Tisíc a jeden den
Hera Lind
Po nešťastném manželství se starším pilotem Falkem se Katharina bezhlavě zamiluje do Bernda. Oddaně ho následuje do Íránu, kam Bernd odchází za prací. Nová kultura však nevítá Katharinu s otevřenou náručí, Chomejního strážcům víry je brzy trnem v oku. A když se odvážně zastane třináctileté dívky, která má být donucena ke sňatku, postihnou Kathi vážné následky.... celý text
Hodně slabé a dočetla jsem jen s velkým sebezapřením . Klasický příběh naivky z Evropy a pokud jde o první manželství , vůbec jsem nezaregistrovala v jaké zemi se vlastně odehrává .
Dočetla jsem do poloviny a odkládám do knihobudky v cílové stanici vlaku. Je to slátanina naprosto zbytečných informací, tím hůř, že autorka sbírá příběhy, které takto zpracovává. Kdekdo by sám lépe odvyprávěl svůj příběh. Z literárního hlediska mne zaujalo, že veškeré intimnosti jsou shrnuty do dvou slov a to: pohlavní styk. Naopak porod je vylíčen na několika stranách jako texaský masakr. Každopádně pokud někoho zajímá příběh s reáliemi orientu, v první půlce knihy o něm není ani zmínka.
2021 | Staneš se mou další ženou |
2023 | Tisíc a jeden den |
2004 | Superžena |
2024 | Prošla jsem peklem |
Začala jsem číst a nevěřila svým očím. Strašné! Toporně vyprávěný příběh dcery bohatých rodičů, kde bylo už od začátku vše zalité sluncem. Všechno bylo úžasné (a všecko podivuhodně ideální). Krásná a chytrá dívka, krásná a pitomá matka, méně krásný, ale velice chytrý, úspěšný a bohatý otec. Jen co vlezli do letadla, dívky si okamžitě všiml překrásný sexy pilot a hned ji zatáhl do kabiny, aby jí ukázal přístroje. V Kalifornii, přes svůj nesporný intelekt a maturitě v klášterní škole, se věnovala zábavě na pláži, kouření trávy, cicmání s klukama a ničemu pořádnému. Krom hlídání úžasných dětí svého bratra. Tragické smrti rodičů je tu věnováno pár vět a ona prostě nebyla vyškolená na nějaké tragédie, tak to hodila za hlavu - a byla svatba s panem Úžasným. Po ní tak trošku začala chápat, že možná nebude až tak ideální, ale i tak se snažila v nažehlené zástěrce poletovat po vile, zahradě i kuchyni. Tedy, netuším, jak se z netáhla mohla stát tak pilná včelka, ale papír snese vše. Ona lítala doma, on poletoval letadlem. Pak jednou zazvonil zvonec a dostavila se jeho jí dosud neznámá dcera s malými dětmi. Naše hrdinka, trpící osaměním, zajásala, neb k ní přišla její "sestra" a tak je tam nechala bydlet. Když se pan Úžasný vrátil z letu a uviděl to nadělení, se slzou v oku sevřel dceru v náručí........lidi, to je taková kravina, že v tomto momentě jsem knížku sklapla a co nejdřív ji vrátím knihovně. Nechápu, že toto někdo vydal, ona ani psát neumí! Jako mizerný slohový úkol je to! Děkuji předchozím čtenářkám, že mají stejný názor a lituju každého, kdo se pustí do četby. Jo, a přeložil to chlap (asi kvůli složenkám) a jsem přesvědčena, že se u toho mlátil smíchy.