Tichý pláč
Lisa Regan
Josie Quinnová / Detektívka Josie Quinnová série
Pokud chce Josie Quinnová zachránit další životy, musí rozluštit, kdo skrývá temné tajemství. Zvládne Josie rozehnat mlhu lží včas? Odpověď přináší další audiokniha bestsellerové autorky Lisy Reganové v přesvědčivém podání Jitky Ježkové.
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2023 , CosmopolisOriginální název:
Her Silent Cry, 2019
Interpreti: Jitka Ježková
Od začátku velmi napínavé, byla jsem hned vtažena do děje. Detektiv Josie tentokrát pátrá po zmizelé sedmileté Lucy. Lisa Regan píše velice poutavě a série s Josie Quinn je velmi vydařená. Hlasový přednes Jitky Ježkové je vždy velmi procítěný a skvěle dokresluje děj.
Tak tohle byla klasická dobrá Regan. Příběh vás od začátku pohltí a pustí až na konci. Příběh byl velice čtivý a člověk musí vědět co bude dál. Kdybych měla čas, knihu bych asi klidně i přečetla během dvou dní. Případ mě velice bavil a vývoj děje taky. Jen bych asi potřebovala pár věcí dovysvětlit. Ovšem vyřešení případu mě mírně zklamalo, čekala jsem trochu víc nebo spíš jsem nechápala proč vrah tohle dělal, kvůli tomu co se mu stalo v minulosti. Za mě si to nikdo nezasloužil a Lucy to chudák celé odpykala. 3,5*
Opět velmi čtivé.. prolínání vyprávění jinou osobou tomu dalo trochu jiný rozměr.
Za mne spokojenost a už se chystám na další :-)
Budu se opakovat, ale autorka píše opravdu neskutečně. Příběh o sedmileté Lucy mě dostal a konečně jsme se také dočkali toho, že se případ netýkal nikoho z blízkého okruhu lidí kolem Jossie. Celá kniha byla od začátku do konce skvěle promyšlená a autorka si tady s námi velmi pěkně pohrála. Opět se ukazuje, že to chce být velmi pozorný čtenář, protože ne všechny věci jsou tak, jak na první pohled vypadají. Tentokrát se i Chitwood choval normálně a dokonce jsem v něm zahlédla kousek lidskosti, že by se přeci jen trošku srovnal? :-) No jako vždy se už nemůžu dočkat dalšího dílu a doufám, že to bude zase skvělá jízda, jako u všech předchozích dílů :-)
Těžké téma - únos dítěte. A to navíc matce v podstatě přímo před očima.
Příběh byl hodně uvěřitelný, hlavně vzhledem k použití reálných faktů, které známe z krimi příběhů (charakteristika únosce). Co mě štvalo, byla matka dítěte, Amy, která si mohla dát dvě a dvě dohromady velice rychle, ale radši si "libovala" v hysterii.
Líbilo se mi, že se našel i prostor pro osobní život Jojo, který byl v tomto dílu zase napínavý.
Knihu mohu doporučit.
(SPOILER)
Těžké čtení, ty dětská témata jsou vždycky náročné.
Je mi líto Gideona, jako dítě si zasloužil víc.
Opět čtivé, napínavé, se zajímavou zápletkou, která se mimochodem netýká Josie a jejích nejbližších, plné tajemství, které je nutné odhalit.
Místy mi však připadalo zdlouhavé a chování matky hodně přes čáru. Kdyby mně
někdo "ukradl" dítě, tak vyklopím vše, jen abych ho dostala zpět.
(SPOILER) Dobře napsaná detektivka, ale jak tu už psal někdo přede mnou, je tam dost málo uvěřitelných věcí a krajně nevěrohodná a nesympatická matka
Josie Quinnová mi začala být sympatická až trochu pozdějc, ale teď už je to bez debat jedna z nejlepších sérií, které mám momentálně rozečtené. Zrovna tenhle případ je hodně smutný, vždycky, když je ve hře malé dítě, není to zrovna pohodové čtení. Přesto dávám zase pět stars, protože jinak jsem byl s knihou spokojený. A jede se dál! :)
Velmi smutná detektivka. Sice princezna byla zachráněna, ale stejně jsem hodně na rozpacích, když se mám rozhodnout, jestli to vlastně dohromady dopadlo dobře. V tom koloběhu krutosti a utrpení se to dobro tak nějak ztratilo.
Kniha se dobře čte, i tento díl jsem přečetla s chutí a brzo. Pokud si chcete u knihy užít, tak se do ní začtěte, stojí to za to.
Opat tazka kniha pre otca malej dcerky... taketo knihy sa mi velmi zle citaju.
Zaujimave vysetrovanie, Josie spolupracuje s FBI, vyjasnila si svoj vztah s Noahom a niekde tam vonku je unesene male dievcatko.
Nemalo to hluche miesto, dej plynul rychlo. Zahadna Amy a postupne odhalovanie jej minulosti bola najzaujimavejsia cast vysetrovania.
Co dodat, klasicky vyborne citanie. Tak sup-sup na dalsiu cast!
Audiokniha- Jitka Ježková
Od začátku do konce mi předčítání neskutečně sedlo. Ano, je zde pár blábolů, ale je to příběh. Sice mi z toho bylo smutno , nemám moc ráda příběhy s týráním dětí, ale tento příběh Josie je u mě na prvním místě. Vše jasné, bez nějakých motanic.
Čtivé to bylo, to ano, SPOILER ale nemyslím si, že prokazovat se cizí identitou někoho, kdo je oficiálně mrtvý,zvlášt při jednání s úřady-sňatek, je takhle jednoduché, a to ani v Americe. A za další, neříct takhle důležitou věc při únosu dcery, to už je hodně přitažené za vlasy. Takže kniha čtivá, ale plná nesmyslů.
(SPOILER)
Série s Josie Quinnovou je jedna z mých nejoblíbenějších, proto jsem se na další případ opravdu moc těšila. A opět jsem nebyla zklamaná ;-). Hned na začátku knihy z dětského kolotoče zmizí malá sedmiletá holčička Lucy. Zajímavé a zároveň podezřelé je, že její odchod nikdo nezpozoroval. Ani její matka Amy, ani její otec Collin, přestože oba byli na místě a na dcerku se více či méně dívali. Do vyšetřování se tedy pouští nejen Josie, ale spolu s ní celý vyšetřovatelský tým. A jak se zdá a poměrně brzy i ukáže, Lucyina matka něco tají. Postupně totiž dochází k vraždám různých osob, které s Amy a její dcerou nějakým způsobem souvisí. Josie tedy hraje o čas, aby mrtvých nebylo stále víc. A samozřejmě také, aby Lucy nalezli ještě živou...
Autorka se zase předvedla v tom nejlepším světle, tentokrát v knize mnohem méně vystupuje Noah a další blízcí Josie, což ale vůbec nevadilo. Předpokládám totiž, že si to autorka vynahradí zase příště? ;-)
Tohle byla první kniha o detektivce Josie Q, kterou jsem četla. Autorka mě hned vtáhla do děje, žádná zbytečná omáčka okolo, pořád se něco dělo, nemohla jsem přestat číst. Zápletka byla velmi zajímavá, ale musím uznat, že když se odhalil únosce, přišlo mi to pak celé nějaké rychlé uzavřené. Ale pravděpodobně vyzkouším i jiný díl této série.
jedná se již o šestý díl ze série pojednávající o Josie Quinnové, a upřímně nestačím koukat..kniha je tak skvěle napsána, že si připadáte jako byste na všech místech byli se samotnými postavami i vy
knížka je pojata úplně skvělým způsobem, děj je stále napínavý, a jsou tam i různorodé zápletky, a to zejména v souvislosti s osobními životy jednotlivých postav
někdy je dobré přemýšlet nad tím, zda je potřeba držet si všechna tajemství pro sebe, protože pokud se rozhodnete se někomu svěřit, je možné že to nezachrání pouze vás
s knížkou mám jediný problém..prozatím se jedná o poslední díl u nás přeložený, a to mě mrzí, protože jsem si autorčinu tvorbu opravdu zamilovala
výborné čtení, které doporučuji všem - za mě se jedná o jednu z TOP knížek 2023
pomsta únosy dětí kriminální thrillery
2020 | Mizející dívky |
2021 | Dívka beze jména |
2021 | Matčin hrob |
2022 | Nečekané přiznání |
2022 | Pohřbené kosti |
Já jsem trochu zklamaná, dosud měla série stoupající nebo stejnou tendenci, ale tento díl hodnotím o laťku níže, moc mi nesedl. Je pravda, že nemám ráda případy, kde figurují děti, ale i když odmyslím tento můj osobní postoj, příběh na mě nepůsobil tak, jako předchozí 3 díly. Jako by mu chyběl ten správný náboj, neodvíjel se tak napínavě a vodítka do sebe nezapadala lehce. Zajímavé byly postřehy o všímavosti lidí, začátek vyšetřování mě tímto zaujal. Nejsem ale spokojená s koncem. No, tak snad příště to bude zase za plný počet.