Tokijský ghúl 3
Sui Išida (p)
Tokijský ghúl série
Hinami je prozatím v bezpečí, ale krvelačné Holubice pátrání nevzdávají. Vrchní inspektor Mado se svým tajemným kufříkem stále doufá, že se mu ji podaří dopadnout, a tak Tóka a Kaneki nemají jinou možnost, než vsadit všechno na jednu kartu. Musí ho svést ze stopy... a proto se pouštějí do riskantní akce, která je zavede až do centra nepřátelského území.... celý text
Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: 2017 , CrewOriginální název:
東京喰種トーキョーグール 3 (Tokyo Guru 3), 2012
Kéž by šlo dát něco víc,než 5 hvězd. Tohle bylo naprosto skvělé. Bylo to plné akce a opět chválím Kanekiho boj s hladem. Snad tato série bude pokračovat tímto stylem. 10/10
Paradoxně jsem spíše na straně ghúlů než na straně policie, ale za to může asi to z jakého pohledu je to psané. Stále pecka.
Tvůrci se nebojí rovnou vše měnit v rámci rozestavění. Tento díl jak se děje snad jenom v řádu hodin, tak teče velice jednoduše a opět nastiňuje možná témata dalších dílů. Taky už se dostáváme do zvrácenější vod, které ale v tištěné podobě nevypadají zase tak strašně. Uvidíme příště.
Příběh nabírá na obrátkách, za mě super, přečteno během chvilky a hned jdu pokračovat dalším dílem.
Jo! Tak tenhle svazek jsem si opravdu užila. Vlastně až na úvod zde máme dvě paralelní bitky, které končí až s koncem knihy. Jsem velmi zvědavá, co se uděje v hlavě inspektora po Kanekiho rozhodnutí. Tajemné kufříky holubic jsou opravdu děsivé, ale nejvíc děsivá je prostě Kanekiho maska, s ní si opravdu autor vyhrál. Mám radost, že se hlavní hrdina konečně rozhodl, kdo je a přijal i svojí druhou část.
U Tóky se stále nemůžu rozhodnout, zda je mi sympatická, nebo ne. Rozhodně má spoustu kladných vlastností (miluju její humor a snahu chránit ghúlí rodinu), ale i těch horších (např. je na mě až moc impulzivní a nepromýšlí důsledky)
Závěr nám dává jasně tušit, že pokračování bude velmi zajímavé a já se na něj opravdu těším.
Opět nemám žádné výhrady. Scéna infiltrace ÚPG byla skvělá, kresba velice povedená, příběh se hezky rozvíjí. Zatím jsem velice spokojen, takže není důvod ubírat *.
Není to nejlepší manga, kterou jsem četla, je tam pár typických příběhových klišé, ale baví mě ten svět a postavy, byť zde máme jedinečného hrdinu a tak. Dobré na začátek s mangou, pro někoho, kdo má načteno, to bude asi nuda.
Kniha se mi četla výborně hlavně proto, že grafika je skvělá a příběh je skvěle napsaný a vypointovaný.
Naprosto dokonalá bomba! Akce střídá akci, emoce emoci. Od poloviny mi málem kniha vzplála, jak jsem zběsile otáčela stránky. Hlavně to pod mostem. Pecka.
Jsem zvědavá, kam bude příběh směřovat a jak to rozjedou vyšetřovatelé. Když už i Kaneki se rozjel. A Tóka? Roztomilá a zajímavá dáma :D
Nevím, jest-li je dobře,
že ghúlové existují,
ale nějaký smysl to přece má.....
Tóko si tu trochu omotává kolem prstu našeho hlavního hrdinu Kanekiho.
Snad to nebude láska.
„Naštěstí jsi dost nedomrlej, tak že v tom vypadáš přirozeně.“
Musím říci, že Kanekiho maska je boží, nebo spíše pekelná. Vypadá v ní velmi zle.
V této knize je několik soubojů. Jako celek je tento svazek docela akční. Najdete zde i několik dvojstránkových kreseb. Nejsou zrovna nějak moc extra pěkné, ale člověk musí ocenit i snahu. Sui Išida umí kreslit spíše malé kresby se spousty detailů, ale ty velké mu moc dobře nejdou. I když některé.......
Tohle jsem měl rychle přečtené. Žádné zbytečné prodlužování, akce střídá akci, čtenář zjistí pár zajímavých informací...prostě tohle byl dobrý příběh.
...a jest-li není jiná možnost, než žrát lidi, tak je prostě žereme.
Třetí díl a opět žádné zklamání. Tentokrát se nám příběh rapidně hnul dál. Akce tu rozhodně nechyběla.
Pokud mám zase mangu srovnávat s anime, pak manga vítězí. Stále je v ní děj obsažený i v první sérii anime, ale zde je doplněný o scény, které se do anime nevlezly nebo byly vynechány. To znamená spousta informací, scén, detailů a skutečností navíc. S každým dalším dílem je jich víc a víc, manga tudíž nenudí.
Kresba byla opět skvělá. Z bojových scén na mě přímo čišely emoce, napětí a ten hororový nádech. Skvěle jsem si je užívala.
Manga na mě s každým dalším dílem dělá větší a větší dojem. Zanechává ve mně jednoznačně více než anime, které mám samozřejmě také velmi ráda. Ale s nynějším porovnáním prostě vítězí manga. :)
Už druhý díl přečtený za tento den... No, myslím, že další díl si nechám na zítra :D.
Každopádně skvělé pokračování série...
"Tokijský ghúl" ještě rozhodně není mou oblíbenou sérií, ale dovedl mě třetím dílem zaujmout a začínám chápat, proč je tak oblíbený. Částečně i proto, že dovede lidskou nenávist pojímat z pohledu těch slabších. Tohle je pohled, který upřednostňuji. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/04/1406-tokijsky-ghul-3-70.html
2016 | Tokijský ghúl 1 |
2016 | Tokijský ghúl 2 |
2017 | Tokijský ghúl 3 |
2017 | Tokijský ghúl 5 |
2019 | Tokijský ghúl:re 1 |
Pořád to ještě není to ono nadšení, co mě občas sebere když čtu Blue lock, ale po 3. až 4. přečtení 1. dílu se do toho asi konečně začínám dostávat. Tady není nikdo úplně v čistý: obě strany se na vzájem vraždí, někdy dokonce i s "dobrým" úmyslem, ale na obou stranách je samozřejmě i dost idiocijních hovad. Je to tak půl na půl. V tomto díle najdeme šíleného inspektora ×2, Tóku která se snažila pomoct Hinami poněkud hnusnou metodou ale opět s dobrým úmyslem, Kena který má stále hlad a Hinami které je prostě jenom strašně smutno. Určitě budu číst dál.