Tiffany
Isabel Wolff
Tiffany je pohledná mladá žena. Má jiskru a na každý pád je dobrá partie. Tak proč (jak říká její nejlepší kamarádka Lizzie) má tak příšernou smůlu na mužské? A tentokrát je nečekaným koncem dalšího nadějného vztahu roztrpčena už natolik, že se rozhodne vzít osud do vlastních rukou a konečně ulovit toho pravého či dokonce naprosto úžasného.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1998 ,Originální název:
The Trials of Tiffany Troit, 1996
55% - tenhle literární kus jsem našla v chudičké knihovničce místní porodnice, kde jsem zůstala upíchnutá dost dlouho na to, abych knihu dočetla, k čemuž bych jinak asi nenalezla dost trpělivosti a sil. Hlavní hrdinka Tiffany blížící se čtyřicítce a prahnoucí po nalezení toho pravého sice zdaleka není tak marná jako Bridget Jonesová, ostatně je úspěšnou a vcelku pohlednou tvůrkyní známých reklamních sloganů, ale sledovat na 400 stranách všemožné způsoby, jak najít muže, od seznamek, inzerátů až po dovolenou pro nezadané a procházet si s ní desítkami zklamání při schůzkách s nejrůznějšími typy, bylo zkrátka dost úmorné zvlášť, když se dalo doufat, že vyvoleným nakonec bude přece jen hlavní idol.
Dalo by se rici, ze kniha pobavi. Sladoulinkaty obal je odpuzujici :) a ke knize se pak pristupuje s despektem :) takze at hodnoceni neprotahuju, Uzasne uspesny je prvoplanovy a lehce odhalitelny. Konec se dal cekat. Ikdyz!! CO presne se s temahle dvouma stalo :) se dozvite mimodek v knize Šance na lásku.
2013 | Obraz mé lásky |
2007 | Maléry s mazlíčky |
1998 | Tiffany |
2000 | Šance na lásku |
2002 | Z modrého nebe |
Slabší průměr. Sice vtipné hlášky, ale knize by kvalitativně prospělo, kdyby měla o 150 stran méně. Zbytečně moc postav ženských, které nebyly v příběhu využité, a 50x více jmen mužských, než bylo zmapovatelné... Myslím tím, že na začátku si čtenář snaží všechny (zbytečně) zapamatovat, načež zjistí, že se jedná o epizodky a vzdá to. A pak se mu v půli knihy nejaké jméno objeví, měli bychom ho znát, ale není třeba se trápit, stejně to nic neznamená. O jednu hvězdu méně za výstup hlavního hrdiny kolem strany 320, pak už jsem těch 100 stran spíš listovala, protože se mi znechutili oba.