Time Out
Ray Kluun
![Time Out Time Out](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31658/time-out-31658.jpg?v=1268223557)
Po smrti své ženy Carmen se hlavní hrdina Stijn vrhá do nočního života Amsterdamu a Ibizy. Na smutek mu téměř nezbývá čas, dokud se svou dcerkou neodjede na druhý konec světa, na okružní cestu po Austrálii v pronajatém karavanu. O Austrálii mu vyprávěla Carmen. Rok před tím, než se poznali, ji procestovala během své cesty kolem světa a byla tam šťastná. Tváří v tvář sám sobě - a se svou dcerou - začne Stijn zpracovávat svůj smutek a hledat smysl lásky. Kniha je pokračováním titulu Třetí poločas, autorův velice úspěšný románový debut, který v roce 2006 získal nizozemskou cenu čtenářů „NS Publieksprijs".... celý text
Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: 2007 , JotaOriginální název:
De weduwnaar, 2005
![Květ Květ](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/116612/m_kvet-65aff5db305f7.jpg?v=1706030555)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Pokračování knihy Třetí poločas. Hodně drog, hodně alkoholu, hodně sexu a pomalý restart člověka, který se snaží vyrovnat s minulostí. Čte se dobře, ale první díl na mě zapůsobil víc.
![SimonaP SimonaP](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha už samozřejmě nemůže být tak silná jako první díl, ale jako pokračování je skvělá. Musíme si uvědomit, že v Holandsku se zkrátka žije jinak než u nás. Asi bych ho neodsuzovala, obdivuji Kluuna, že dal svůj život takhle veřejně na papír, až to budou číst jeho dcery... Ale doporučuji k přečtení, humorné, smutné, k zamyšlení.
![VladkaBU VladkaBU](https://www.databazeknih.cz/img/users/38_/38902/m_vladkabu-Mte.jpg?v=1692367830)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
... pokračování Stijna a jeho dcery. Život jde prostě dál, a nemůžeme žít jenom podle rad jiných. Myslím, že Stijn se péče o Lunu zhostil, jak on nejlépe uměl. Takový je Stijn.
![dark.ma93 dark.ma93](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/22847/22847.jpg?v=1381127959)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Opět platí můj názor, který jsem řekla k první knize, ale s tím rozdílem, že hrdina je mi už sympatičtější. Sice některé nekonečné pasáže toho, jak chlastá, spí s každou a paří mě už nebavili číst, ale zase mi to přišlo jakoby neobyčejné. Kniha o drsném a naturalistickém tématu - život mladého vdovce s tříletou dcerou, kteří po smrti matky jsou na cestě kolem světa. Kniha je jiná v tom stylu, že hrdina není typický princ s vlastnostmi středověkého rytíře a čtení žádný srdceryvný román, ale možná to tomu dává paradoxně na ceně.
![jluky jluky](https://www.databazeknih.cz/img/users/84_/8432/8432-bN6.jpg?v=1456994819)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Obnažená, úprimná spoveď o tom, čo bolo potom....Silná káva! Ray Kluun má môj obdiv, že to dal na papier a v takejto otvorenej forme ...
![maličkán maličkán](https://www.databazeknih.cz/img/users/84_/84101/m_84101-pV9.jpg?v=1459855062)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
První díl Třetí poločas jsem četla již dávno, ale zanechal ve mě pocit, že to byla úžasná knížka. Teď jsem byla trochu zklamaná, trvalo delší dobu , než jsem se jí prokousala.
![fruitbueno fruitbueno](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/23207/m_fruitbueno-Vxb.jpg?v=1690350857)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Drogy, chlast, večírky - to je způsob, jak reagovat na rakovinu zemřelou manželku. Viz můj komentář k prvnímu dílu - kdo jsem, abych házel kamením? Stijnův australský výlet za poznáním mě bohužel až tak neoslovil...
![baterka.gs baterka.gs](https://www.databazeknih.cz/img/users/64_/64130/m_64130-ZAh.jpg?v=1459854942)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Mladý vdovec, který bere dcerku na výpravu kolem světa má i v druhém díle mé sympatie. Především přístupem, že poradců v životě kolem sebe máme tolik, že nelze brát ohledy pořád jen na druhé a někdy musíme sobecky myslet jen na sebe...
![Megs Megs](https://www.databazeknih.cz/img/users/63_/63716/m_63716-bXL.jpg?v=1459854942)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Postupně jsem si Stijna oblíbila a fandila mu. Ale kniha už pro mě nebyla tak silná, jako Třetí poločas.
![Merlinit Merlinit](https://www.databazeknih.cz/img/users/55_/55022/m_55022-5EC.jpg?v=1459854937)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Velmi těžká životní situace a poměrně logicky pitomá reakce hlavního hrdiny, což ovšem neznamená, že by mne snad svým jednáním neštval. Štval a to dokonce tolik, že se mi dere na rty podstatně horší, hojně užívaný pejorativní výraz.
![playada playada](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/29774/playada-Zg9.jpg?v=1614606358)
Jé, happy end, já se snad ubrečím. Nic originálnějšího tam ten Raymond v aktovce neměl ?? Než kterak se nenapravitelný proutník svatouškem stane ? A tomu máme věřit??
![kneslova kneslova](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/34169/34169.jpg?v=1381127975)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Tak asi takhle, autor píše dobře a svižně, takže se čte bez problémů, ale děj i postavy jsou mi stále tak nesympatické, že za mě 3 hvězdy, on ten děj také není bůhvíjaký...
![bookcase bookcase](https://www.databazeknih.cz/img/users/81_/8159/bookcase-Xas.jpg?v=1589756277)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pokračování osudů hlavního hrdiny, který se musí srovnat se smrtí své ženy a především sám se sebou. Líbilo se mi to hodně.
![Hanin Hanin](https://www.databazeknih.cz/img/users/87_/8726/8726-oyQ.jpg?v=1436264954)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pokračování knihy Třetí poločas.Skvělé čtení, bylo mi líto, když jsem dočítala, že už je konec....
Druhý díl nepřekoná krutou krásu první knihy.