Toskánské dobrodružství
James Hamilton-Paterson
Gerald Samper, žijící na samotě v Toskánsku, je snobský Angličan, který se živí jako nájemný spisovatel pracující pro různé celebrity. Přitom je považován za gourmeta, jehož podivné chutě zahrnují výstřední recepty na ústřice v čokoládě s česnekem či zmrzlinu s fernetem. Náhle se do jeho blízkosti přistěhuje další člověk. Marta, která se pohybovala v podsvětí bývalého SSSR, je skladatelkou neofolkové hudby a tvrdí, že píše filmovou muziku pro slavného italského režiséra. Vzájemné spory obou exulantů, usilujících o úspěch ve slunném Toskánsku, jsou stále ostřejší. Když do děje vstoupí neznámí muži v černé helikoptéře, začíná jít o život. Ze zlého snu je zapotřebí se dostat, a tak přichází ke slovu hořký bylinný likér.... celý text
Literatura světová Humor Romány
Vydáno: 2005 , OlympiaOriginální název:
Cooking with Fernet Branca, 2004
více info...
Přidat komentář
Tak sarkastickou, jedovatou/až má člověk nutkání zavolat na toxikologickou linku o účinný protijed!/a ironickou knížku jsem snad ještě nečetla! Smíchy jsem až slzela a na závěr, že jsem tohle čtení přežila ve zdraví, jsem si dala panáčka ferneta!
Hodně ujetá parodie na knížky o lidech, kteří se přestěhovali do Toskánska (či Provence), vlastně až tak moc o Toskánsku není. Žádná velká literatura, ale docela pobavilo.