Tichá modlitba
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Případy Kim Stoneové #3 Ztratily se dvě. Vrátí se jen jedna. Ti druzí mají smůlu. Jejich holčička zemře Zmizení Charlie a Amy, devítiletých nejlepších kamarádek, znamená pro jejich rodiny tragédii. Textová zpráva potvrzuje to, čeho se všichni obávali: obě se staly oběťmi únosu. Další esemeska jim však vyrazí dech – nutí rodiče postavit se proti sobě a bojovat o život svého potomka. V tu chvíli se do případu vkládá Kim Stoneová a její tým. Zdá se, že tentokrát budou mít co do činění s neobyčejně krutými zločinci. Klíč k případu však nejspíš tkví v temné rodinné minulosti. Čas se však krátí a Kim nechce dopustit, aby něčí dítě zaplatilo za chyby dospělých nejvyšší cenu... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2021 , TémbrOriginální název:
Lost Girls, 2015
Interpreti: Jitka Ježková
Neskutečně napínavý, čtivý. Musím říct, že tahle série je podle mě v současnosti to nejlepší, co se dá v tomhle žánru číst.
Třetí opět napínavý díl. Co kniha to úplně odlišný případy, které vtáhnou do děje až mrazí. Oblíbila jsem si Kimino vyšetřování, její styl myšlení a její nevšední humor. Kolikrát si říkám jak bych asi na to přišla já....no asi nijak. Prostě někdo má na to vyvinutý čich nebo co.... ať čtu jak chci pořád mě to nutí vymyslet řešení a vždy jsem vedle. O to víc je to zábavnější, když to není předvídatelné.
Bohužel pro mě, nezačala jsem číst sérii postupně, ale začala jsem tímto dílem. Svou chybu musím napravit, protože to bylo skvělé, čtivé a napínavé. Jsem ráda, jak to dopadlo, protože Symesovy praktiky mi nebyly příjemné. Také jsem se přistihla při srovnávání s Erikou od Bryndzy, postavy si jsou podobné :-)
Čím dál lepší! Ještě lepší než Ďábelské hry.
Co dodat..tato série mi prostě sedí a už se těším na další díl :D
A. Morsons je s každou další knihou lepší a lepší. Nejen Kim, ale i další stěžejní postavy jsou výborně popsané, nechybí napětí, gradace a téma u kterého mrazí. Tahle série se zdá být velmi, velmi povedená.
Nevím, jak je to možné, že si v poslední době vybírám knížky, že kterých jsem naprosto nadšená a dokážou mě tak moc vcucnout. Thrillery a detektivky mají hold nějaké zvláštní kouzlo.
No a co se týče této knihy.. napínavá knížka od začátku do konce. Jako nastávající maminku mě ta bezmoc rodičů a strach holčiček tak vzal, že v určitých chvílích pro mě bylo opravdu těžké číst. Proto jsem ráda, že tu byl šťastný konec. Opakuji se u každé knížky poslední dobou, ale opravdu se četla sama, děj ubihal a ten konec byl tak neskutečně napínavý, že odložit knížku nešlo a chvíli nešlo napětím ani dýchat.
Rozhodně bych se rada pustila i do dalších případů Kim Stoneové!
Opět musím chválit, dobře napsáno, lehce se čte. Ve spojitosti s malými dětmi, děkuji za happy-end.
Tak tenhle díl s Kim se mi zatím líbil nejvíc..napínavý děj a bezmoc i strach z knihy občas doslova sálaly..
Další pokračování detektivky s Kim se mi líbilo. Hlavní hrdince jsem držela palce. Kniha se četla dobře a po nějaké chvíli jsme se zorientovala v postavách.
Jinak jediné co mě trošku zaráží je, že u sebe Kim a její tým nenosí zbraně.
za mě dobrý. jdu na čtvrtý díl. určitě lepší než Kepler s jeho Joonou Linnou, který mě fakt nebavil. kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak k sérii s erikou fosterovou od Roberta Bryndzy, ale Angela M. se mně líbí o něco víc.
Tak Angela mě teda nepřesvědčila. K této knize jsem vracela asi 3x a ani jednou nedočetla.
Knihu nehodnotím a další tituly od této autorky určitě číst nebudu.
Ale vím, že je to tím že hlavní postavu Kim nemusím a to bude kámen úrazu.
Ale Němý křik a Ďábelské hry byly dobré, ale ta Kim? Prostě ne, když nesedne hlavní postava, tak to nejde :D
Ani 3. díl nešel s kvalitou dolů, to se často nevidí. Sympatická detektivka, napínavý boj o záchranu unesených dětí, spousta perfektně psychologicky popsaných postav. Co víc si přát. Jen 2 skvrnky mi to kazí. Už vícekrát zmiňovaná neozbrojená Kim při záchraně rukojmí a přeživší dítě z prvního únosu. To je hodně mimo realitu. Moc americký závěr na britskou autorku.
Překvapilo mě, že autorka sáhla po jiném typu kriminálního činu. Únosu. Musím přiznat, že jsem opět četla jedním dechem. Jako vždy autorka nezklamala.
Nezklamala. Ušito jinou jehlou než předchozí díly, není třeba je číst postupně, alespoň zatim ne. Jednoho z pachatelů jsem tušila téměř hned, jak se objevil na scéně, vůbec mi to nevadilo, měla jsem o to větší radost na konci, že můj úsudek nezklamal. Jdu shánět další díl, tato autorka si zaslouží můj čas :-)
detektivní a krimi romány pro ženy anglická literatura tajemství únosy dětí
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
Zatím nejlepší díl série, děj v podstatě zahrnuje necelý týden a přitom tolik napětí a zajímavého vhledu do povah jednotlivých postav.