Případ Hluchavka

Případ Hluchavka
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352289/bmid_pripad-hluchavka-DNo-352289.jpg 4 60 60

Tintinova dobrodružství série

V dalším napínavém Tintinově příběhu se vše točí kolem ztraceného, trochu potřeštěného vědce Hluchavky. Tintin se vydává po jeho stopách a zjišťuje, že byl unesen cizí mocností, která se na něm snaží vymámit cenný objev a využít jej pro vojenské účely. Příběh jedinečným způsobem reflektuje období studené války a paroduje světovládné tendence tehdejšího Sovětského svazu.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

L'Affaire Tournesol, 1954

Ristridin
13.10.2024 4 z 5

Oproti některým z předchozích dílů je příběh slabší, ale zážitek zůstává stále stejný. Cizí mocnost je bídácká, závěr trochu urychlený. Postava Serafína úplně zbytečná, až otravná.
Blížíme se bohužel pomalu do finále Hergého tvorby.

AnselmaAlois
27.12.2022 5 z 5

Za mě zatím nejlepší Tintinovo dobrodružství. Napětí s humorem je tu skvěle vyvážené, a honičky jak z akčního filmu!
A spousta charakterů, z nichž každý je velmi osobitý.
Doporučuji všema deseti!

Pítrs85
28.04.2022 4 z 5

Výborný komiks, s dospěláckým příběhem, takřka stoprocentní kriminálka, ve které opět dostává za uši východní režim. Některé situace jsou přitažené za vlasy, v některých jako kdyby Hergé nemohl přijít na něco vychytanějšího (po sobě se opakující selhání vojenské techniky, repetitivní vtípky), ale to je prostě Tintin.

StarPopcorn
16.01.2021 5 z 5

Asi můj nejoblíbenější díl

Ivan Kučera
21.10.2020 3 z 5

Vážim si Tintina a uznávam a plne rešpektujem jeho zásadné postavenie v európskom komikse ako takom, ale toto ma proste príliš nebavilo. Případu Hluchavka nemožno uprieť istú hravosť a to ako slovnú (nadávky atď.), tak fyzickú (dáždnik, náplasť). No v mojich očiach je to na spôsob Asterixa a Obelixa: super a hravé, ale zároveň idúce mimo mňa. Potešil horkokrvný hrmotĺk kapitán Haddock. Bašibozuk!

jenda88
28.06.2020 5 z 5