Tíživé ticho

Tíživé ticho
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524666/bmid_tizive-ticho-6531667dbb8ce.jpg 4 1017 1017

Maggie je úspěšnou lékařkou a s manželem Willem žijí přesně takový život, jaký si vysnili. Jednoho dne však k ní do nemocnice přivezou postřeleného muže v povědomém oblečení. Maggiin život se nejprve zastaví a pak obrátí naruby. Přes všechnu snahu se Willa nepodaří zachránit a Maggie je přesvědčená, že se stal obětí vloupání. Policejní zpráva zní ale jasně: spoušť stiskl Will sám. Maggie je zdrcená žalem i sžíravými otázkami. Její manžel nebyl sebevrah. Měl toho tolik, pro co žít. Po pohřbu odjíždí Maggie do jejich prázdninového domu na malém chorvatském ostrově, aby unikla realitě. Jenže realita ji dostihne i na opuštěném místě a je mnohem temnější, než čekala. Vše odstartuje dopis, který jí Will napsal pro případ své smrti a jenž obsahuje indicie odhalující děsivé tajemství. Jak si Maggie skládá střípky dohromady, zjišťuje, že Willova smrt je spojena s někým z jeho minulosti... S někým, kdo udělá vše pro to, aby umlčel i ji.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Fear the Silence, 2023


více info...

Přidat komentář

whiolet
včera 3 z 5

Takhle... četlo se to dobře.
Děj svižně ubíhal, s hlavní hrdinkou jsem se moc nenudila, takže jsem neměla problém s ní dojít až na konec její cesty,ale přesto jsem čekala něco víc.
Daleko víc.
Tohle byl jen takový slabý odvar toho, co jinak tento autor umí.
Škoda.

Aaloha
16.09.2024 4 z 5

Ale jo, dobré to bylo. Napínavé a mělo to spád. Není to Erika ani Kate, ale není potřeba srovnávat. Je to prostě jiné, ale stejně dobře napsané, jak to Robert umí i když ne vždy úplně uvěřitelné. Já jsem s knihou spokojená.


hey123
11.09.2024 4 z 5

(SPOILER) spíš bych dala 3,5*
četla jsem všechny ostatní knihy od autora, takže jsem chtěla vyzkoušet i tuto.
A musím říct, že je napsaná stejně čtivě, jako ostatní knihy.
Líbilo se mi, že to není ta klasika - vyšetřovatel/ka, který má nějaké problémy, ale vždy vše vyřeší. A také to, že zde nebylo žádné brutální popisování vražd a mrtvol.
Ocenila jsem i nápad - sebevražda manžela - proč? Do čeho se zapletl? Proč to má vyřešit jeho žena? Stane se jí něco na odlehlém ostrově? Komu může věřit? Za mě super čtení, na dva večery.

Čmeláček
07.09.2024 3 z 5

Tohle bylo jako co, Roberte? Ze začátku docela dobré, ale potom hodně velká slabota. Bohužel jsem se zklamal tak, že už víc nenapíšu. No ale ze sympatií, protože série s Erikou a Kate mám rád, dávám této knize tři stars. Howgh!

kniznisvetsjiri
06.09.2024 4 z 5

Další kniha od mého milovaného spisovatele.
Vzhledem k nízkému hodnocení které se v posledních týdnech okolo mě rojilo jsem začala být ke knize celkem skeptická ale ve finále jsem byla mile překvapená.

Kniha má za mě pomalý rozjezd ale Maggie mi sedla, byla mi něčím blízká. Od druhé poloviny kniha konečně dostává to správné napětí a akci.

Možný spoiler
Ač mi některé scény připadali přitažené za vlasy a možná i nereálné, nakonci se dozvíme že ne všechno je tak jak si myslíme. I když musím uznat že myšlenka toho že se mi v baráku zblázní vše na elektriku nebo že mi někdo hekne barák mě celkem vyděsila a následující dva dny jsem hledala na internetu míru pravděpodobnosti a jak se před případnými útoky bránit. (Můj sen je totiž mít barak celej na ovládání z mobilu).

Konec mě celkem překvapil a neunikl mi malý úšklebek nad ironií osodu.

I když série s Erikou a Kate pořád zůstanou mezi mejmi top strop knihami, i tuto jsem si užila a četla se velmi dobře.

knihomolka27
23.08.2024 3 z 5

(SPOILER) Tak za mě max 55 až 60 procent.

Začátek vypadal slibně, dobře se to četlo, bylo to sice už odpočátku asi zbytečně rozvleklé, ale mělo to celkem atmosféru a bylo to takové plouživé lenošení u knížky, kdy se hrdinka prochází po domě, komentuje stav počasí a vaří si jeden čaj za druhým. A ono to sice zní hrozně nezáživně, ale mě to celkem bavilo. Představovala jsem si, že jsem tam s hlavní hrdinkou a koukám z okna na moře a tak.

Byla to taková fajn thrillerová oddechovka, která začala být i docela napínavá. Jenže čím víc jsem četla tím mín mě to přestávalo bavit. Asi zhruba od scény kdy vybuchne lod s Erikem. Prostě mě to ztrácelo až jsem se přistihla, že je mi vlastně tak nějak jedno jak to dopadne a že už se do čtení nutím, tak jsem to rychle projela, zjistila, že konec byl celkem nudný a neuspokojivý a byl zkrátka konec.

Pokud máte ostřílenější čtenářské nervy s plouživým čtením a táhnoucí se zápletkou tak vám to asi bude vyhovovat, ale mě kniha neměla moc co nabídnout a určitě jí prodám. Nemám moc důvod jí doporučovat, je škoda, že to nezůstalo přízemnější a nebylo to celkově kratší. Úplně stačilo aby hrdinka odjela do Chorvatska do ultra moderního domu, který postavil její manžel a tam řešila záhadu, která by byla jednodušší.

Hanuja
23.08.2024 5 z 5

Za mne výborný psychologický thriller. Jde vidět, že Robert Bryndza je zkušený spisovatel. Místy jsem se bála, často jsem se bála i o hlavní hrdinku. Miluji jeho detektivní příběhy, ale tohle bylo taky dobrý.

twiggynka
23.08.2024 4 z 5

Kniha se mi líbila, četla se jedním dechem, tak jako všechny Robertovi knihy.

miša63
20.08.2024 5 z 5

Psychologický román, ale nemohla jsem přestat číst, moc se mi líbilo

michaelaaa5
20.08.2024 1 z 5

Vzhledem k vysokému hodnocení všech knih Roberta Bryndzy jsem čekala opravdovou thrillerovou pecku. Ale za mne teda obrovské zklamání. Příběh mě vůbec nebavil, nesmrtelná hrdinka, nereálné. Většinu knihy tvoří popisy prostředí než děj samotný.

Dášašada
19.08.2024

Knihy tohoto spisovatele mám ráda,uvítala jsem knihu mimo sérii. Příběh mi přišel utaženy za vlasy,nesmrtelnost hlavní hrdinky, ikdyz zápletka vypadala nadějně,dočetla jsem z nutnosti.

ArwenAragorn
10.08.2024 5 z 5

81%

"Tajemství lze udržet nanejvýš mezi třemi osobami,
ovšem za předpokladu,
že alespoň dvě z nich jsou už na pravdě boží."
BENJAMIN FRANKLIN
________________________________________________________________________________
Byla to taková pohádka. Zloduši ostrouhají a dobro zvítězí. Ale thriller se mi četl moc dobře, je napínavý, akční, skoro dobrodružný, občas strašidelný. Kulisa opuštěného malého ostrova v Chorvatsku, kde je Maggie ve svém domě, navíc po většinu času za silné bouřky, neměla chybu. Přiznám se, že knížka se mi líbila víc než poslední díly s Erikou, které jsou chvilkami nudné.
Doporučuji, pokud nejste vysazeni na nepravděpodobné příběhy. Ale i tak si to přečtěte :-))).

olca1983
02.08.2024 4 z 5

Kniha byla čtivá a napínavá - ostatně Robert to ani jinak neumí! Líbil se mi nápad napsat knihu mimo série s vyšetřovatelkami. Akorát nějaké pasáže mi připadaly trochu přitažené za vlasy. A také jako ne úplně dobrý nápad hodnotím pojmenovat dvě postavy podobně - Daisy a Dianu. Ale i přes to, že se mi ta jména pletla, tak vždy jsem se po pár řádcích chytla, která je která.
Nicméně druhou polovinu knihy hodnotím jako tu slabší. Chtěla jsem za to ubrat dvě hvězdičky, ale protože Robert je moje srdcovka, tak nakonec ubírám jen jednu.

konicekbily
01.08.2024 3 z 5

Autorův styl znám, líbí se mi. Formou krátkých kapitol děj kvapíkem uhání kupředu, čtenář nemá čas se ani nadechnout. Tentokrát jsem ve čtení trochu zpomalil a zamyslel se. Nereálnost mi vadí a některé nedotaženosti a přehnanost
překračuje ochotu vše tolerovat. Průměr!

ferda16
31.07.2024 4 z 5

Knížka je jiná, než na co jsme zvyklí. Nebylo to jako čtení případů Kate a Eriky, ale i tak knížka měla něco do sebe. Příběh mohl být více propracovaný a některé části byly až k neuvěření trochu přehnané. Závěr knihy tak nějak rychle skončil, ale děj to byl zajímavý. Jako změna nebyla špatná, ale doufám, že se se autor vrátí ke svým dvěma sériím.....

Žanek_Hantec
26.07.2024 5 z 5

Hustopeč jaxviňa! Betálná bichla, doporučuju!

Siege03
24.07.2024 5 z 5

Za mě celkem slušný psychothriler,ale série Eriky,Kate lepší, čtivější.

iveetka
23.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Velká spokojenost. Tohle čtení jsem si užila. Do strany 260 jsem zažila spoustu "cože" momentů. Hodně zvratů, napětí opět poutavé čtení.
Mám dvě mínus.
1) odjet do Francie, a až tam zavolat Georgovi, který vzápětí dle rychlosti asi přiletěl na raketě
2) do Francie přijela úplně dobytá všechno ji bolelo a byla totálně ko, ovšem díky raketovému Georgovi, jeho kobliham a panákum náhle vše ok a na psycharne po pár dnech zhojená, sorry ne. Tohle tam fakt nesedelo.
Konec nebyl, jak bych si ho přála, ale to knihu nedělá špatnou.

Kyri
22.07.2024 4 z 5

Je to něco úplně jiného, než autor dosud psal. Jestli v posledních dvou knihách docela držel na uzdě své zběsilé emoce, kterým občas propadá, tak tady je pustil naplno. Musela jsem se smát hrdince, která se docela sama dokáže přizabít sama v domě, a technická místnost jí přijde hrozivá :). Spousta absurdních, občas dost směšných situací (což autor zřejmě nezamýšlel). Nicméně příběh drží pohromadě, je napínavý, docela pěkně napsaný. Moc se mi líbila atmosféra bouře na ostrově. Závěr mi přijde smutný, nicméně reálný.

Dudlík08
15.07.2024 3 z 5

Nebylo to jako čtení případů Eriky a Kate, ale i tahle knížka měla něco do sebe. Možná mě trošku mrzelo, že nebyl více propracovaný závěr knihy a všechno tak nějak "rychle" skončilo, ale děj to byl zajímavý :)