To je Austrálie
Miroslav Šašek
Další díl z řady ilustrovaných průvodců pro děti českého emigranta, malíře, redaktora Svobodné Evropy a světoběžníka Miroslava Šaška nás dovede do země protinožců, na nejmenší kontinent světa, do Austrálie. Šašek byl australskou krajinou okouzlen. Provádí čtenáře městy - Sydney s jeho slavným mostem a hypermoderní Operou, uspěchaným moderním Melbourne, koloniálním Adelaide nebo subtropickým Brisbane -, ale i pestrými obrazy australské přírody, od tropů, přes pobřeží, k pouštím. Seznámí nás s legrační a podivuhodnou australskou faunou. Šašek vidí Austrálii jako mladý a sebevědomý kontinent, jehož obyvatelé "jsou nezávislí, samostatní, vyrovnaní a pohostinní a přesvědčení o tom, že Austrálie je jedinečné místo, kde má člověk větší příležitost být strůjcem svého osudu než kdekoli jinde na světě".... celý text
Takéto knihy sú jednoznačne i pre dospelých. Okrem množstva ani nie potrebných, avšak zaujímavých faktov, ktoré kniha ponúka, je plná pôvabných a nápaditých ilustrácii. Toto ja očakávam od detskej encyklopedickej literatúry, hlavne aby zaujala a niečo dala.
Naprosto okouzlující. Možná proto, že na rozdíl od Paříže, Austrálii neznám a doposud jsem ji nenavštívila, mi kniha přišla báječná. Stručně, jasně, jednoduše, zajímavě a poutavě kniha představila tento pozoruhodný kontinent se vším všudy.
Nádherná knížka, krásné ilustrace, perfektní komentář. Doufám, že až dodělají reedici celé série, že to půjde koupit za rozumnou cenu.
2013 | To je Paříž |
2013 | To je Londýn |
2014 | To je New York |
1947 | Benjamin a tisíc mořských ďasů kapitána Barnabáše |
2014 | To je Austrálie |
Vtipné, poučné, nádherně nakreslené. Rozhodně doporučuji, kniha je určitě vhodná pro děti, nicméně mnohem více ji ocení dospělí! Pokud chcete nasáknout atmosféru Austrálie, kniha je idální volba!