Touha po štěstí

Touha po štěstí
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535452/bmid_touha-po-stesti-660bc9d6ccd1b.jpg 4 19 19

Freya své sestře Pearl pomůže splnit sen a coby náhradní matka pro ni odnosí vytoužené dítě. Namísto vděku se však dočká jen nesvárů v rodině a ztráty životní lásky. O několik let později Freya dopadne na samé dno – nemá děti, manžela, ani střechu nad hlavou. Nečekanou oporu najde v neteři Billie. Dlouho odkládané shledání ale oživí staré křivdy a věci naberou náhlý spád.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress

Sister´s gift, 2020

jeny-v
08.11.2024 4 z 5

Knihy Barbary Hannay pro mě znamenají poklidné čtení o australské krajině, nasátí její atmosféry a života v daleké zemi, žádné zmatené bloumání ve složitých vztazích, a vždy s vlídným závěrem. Román mě úplně pohltil, takže jsem ho přečetla během jednoho mlhavého podzimního dne. Příběh tří žen - Frey, Pearl a Billie o mateřství, sourozeneckých vztazích, osudové lásce, naplněného štěstí i poetické budoucnosti se bude nenáročným (jako já) čtenářkám líbit. Hrdinky musí překonat neuvěřitelné kličky, které jim spisovatelka připravila v podobě neplodnosti, bezdomovectví, rozvodu, ale i zdravotních problémů. Na dlouhé pochmurné večery jak dělané.

Aghatte
17.08.2024 3 z 5

Klasický předvídatelný vyloženě holčičí příběh, žádná vysoká literatura.
Ale na léto dobré.
Příjemný popis exotických krajů, Španělsko, Austrálie, něco z gastronomie. Hlavně však mateřská a sourozenecká láska.

zuzana2599
07.06.2024 4 z 5

Touha po štěstí je román s moc pěkným názvem, ale je to hlavně odpočinkové čtení, které zaujme, pobaví a dojme. Je to příběh z rodinného života, lehce romantický, hravý, příběh o lásce mateřské, sesterské, o starých křivdách a trápeních... Nosnou osnovou celého románu je náhradní mateřství.
Děj se odehrává v moc hezkém a atraktivním prostředí v blízkosti Korálového moře, postavy románu jsou sympatické a celkově se jedná o příjemné čtení !

Danago
15.05.2024 5 z 5

Příjemné čtení pro ženy. Příběh není přeslazený ani nijak zdlouhavě natahovaný, děj ubíhá velmi rychle .
Téma se týká především mateřství, které je pro nás ženy velmi důležité , ale není vždycky zrovna jednoduché. Sesterskou lásku může rozdělit , to co by ji naopak mělo stmelit. Freya mi byla nesmírně sympatická a je obdivuhodně velkorysá. Bohužel její život není plný štěstí spíše naopak, ale když se nešťastných událostí stane víc najednou, může se jejich řešení obrátit k dobru celé rodiny. Jen je nutné si vysvětlit staré domnělé křivdy a tajemství.
Od autorky je to moje druhá knížka a jsem opět velmi spokojená.