Hon na mrtvého

Hon na mrtvého
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366461/bmid_hon-na-mrtveho-p73-366461.jpg 4 1426 1426

David Raker série

< 1. díl >

PŘED ROKEM bylo nalezeno tělo Alexe Townea. PŘED MĚSÍCEM ho jeho matka viděla na ulici. PŘED TÝDNEM David Raker souhlasil, že ho vypátrá. NYNÍ si přeje, aby tenhle případ nikdy nevzal. Syn Mary Towneové Alex před šesti lety zmizel. Pět let nato ho konečně našli… mrtvého ve vraku auta. David Raker, který se specializuje na pátrání po pohřešovaných osobách, tenhle případ nechce vzít: nepochybuje o tom, že Alexovu matku jen přemohl žal a viděla to, co vidět chtěla. Jenže sám dobře ví, jak obtížné je vyrovnat se se ztrátou někoho blízkého, a tak nakonec neochotně svolí. Čím hlouběji Raker do případu zabředá, tím palčivěji si uvědomuje, že Alex nebyl ani zdaleka tak nevinný, jak se jeho matka domnívala. V jeho minulosti je pohřbeno mnoho tajemství, která neměla nikdy spatřit světlo světa – a střeží je velmi, velmi nebezpeční lidé. Raker brzy zjistí, že člověka můžou potkat i mnohem horší věci než je smrt.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Chasing the Dead, 2010


více info...

Přidat komentář

princesse
11.10.2024 4 z 5

Nebylo to vůbec špatné. Určitě si ráda přečtu i další díl, mám ho připraven. Před delší dobou jsem již dva počiny od autora z této řady přečetla, takže trochu návrat a vezmu to tentokrát popořadě. Nějaké výtky by se našly, někde toho bylo příliš a trochu méně uvěřitelné. Čtení ale povedené a tak doporučuji.

genduna
09.10.2024 5 z 5

Čtivé, napínavé, ale dosti neuvěřitelné. Příjemné čtení i když konec knihy a rozuzlení příběhu nedomyšlené. Celkově hodnotím knihu kladně.


Lavender756
30.09.2024 3 z 5

Takový průměrný béčkový thriller. Ze začátku mě to celkem nadchlo, první třetina dvě měly spád a opravdu jsem chtěla číst dál, co se ještě objeví a jak se to rozplete, ale, bohužel, pak to začalo. Taková akční pohádka, kdy jsem některé popisné kapitoly akce přeskakovala. Konec byl už zase o něco lepší. Jak jsem psala, průměr, co neurazí ani nenadchne!

vivula
31.08.2024 2 z 5

Poslouchala jsem audioknihu. Igor Bareš - pecka! Ale knížka jako taková, nevím no. Jakože wow momentů tam bylo spousta, ale občas to byl takovej splácanec, že jsem doposlouchala jen kvůli tomu, že se u toho dalo uklízet a dělat další milion věcí.

Dajine
14.08.2024 4 z 5

No nějak nevím, co napsat. Chvílemi fajn čtení, chvílemi jsem se nestačila divit. Zkusím druhý díl a snad nebude i poslední.

Marcik7
10.08.2024 5 z 5

Moje první setkání s Davidem Rakerem a byla to jízda! Pořádně ujetí psychopati a trocha tajemna, rozhodně budu pokračovat dalšími díly.

kittlerka
01.08.2024 3 z 5

Poslechnuto jako audiokniha a mě osobně přednes uplně nesedl. Nápad na děj nebyl špatný, ale celé se to tak táhlo. Některé části mi přišly trochu přetažené a to ubíralo na dojmu z celé knihy.

DZi2
01.08.2024 3 z 5

Poměrně čtivé a místy i docela napínavé. Měl jsem z toho ale pocit jisté "béčkovosti". Navíc jsou tu momenty, které byly hodně přitažené za vlasy. Nebýt to autorova prvotina, asi bych šel ještě o hvězdu míň. Na další díly už mě to nenalákalo.

adela9782
28.07.2024

Je to spíše více takový thriller, ale jo proč ne, jsem rozhodne zvědavá na další díly

Mona-Lisa
20.07.2024 3 z 5

Je to spíš thriller, než detektivka. A to byl kámen úrazu. Já koza, bez znalosti anotace a navnaděná vysokým hodnocením, čekala poctivé táhle vyšetřování .
A ona to byla smršť náhlých stop, šťastných vyváznutí před smrtí a hlavně vyřešení všeho v krátké době.
Soukromé očko, bývalý novinář má už klasicky démony a život se s nim nemazlil a nemazlí. To by mi ani nevadilo. Ale obočí mi nadzvedávaly situace, které vyšetřování posouvaly dál a vlastně celá pointa.
Vyloženě jsem se nenudila, zajímalo mě, co se hledanému klučinovi stalo a ke konci jsem se smůle hlavního vyšetřovatele a jeho schopnosti vše přežít smála.
V rámci žánru určitě pecka a pokud ti nevadí nelogické rozhodování hrdinů, běž do ní.
Já zůstanu u svých táhlých detektivek s poctivým sbíráním indícií a lákavým prostředím zakomponovaným do děje.
Tři hvězdičky jasné.

de6978
20.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Příběh zmizelého syna. Matka ho po 5ti letech uvidí na ulici. Najme detektiva, který ho musí najít. SPOJLER : Pak se na scéně opět objevuje sekta, která předělává lidi, kteří udělali něco špatného. A kdo je vůdce sekty se zjistí ke konci knihy.

Kniha se četla dobře, spisovatel nepíše o nudných částech, zbytečně nepopisuje kraviny okolo a tak děj opravdu utíká. Jde se na další díl ...

Knih s detektivem Davidem Rakerem je již 13, všechny mají hodnocení 84% a více takže uvidíme, zda přečtu všechny :-)

Vesmich
13.07.2024 5 z 5

Tak se konečně dostávám na začátek celého tady toho martyria a vím, co bylo na začátku, kromě Slova, samozřejmě. Znám ty pozdější a nejpozdnější případy Pátračovy, ale tenhle byl spolehlivě nejděsivější. Až se mi o tom v n noci zdálo :) A to tady ještě nebyl Healy, moje noční můra největší.

raphelia
11.07.2024 3 z 5

Téma hledání ztracených osob je rozhodně originální a nabízí obrovský potenciál pestrého, zajímavého a postupně gradujícího děje. Autorova prvotina tohoto potenciálu sice úplně nevyužívá, ale i tak jde beze sporu o velmi čtivou a od druhé poloviny napínavou knihu, při jejímž čtení stránky pod rukama jen letí. Akorát, že je občas čtenář musí otočit i směrem zpět, aby se ve změti jmen neztratil.

Děj mi hlavně na konci přijde dost překombinovaný a nesmrtelnost hlavního hrdiny je sice pochopitelná (když autor plánoval další díly této série), ale v kontextu situací, do kterých jej autor dosazuje, poněkud nepřiměřená. Zejména to měření sil s bývalými profesionálními vojáky podle mě působí dost nereálně. Ve světle všeho právě uvedeného proto shledávám tento román jako ideální čtení na dovolenou.

KlariN
07.07.2024 2 z 5

Pojďme si nalít čistého vína. Je to totální brak. Decentně poučený, čtivý a poměrně rychle odsýpající, leč naprosto předvídatelný, a hlavně velmi, velmi pitomý. Veltlínské zelené čepované v nevábné chomutovské večerce. Pije se lehce, leč ráno po něm zbyde hlava bolavá. Všude kolem je mnohem kvalitnější žánrová literatura. Vhodné jen coby totální nouzovka. Radím nebrat!

Iva095
01.07.2024 2 z 5

Audiokniha.
Celý ten příběh byl takový nemastný, neslananý. Žádné velké odhalení, žádné velké zvraty, jako kdybych něco podobného už někdy četla. To kolikrát měl hlavní hrdina zbraň u hlavy a kolikrát byl ve smrtelném nebezpečí tak to už bylo trošku přitažené za vlasy.
Kdyby alespoň ten konec stál za to, ale bohužel.
Druhému dílu dám ještě šanci a pak uvidím.

jes09
18.06.2024 5 z 5

Tima Weavera zařazuji za mé top spisovatele - co kniha, to skvělé počtení!

Pe3ček
06.06.2024 5 z 5

Bylo to velice čtivé, člověka to nepustí. Jediné, co mě trápilo, byly některé vzpomínky hlavní postavy typu "něco uvidí/uslyší a připomene mu to, jak viděl/slyšel/četl/někdo mu řekl něco dříve". Většinou jsem vůbec nevěděl, co myslí. :D Ale mohlo to být tím, že jsem měl ve čtení delší pauzy, než bych chtěl. Hvězdičku to ale ubrat nemůže a určitě půjdu na další díl.

zimolka
02.06.2024 5 z 5

První díl se opravdu povedl, hned jdu na další.

keiko33
31.05.2024 3 z 5

Počúvané ako audio kniha. Hľadala som nejakú detektívnu sériu na počúvanie a keďže knihy z tejto série mali celkom fajn hodnotenie až na tú prvú, tak som to riskla. Väčšinou prvé knihy zo sérií sú slabšie. Začiatok super, bolo to napínavé. Netrpezlivo som čakala kde je Alex a aký je za tým príbeh. No ako David začal kopať hlbšie a dostal sa na farmu, už to išlo z kopca. To bola blbosť za blbosťou. Celá tá záhada bola tak nezmyselná, že som mala pocit, že to vymyslela chorá myseľ. A nemyslím tým padúchov z knihy. A keď už si myslíte, že je koniec, že už všetko viete, príde ešte jedno odhalenie, ešte väčšia blbosť. Keďže ďalšie knihy už sú s hodnotením na tom lepšie, tak tomu dám šancu. A čo sa týka Davida, je to taký vlk samotár. Žiadny blízky, len známi. Trochu mi chyba preňho nejaký parťák.

Satyrka
21.05.2024 3 z 5

6. AUDIOKNIHA
Vlastně jsem ani nevěděla, co přesně čekat, když jsem knihu začala číst (poslouchat), věděla jsem jen to, že na celou sérii často někde narážím a že si chci první díl určitě přečíst.
Zprvu to vypadalo slibně, znělo to zajímavě, mě zajímalo, kam se David v pátrání dostane. Do určité části to bylo i velmi napínavé a já se nemohla odtrhnout. Jenže pak se to začalo hroutit. Přestalo mě to bavit, začalo to být ve stylu, který moc nevyhledávám a David mi začínal být nesympatický. Na mě tam bylo příliš mnoho akce, začalo se to opakovat a nic šokujícího jsem taky nenašla. Celé to ve mně vyvolávalo podivný pocit.
Další díly zkusím, protože vypadají, že by mohly být lepší. Uvidíme.