Tma
Bernard Minier
Martin Servaz série
Rozhlasová moderátorka Christine objeví na Štědrý den v poštovní schránce dopis od ženy, která se chystá spáchat sebevraždu. Druhý den zavolá do rádia muž a obviní ji z toho, že nic nepodnikla. Hrozby a urážky se brzy znásobí, jako by se někdo snažil převzít kontrolu nad jejím životem. Co když jsou naši blízcí jiní, než se zdá? Poté, co Major Servaz obdrží obálku s kartou od hotelového pokoje, v němž před rokem spáchala sebevraždu jakási umělkyně, je jasné, že si někdo přeje, aby se vrátil zpátky do práce.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Bude vydáno: 2025 , XYZ (ČR)Originální název:
N'éteins pas la lumière, 2014
Prvních dvěstě stránek trochu jednotvárných, ale čte se to rychle. Kadžýmu se tam asi líbí něco jinýho, mě francouzské předměstí, že si to nebere servítky a nejde to uplně předvídat, takže super.
Úroveň každého dílu se postupně zvyšuje, což je mnohem lepší, než kdyby tomu bylo naopak :)) ... Nový díl NOC leží přede mnou ... hurá do něj!
(audiokniha)
„Víš, co dělá knihu dobrou knihou? Je to jednoduché. Děj musí odsejpat a musí se v něm střídat silné okamžiky vedoucí až k rozuzlení.“
Uff.. Odsejpalo to.Smekám. Pan Minier si se mnou hrál od začátku až do konce. Ten byl sice trochu přitažený za vlasy,ale fakt je,že se pořád něco dělo a byla jsem hrozně zvědavá,jaký závěr vymyslel. Všechny mé teorie postupně padaly a to mě moc bavilo. Za mě spokojenost a díky .
První dva díly série dobré, ale to se už nedá říci o třetí knize. Plně souhlasím s "janou 0378". Švýcar Hirtmann (jestli je to opravdu on) někoho vězní, ale postrádám motiv. Mám ještě připraveno ke čtení čtvrté pokračování se Servazem knihu "Noc", ale když jsem si četl recenze na toto dílo, tak váhám zda nesáhnu po jiném autorovi.
Strhující a napínavý příběh, který se dobře čte. Jen samotný závěr knihy mě docela nudil, bohužel...
V první půlce knihy mi chyběl Martin, jeho výstupy jen sem tam, byly málo, prvních 200 stran bylo zmatených. Avšak všechno bylo dohnano v druhé půlce, Martin vyšetřoval, střídalo se napětí a rozuzlení. Kniha čtivá avšak oproti předešlým dvoum, mírně slabší.
Jako vždy Minier nezklamal. Čtivé, napínavé až do konce. Ani vám nepřijde, že to mělo 600 stran.
Tmu jsem si vzala na dovolenou a čtvrtý den jsem neměla co číst. Bylo to super, dechberoucí! Už se těším na Noc!
Super.....právě jsem dočetla....kdo má rád detektivky...doporučuji......těším na další pokračování...
Minier opět nezklamal,jsem nadšená.Musím říct ,že se mi do ní moc nechtělo z důvodu počtu stránek,ale četla se bleskovou rychlostí, bylo to od začátku až do konce dost napínavé takže dávam jak jinak než pět kvězdiček.
Slabší než Mráz a Kruh,nicméně opět dobré čtení plné napětí.Mě to občas přišlo zdlouhavé,ale tomuto autorovi to odpustím.Těším se na jeho další dílo Noc.
Zajímavý detektivní thriller. Občas mi to přišlo zdlouhavé a zbytečně natahované. Ale z celkového pohledu se mi kniha líbila, byla napínavá se zajímavými zvraty v ději. Možná se pustím i do dalších dílů, když už jsem je začala číst od konce.
Já vždycky než napíšu hodnocení, tak už to je víc jak měsíc co mám tu knihu dočtenou..nějak nestíhám :D za mě rozhodně nejlepší kniha v této sérii. Bože to bylo úplně super a dech beroucí! Luxusně napsané a propracované dílo! Tenhle styl byl pro mě mnohem lepší než jen klasická vražda a následné vyšetřování. Když tohle zažijete, tak je jasné, že Vás to naprosto zničí a je jen na Vás jak se zvládnete s takovou situací vypořádat a tady to je naprosto dokonalé! No Minier tady byl naprosto excelentní a jsem zvědavá na další knihu.
Poslední díl trilogie - stejně strhující jako dva předešlé příběhy. Tento díl byl pro mě trochu děsivý a jelikož jsem knihu četla, když jsem byla doma sama, přiznávám se, že jsem se občas fakt bála. Příběh opět naprosto skvělý a nečekaný závěr. Jelikož jsem se do Christine opravdu vžila, tak jsem tuto knihu asi prožívala nejvíc. Doporučuji!! :-)
Opět skvělá kniha. Hlavním mottem paranoia a pronásledování. Julian Hirtmann se v tomto díle prakticky nevyskytuje. Propletení života obyčejné dívky a velkého světa vesmírného programu. Opět napínavé od začátku do konce a nepředvídatelná zápletka. Spoiler - jediné, co mě mrzelo, že se hrdinka skutečně nakazila HIV:) Avšak šťastný konec s mužem, který celou dobu vypadá jako padouch.