Tisíc žiarivých sĺnk

Tisíc žiarivých sĺnk
https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82743/bmid_tisic-ziarivych-slnk-yxa-82743.jpg 5 1992 1992

Chatrč na úpätí hôr nad Herátom a šesťsto kilometrov vzdialené hlavné mesto Kábul. Rámec príbehu dvoch žien, odlišných tak generačne, ako aj sociálne, ktorých životy zmetie dovedna osud surovým šľahom vojny. Zápas ťažko skúšanej krajiny… Vojny, ktoré prinútili milióny ľudí utiecť do cudziny, násilie, strach a nespravodlivé postavenie žien, ale aj viera, nádej a trvalé hodnoty sa intímne, hlboko všeľudsky konkretizujú v zápase o prežitie, ochranu rodiny a osobné šťastie hrdinov príbehu, ktorý nakoniec vyústi do poznania dôležitosti odpustenia a služby tým, čo sú v núdzi. Khaled Hosseini, autor svetového bestselleru Majster šarkanov, prichádza so svojím druhým románom, ktorý je nezabudnuteľnou kronikou histórie Afganistanu za ostatných tridsať rokov a zároveň dojímavým príbehom o rodine, priateľstve a sile lásky a obety.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)

A Thousand Splendid Suns, 2007

rose
10.05.2014 5 z 5

Strhující příběh. Vlastně několik příběhů propletených dohromady. Těžko uvěřit, že tyhle hrůzy se odehrávaly tak nedávno. Hodně se to podobá Lovci draků, však také vlastně popisuje stejné období, podobné osudy. Je to dojemné a působivé, někdy hodně děsivé a zdrcující. Válka si s lidskými osudy hraje strašnou hru.

cie
31.03.2014 5 z 5

Úžasná kniha, doporučuji!!!

Marcela1950
28.03.2014 5 z 5

Tato kniha je hezká,ale zároveň smutná a pravdivá v tom,že život v Afganistánu nebyl a není lehký obzvláště pro ženy,kde to vše autor knihy popsal.

konformita
24.03.2014 5 z 5

Moc se mi líbil konec, když popisuje kolbu, v níž žila Marjam. Když se film odvíjí pozpátku. Umí vykreslit napětí, tak jako nikdo jiný. Nepochopila jsem, proč chtěla Lajla s Marjam odejít v tak nebezpečnou dobu. Samy dvě ženy s malým dítětem. Jinak celkově úchvatná kniha a konec, který jsem čekala. Omáčky o postavení žen v Afghánistánu nechám stranou.

Reni222
20.03.2014 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla !!!Četla jsem ji jedním dechem a konec knihy jsem probrečela....

Katschka
12.03.2014 5 z 5

Jednoznačně a bez jakékoliv nadsázky NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH!

zulanek
03.03.2014 5 z 5

Jedním slovem-úžasné počtení!!! Síla přátelství,lásky a odvahy afghánských žen,navzdory týrání,ponižování a zcela mizivého postavení v rodině a společnosti.
Tak jako mě uchvátil Lovec draků od stejného autora,tak mě dostala i tato kniha.

Ladys
14.02.2014 5 z 5

Silná, lidská, působivá kniha. Těžko hodnotit neutěšené postavení žen v Afghanistanu. Jiná historie, kultura, víra, silné tradice.... To všechno dohromady dává prostředí ženám nepřející, ale to je pohled evropana. Jsem rád, že žiju tady a nemusím se s takovým jednáním k ženám učit sžívat. I když... Kdybych žil tam, tak bych asi takhle nepřemýšlel. Jak už jsem psal. Silná, lidská, působivá kniha

mateska
11.02.2014 5 z 5

Nádherná kniha. Velice dobře napsaná. Poutavý příběheh, kdy má každý možnost seznámit se nenásilnou formou s dějinami Afghanistánu a s postavením žen v arabských státech. Příběh mě velice zaujal a silně na mě zapůsobil. Při čtení došlo i na slzy. Tato kniha mě mnohem více oslovila než autorova kniha A hory odpověděly .

MuFick
03.02.2014 5 z 5

Nádherná, smutná, místy beznadějná, jindy optimistická, neuvěřitelná, barvitá, citlivá...jak ještě knihu popsat? Ač tak vzdálená, odlišná společnost, Marjam a Lajla byly po dobu čtení jako mé dvě nejbližší bytosti. I po dočtení si na ně (většinou se smutkem) často vzpomenu.

debe
01.02.2014 4 z 5

Mně to připadá tak strašně neskutečný, že se tohle odehrává v tomto století! Přečetla jsem i ostatní knihy od autora a tak mě nepřekvapilo, že opět výborně podal jeden smutný příběh a přiblížil Afganistán.

flycat
25.01.2014

Neobyčejně dobře píše!

marvitekar
24.01.2014

Příběh Marjam se dobře čte, ale dobře mi z příběhu tedy rozhodně nebylo. každopádně doporučuji přečíst.

Ječmínek
20.01.2014 4 z 5

Hosseiniho knihy jsou opravdu čtivé. Už Lovec draků byl vyšperkovaný. A možná až moc - hranice kýče nebyla tak daleko. Ale chytil jsem se a dal jsem mu 5 hvězdiček. A to jindy s hvězdičkami spíš šetřím! Kniha Tisíce planoucích sluncí stojí přímo na hranici, příběh Lajky a Marjam se mi zdál dost prvoplánový, jako by autor chtěl, aby afghánské ženy čtenáři hodně litovali. Ale četlo se to pěkně - no, autor to s námi čtenáři prostě umí a přímo mě donutil knize dát 4 hvězdičky. Ano, myslím, že jsem na to kápnul: Hosseini nutí čtenáře,aby jeho knihy rádi nadhodnocovali!

hrabenka
18.01.2014 5 z 5

Smutný,silný příběh,který stojí za to přečíst.

martina.riz
16.01.2014 5 z 5

Smutné, smutné, smutné. Co všechno ještě musejí afghánské ženy prožít?

kneslova
10.01.2014 5 z 5

Výborná kniha, silný příběh, o kterém mě to nutí přemýšlet i po dočtení knihy. Ale zřejmě se k ní už nikdy nevrátím, není to kniha veselá....

Density
09.01.2014 5 z 5

Zajímavá a čtivá kniha, příběh nutící k zamyšlení. Od teď budu zprávy o Afghánistánu vnímat jinýma očima. Doporučuji.

vendulkaa2
08.01.2014 5 z 5

Nejlepší kniha, co jsem kdy četla.

Andy74
01.01.2014 5 z 5

Přiznávám, že tato kniha mne dostala. Pořád musím o ní přemýšlet, ale hlavně mě to utvrzuje v tom, že se ve svém životě opravdu často zabývám úplnými nesmysly. To jak autor popisuje postavení arabských žen, ta bezmoc, hlad, násilí, bití - šel mi mráz po zádech. Nechápala jsem .......věděla jsem, že to tak v těchto kulturách chodí, ale ........fakt smutný příběh .