Zločiny pro dva
Agatha Christie
Tommy & Pentlička série
Zločiny pro dva jsou parodickou hříčkou královny detektivek. Její hrdinové, veselí, bohatí a sympatičtí mladí manželé Tommy a Pentlička, si v praxi cvičí své pátrací schopnosti ve stylu velkých detektivů – ovšem pozor: „velkých detektivů“ literárních! Najdeme mezi nimi velikány známé dodnes – Sherlocka Holmese, otce Browna –, ale i postavy slavné v minulosti, dnes již zapomenuté. A nejde o případy ledajaké – několik vražd, dva záhadné gangy, ukradený klenot… Ale to všechno přitom představuje jen vedlejší efekt, protože Mezinárodní detektivní agentura naší dvojice je ve skutečnosti pastí na mnohem větší kořist! Z knihy přímo čiší, jak se Agatha Christie touto napůl poctou, napůl parodií bavila, když ji psala – a čtenář se stejně tak dobře baví při čtení.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: 2002 , Knižní klubOriginální název:
Partners in Crime, 1929
Druhý díl se mi při opětovném čtení líbil, stejně jako první díl. Opět krátký neúnavný, odpočinkový příběh.
Příjemné, lehké čtení třeba do vlaku nebo na dovolenou. Jednoduché zápletky a zábavné manželské popichování.
Odpočinkové čtení, zábavné, lehce napínavé ale příjemné. Pentlička s Tommym jsou mladý veselý a vtipný pár.
Coby mé první seznámení se, s touto dvojicí, mě pobavilo i když jinak něž sl.Marplová nebo Poirot, mohu ale doporučit.
Tato kniha jistě není vrcholem díla Agathy Christie. Přesto je moc mile napsaná, zápletky má jednoduché, takové čisté bez omáčky. A ačkoliv hlavní postavy nedosahují osobitosti Hercula Poirota, přirostly mi k srdci. Příběhy jsou kratičké, tedy ideální, když má člověk chvilku času nebo musí čekat třeba u doktora. Určitě každému příjemně zkrátí čas.
Zábavná kniha. Dalo se od ní odejít, aniž by člověk ztratil nit příběhu, neboť příběhů-případů bylo více. Tušila jsem, že vše dobře dopadne, proto jsem se při čtení bála jen trochu. Zahřála mne u srdce.
Zločiny pro dva mě nadchly... Skvělá a čtivá knížka plná zajímavých případů při kterých poznáváte úžasné a velmi originální detektivy Tommyho a Pentličku.
Celkem mi bylo jedno, jestli je to parodie nebo skutečná detektivka, má to humor, napětí a je to dobře zapletené a čte se dobře.
Jsem překvapen, ze začátku jsem měl obavy, ale nakonec po prvních řádcích obyvy spadly. Povídky, které spojují dvojice detektivů, jsou velmi hravé a povedené. Několikrát jsem se i zasmál. Doporučuji
Zločiny pro dva je zatím má nejoblíbenější kniha s dvojicí Pentlička a Tommy. Je velice čtivá a vtipná. Plně si zaslouží svých pět hvězd.
Tommy a Pentlička jsou prostě úžasní. Případy které řeší jsou zajímavé a určitě každého vtáhnou do děje.
Dvojice Tommy a Pentlička jsou od samého počátku mého agathování mými nejoblíběnějšími postavami paní Agathy. Příběhy téhle knihy mají jak napětí a tajemno, tak jiskru a humor, který probleskuje mezi Tommym a jeho ženou každou chvíli. Pokud znáte příběhy jiných detektivů, které ti dva v případech napodobují, dojem z knížky se ještě zlepší.
Příjemná a pohodová knížka. Zvláště kouzelé mi přijde popichování Tommyho a Pentličky mezi sebou.
Agatha královna detektivek. Dokáže člověka neuvěřitelně zatáhnout do děje. Tommy a Pentlička zvláštní manželký pár:)
Dávám 4+ jen proto, že je to moje oblíbená spisovatelka. Rozhodně tato knížka nepatří nezi špičku její tvorby. Průměr.
Výborná kniha, taková oddychovka. Hlavní hrdinové Tommy a Pentlička jsou moc sympatický mladý pár, který umí využívat své malé šedé buňky k řešení zapeklitých i lehčích detektivních případů.
Část díla
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Román z pera autorky,která nezklame.