Tlapková patrola - Dobrou noc, tlapky!
kolektiv autorů
Tlapková patrola vyráží znovu do akce! Parta statečných štěňat chrání pobřežní městečko Adventure Bay a podá pomocnou tlapku, kdykoli je potřeba. Poradí si tentokrát s rozbitým vesmírným satelitem, stavbou nového hřiště nebo škytajícím dráčkem? Zachumlej se do peřin s napínavými příběhy svých oblíbených hrdinů!
Můj šálek čaje to není, ale dcera Tlapky miluje. Příběhy se jí líbily a moc ráda si sama listuje knížkou a prohlíží si obrázky.
Dcerka má ráda pejsky a Tlapkovou patrolu nejvíc, i když je na tyto pohádky ještě malá, tak se jí čtení a ilustrace moc líbily.
Za mě je to literární horor, ale když to děti mají rády, taky se přemůžu a čteme je, aspoň je to baví a na čtení se těší. Líp už snáším Peppu s bristkým humorem a jednoduchým, ale příjemnějším stylem.
Až na pár nepřesností a docela osekané příběhy dobrý, klukům se to moc líbilo a to je hlavní!
U nás je knížka oblíbená, dcerka Tlapky miluje a upřímně já také, příběhy jsou bez násilí (což je u mne velké plus), navíc jsou tam hodně obrázky, takže dcerka (2,5 roku) čte s námi a moc jí to baví.
Tuto knihu považuji za nepovedenou. Myslím, že děti jí ani moc nemohou pochopit. Já měla co dělat :-) Divné příběhy, na děti až moc moderní... Bohužel jediné co pochválím jsou ilustrace.
Syn tuto knihu má moc rád, jen pořád opravuje dvě chyby, které v příbězích jsou. Celkově bych knihu hodnotila kladně, je barevná, příběhy nejsou ani moc dlouhé, ani moc krátké. Přemýšlíme o dalších tlapkoknížkách.
Grafika i příběhy se pevně drží seriálové předlohy, takže děti jsou spokojené. Já už míň, texty jsou díky dialogům spíše nepřehledné a všechny ty tlap.... věci jsou trochu psycho a vyslovovat slova jako tlaptulník je vyloženě pro fajnšmekry. Upřímně jsem ráda, když padne výběr na (jakoukoli!) jinou knihu, ale asi s námi tlapky ještě chvilku budou. Ovšem na zařazení do čtenářské výzvy dobrý :-D
Asi třetí kniha, kterou jsem synovi četla. Předchozí se nám líbily, tahle byla až moc moderní. Hodně věcí jsem mu musela vysvětlovat, hodně příběhů se mi zdálo přehnaných.
Docela hezké pohádky. Čekala jsem hrůzu, ale překvapivě to mělo hlavu a patu. Děti vydrželi sedět a poslouchat. Za sebe doporučuji.
Syn tlapkovou patrolu miluje, takže se mu knížka líbila. Ale odhalil v ní několik nepřesností. Nejprve mě podezříval, že to špatně čtu, ale nakonec se nechal přesvědčit, že chyby jsou opravdu v knížce napsané. Např. síť nevystřeluje Marshall, ale Chase. Nakonec mi řekl, že bych knížku měla reklamovat, protože je to odfláknutý :D
Děti jsou spokojené a jedna pohádka před spaním jim nestačila :-D ráda bych jim četla něco naučnějšího, kde není tolik stupidních názvů, ale co by pro ně člověk neudělal :-D
Znám tyhle příběhy z videa, protože naše vnoučata se na ně poslední dobou často dívají. Na můj vkus je to až příliš dryáčnické a ukřičené, ale dívám se někdy s nimi. Že existují na tohle téma i knížky, to jsem zjistila náhodně – a právě tuhle jednu sem se nakonec rozhodla koupit jako dárek k letošním Vánocům. Říkala jsem si, že setkávání s oblíbenými hrdiny i mimo obrazovku se bude dětem určitě líbit.
Teď, po pár dnech od přečtení (a četla jsem to celé, všechny kapitoly) si už z toho vůbec nic nepamatuju. Ale to jsem tušila už v knihkupectví, že to takhle bude. Je to totéž jako s videem – všechno hned zase zapomínám, zůstává jen pocit, že štěňata jsou přičinlivá a šikovná, těší je někomu pomáhat. Vnoučatům to říká více a knížka pro ně bude myslím dobrou příležitostí vnímat ta dobrodružství trochu jinak, v pomalejším rytmu. O výsledku kdyžtak za nějaký ten týden ještě poreferuju : o)
Milovníci patroly si tyto příběhy určitě užijí. Jednotlivé pohádky mají cca 10 minut, jsou doplněné o mnoho krásných a velkých ilustrací. Text je v podstatě přepisem seriálu, což občas působí těžkopádně, ale zkušený rodič si s tím poradí a syn (4 roky) rozhodně nemá problém s pochopením.
V příbězích je pár chyb/odchylek, ale to se dá snadno napravit :)