžu dočkat, až si přečtu čtvrtý díl. Ale tento příběh mě stál hodně sil. Nejsem nijak přecitlivělá a u čtení nemívám problém uvědomovat si, že se nejedná o realitu. Tím pádem si čtení užívám, ale nenechám se jím příliš znepokojovat a rozrušovat. Tady jsem se ale nedokázala od příběhu oprostit. Schopnost autorky vytvořit osobité a zároveň sympatické postavy (např. Matt), aniž by opomenula nadále odkrývat vnitřní svět Kim, ale především vykrelit pohlcující atmosféru je bezmezná. Přesto, nebo vlastně spíš proto dávám tentokrát pouze 4*. Za utrpení (autorkou ovšem naprosto virtuózně vylíčené), které musely zažít všechny čtyři holčičky, prostě musím 1 hvězdu strhnout.

dulinka
29.09.2022 5 z 5

No, tak to byla jízda

pakoshka
27.09.2022 4 z 5

Z Kim se stala moje guilty pleasure.

Micandy
26.09.2022 3 z 5

Třetí kniha mě tolik nechytla jako druhá, prostě mi tam něco chybělo. Nepřišlo mi to tak uvěřitelné a Kim mě svým chováním vůči týmu štvala, chvílemi mi byla až nesympatická. Vím, je to její minulostí, ale jestli mě naštve i v dalším díle, tak s touto sérií si dám pauzu.
Ale, abych jen nekřivdila, krátké kapitoly jsou super a napětí se stupňovalo.

KatyM.
16.09.2022 5 z 5

Třetí díl série, a nastavená laťka stále drží. Téma únosu dívek je skvěle zvolené a nenechá vás ani na chvíli odtrhnout. Těším se na další knihy ze série.

janina66
12.09.2022 5 z 5

Opět skvělé.
ALE: Proč nejsou policisté ozbrojeni, hlavně ,když hledají vrahy. To je pro mě jedno velké mínus.
Někomu se více líbil toto pokračování, mě se líbily více Ďábelské hry.

Cassidy.L
26.08.2022 5 z 5

Čtivé, svižné a opět dokonalé, plné zajímavých zvratů. Super!

lenka.plaszova
23.08.2022 5 z 5

Opět skvělá kniha, i když tentokrát dost mrazivá.

J.Clouseau
21.08.2022 5 z 5

Nemohla jsem se od čtení vůbec odtrhnout. Skvěle napsané, velmi napínavé. Podle mě jeden z nejlepších dílů celé série případů Kim Stoneové.

Zdenas5
05.08.2022 5 z 5

Knihy paní Angely jsou pro mě sázkou na jistotu. Mají však jeden velký nedostatek. Když je začnu číst, nejsem schopna přestat.

Sati
31.07.2022 4 z 5

Autorka má u mě velký obdiv. Od jejích knih se nejde odtrhnout, pokaždé přijde nějaký nečekaný zvrat a odhalení a jakože jsem měla nějaký svůj knižní crush asi jednou v životě tak díky Angele Marsons mám po několika letech další a je to Kim.

MiroslavKutík
28.07.2022 4 z 5

Napínavý jak kšandy. Další úžasná kniha s Kim.
Skoro celou knihu jsem si myslel že třetí osoba je někdo z rodiny ale na konci bylo zajímavé zjištění kdo za tím stojí.

_Brunetka_
20.07.2022 5 z 5

Pokud milujete detektivky a tohle jste nečetli, vážně děláte velkou chybu. Tyhle knížky totiž vůbec nic nepostrádají . Skvělou zápletku, humor, čtivost, skvělé hlavní postavy. Ony vážně nemají jediné mínus. Nebo možná jedno. A to, že nejsou delší! O čem bych se ještě ale měla zmínit a nepadlo to u mých předchozích příspěvků, je to, že autorka se v každé své knížce zaměřuje na určité téma. Tady bylo konkrétně tématem to, kam je až ochoten zajít rodič, když jeho dítěti hrozí nebezpečí, což bylo opravdu hodně zajímavé. A v neposlední řadě u mě vyvolalo čtení kapitol ze strany pachatelů opět mrazení v zádech. Vážně po tomhle sáhněte, pokud můžete.

borupet
12.07.2022 4 z 5

Dobře napsané, napínavé. Jen na konci jsem nepochopila Kiminy myšlenkové pochody, jak odhalila třetí subjekt... Styl psaní mi vyhovuje, hlavně ty krátké kapitoly.