Lara Croft: Tomb Raider - Kolébka života

Lara Croft: Tomb Raider - Kolébka života
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41522/bmid_lara-croft-tomb-raider-kolebka-zivo-0yE-41522.jpg 4 53 53

Tomb Raider série

< 2. díl

V Chrámu Luny postaveném Alexandrem Velikým objeví Lara předmět, který je klíčem k nejstaršímu pokladu všech dob, smrtící Pandořině skříňce. Po staletí se ukrývala v místě, jemuž faraónové starého Egypta přezdívali "kolébka života". Skříňka, prokletý dar bohů, ukrývá zárodky neléčitelného moru. Naneštěstí pro Laru se o tomto prokletí lidstva dozví i bezohledný terorista. Jedinou osobou, která Laře může pomoci získat vražedný poklad, je bývalý příslušník britských speciálních jednotek, kdysi nejlepší voják Británie, z něhož se stal žoldák a prodává své schopnosti nejvyšší nabídce. Terryho Sheridana Lara kdysi velice milovala, ale teď si nemůže být jistá ani tím, zda se k němu může otočit zády. Osud světa visí na vlásku a Laře nezbývá, než riskovat a znovu se spojit s Sheridanem. Musí se však mít velice na pozoru, jinak ji opět zradí a lidstvo postihne nepředstavitelná katastrofa.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , BB art

Lara Croft: Tomb Raider - The Cradle of Life, 2003

Luigi1
22.03.2023 5 z 5

Tak jsem na vážkách jak hodnotit knihu nebo film oba se povedly

georginaa
21.09.2021 4 z 5

Druhý díl opět stál za to. Mělo to rychlý spád, dobře se to četlo a toho dobrodružství bylo víc než dost. Ani zfilmované to nebylo špatné, obojí stojí prostě za to. Ty akce jsou suprové a záhady, tajemství neskutečné lákavé přijít všemu na kloub. Mohu jedině doporučit.

Overkill
15.07.2021 5 z 5

Film miluji a knihu možná o dost více. Nic strohého jak tu někteří čtenáři zmiňují sem na knize nepostřehla. Příběh je naopak více bohatší, barvitější, zajímavější, více rozvíjí charaktery hlavních postav i záporáka (Rees) který mě v knize pobavil více než ve filmu. Každý nový detail který neznám z filmu mě v knize potěšil. Kdo si chce užít film měl by si k ní přečíst i knihu. Mě kniha vtáhla do děje prakticky okamžitě. Doporučuji nejen fandům Lary Croft ale i těm co milují dobrodružnou literatůru.

jirka9453
20.07.2019 4 z 5

Asi záleží opravdu na úhlu pohledu, možná to bude i tím, že Tomb Raider opravdu “žeru” - ale zde zmíněnou strohost stylu psaní autora jsem nevnímal. Pro fanoušky opět povinnost, pro zvídavé mé osobní doporučení.

Vera Silent
25.05.2019 4 z 5

Mne tato kniha bavila, i kdyz z toho bylo citit, ze to je literarni verze scenare. Ale pokud mate radi film, tak vas toto neurazi a nejaky ten detail, ktery ve filmu nebyl, potesi. Cekala jsem to rozhodne horsi.

Terva
15.11.2015 4 z 5

Více záhadnější než první kniha. Více tajemné a více magické. Jinak podstata Lary Croft zůstala neměnná.Osud světa visí na vlásku a Lara zase riskuje svůj život aby nedošlo k nepředstavitelné katastrofě. S Pandořinou skřínkou by si nikdo neměl zahrávat. Rychlé, čtivé, akční - co víc si přát?

Dandulka
18.05.2012 5 z 5

Tak nevím, co bylo lepší, zda film, nebo kniha. Oba byly moc fajn.

Jeanette
30.11.-0001 2 z 5

Tuto knihu jsem četla dvakrát a to pouze z důvodu, že se mi tenhle příběh Lary Croft líbil více než předchozí. Kniha je ale napsána velice stroze a jednoduše, ten pán to prostě neumí. Nečtěte to, pokud nemáte Laru Croft rádi alespoň tak jako já. Raději si pusťte film. Budete to mít zmáknuté rychle a nebude to tak nudné...

zfilmováno akční herní adaptace

Dave Stern