Transformace vědomí
Tomáš Keltner
![Transformace vědomí Transformace vědomí](https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72742/transformace-vedomi-72742.jpg?v=1301562494)
Kniha popisuje vliv emocí na váš život. Ukazuje, že právě prostřednictvím emocí jste ovladatelní. Zabývá se sexem a s tím spojenými utajovanými souvislostmi. Objasňuje základní vztah a způsob komunikace mezi rodiči a dětmi. Vysvětluje schopnost jak svobodně tvořit svou vlastní realitu. Na jednoduchých příkladech z vlastní zkušenosti demonstruje autor, jak jednat tak, abychom se vymanili z tohoto područí. Nejedná se o pouhé konstatování faktů, ale o podrobný návod, jak získat zpět svou svobodu, která mnoha lidem chybí. Není to náboženský ani filozofický text, přestože se v některých popisech nelze vyhnout jistým paralelám v podobě srovnávacích odkazů.... celý text
![Drohtnian Drohtnian](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/178902/m_178902-Ucr.jpg?v=1486326411)
Čtenářsky bolestivá kniha psána v imperativu. Autor asi ví, co chtěl říct, vykládá veci jako hotovou věc. Víceméně říká známé principy z východních filosofií, obohaceny o svoji vrstvu. Text byl asi psán na první dobrou počas čekání na vlak
![powerranger powerranger](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/218777/218777.jpg?v=1515056010)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha nabízí pohled na to, jak je většinová společnost ovládána pomocí emocí, které jsou v jednotlivcích cíleně vyvolávány. Nejmocnější emocí je strach. V moci jednotlivce není zastavit toto masírování společnosti pomocí médií, pouze dokázat rozlišovat své emoce, zachovat klid, přítomnost a nenechat se jimi strhnout. Pomocí různých technik se lze naučit být vůči tomu imunní.
![tester tester](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/108888/m_108888-kGM.jpg?v=1459855096)
Tato kniha ukazuje konkrétní způsob, který vede k osvobození se z přímého vlivu těch, kteří
se snaží ovládat lidi přes media vyvoláváním strachu. Tedy dosáhnout osvícení a odpoutat se od emocí.
V dnešní době kdy do nás media neustále hustí různé hrůzy je osvobození se od stresujících negativních emocí nanejvýš důležité pro zachování duševního a tělesného zdraví. Když se to povede, je sledování TV zpravodajství trvalý kabaret. Pohled na nafukující se a bublající postavičky pak vyvolává dobrou úsměvnou náladu místo vražedného stresu.
Osvícení lidé se objevují v těch nejhorších
podmínkách z hlediska lidského (rozumového) posuzování. Mnohdy i vycházejí z těch nejhorších podmínek, neúplných rodin, materiálního nedostatku, po těžkých úrazech. nemocech a podobně.
Všudepřítomný a všudešířený strach rozpustíte vírou
![Kiyu Kiyu](https://www.databazeknih.cz/img/users/56_/56886/m_56886-5FB.png?v=1534360406)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kdo by si pomyslel, jak námi emoce manipulují? Uvědomění, že bůh - to jsme my. My jsme tvůrci naší reality. Díky této knížce jsem si uvědomila, jak moc mě ovládá strach a jak to mohu napravit.
![yawe yawe](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/163509/m_163509-QPb.jpg?v=1478282846)
Pro mě osobně poznatek, jak se nás stále někdo snaží nacpat do škatulek...na individualitu a jedinečnost se nehraje, o lásku a přijetí se musí škemrat nebo si ji vynucovat. Kdo z nás ví, kým vlastně je nebo aspoň chce být bez ohledu na to, co říká společnost.
![Jack Bauer Jack Bauer](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/15037/15037.jpg?v=1381127954)
Který blbec mi tuhle knihu doporučil? Moderní verze, jak udělat z nevěřícího věřícího. Od začátku samé bláboly, které se nedají číst. Bez hlavy a paty, jaksi zmatené. Raději si přečtěte Boží blud, to vám dá víc.
![bertrand bertrand](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha nepodbízivě, jasně a střízlivě nabízí cestu s otroctví nesvobody k vnitřní Svobodě. V současné době je těchto knih hodně, ale tato je česká a svým sdělením v podstatě jedinečná. Jelikož souzním s jejím obsahem, věřím a měním svoji realitu... sami se o její síle můžete přesvědčit, pokud ji budete číst v pravou chvíli...
![Mondie Mondie](https://www.databazeknih.cz/img/users/75_/75410/m_mondie-QjY.jpg?v=1625775215)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nalezne zde souhrn již možná známých faktů, ale s jiným názvem a zapojené do širšího kontextu. Kniha se četla sama a co je ještě důležitější je její poselství pro vědomý život v přítomné chvíli. Bytí v přítomnosti.
Takže nejen ji číst, ale hlavně ji žít. Těším se na druhý díl. ;)
![VladimirTetur VladimirTetur](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/117161/m_117161-2Uf.jpg?v=1519573156)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Český agent 007, mentalista, otec, konspirátor, esoterik, školitel, mentální coach, voják ve výslužbě a spisovatel v jedné osobě, Tomáš Keltner, umí obstojně psát nekonečné fraktální vábničky (plno referencí na další knihy, které jsou rovněž plné referencí...) na placená školení. Jde o slušnou variaci na téma přítomného okamžiku a esoterických zákonitostí vnímání reality. Zatímco u terminálního Eckharta Tolleho jsem umíral nudou a znechucením, tohle se dá, i díky krásnému důrazu na kontinuitu života skrze děti zvládnout.
Kamarád mě doporučil tuhle knihu přečíst vícekrát, protože prý po každém novém přečtení chápal další a další nové věci. Já jsem měl už po prvním přečtení spoustu otázek a solidně zaplněný poznámkový blok se seznamem citované, nebo odkazované literatury, o které jsem neměl ani šajnu a neviděl jsem důvod číst to bez doplněných znalostí znovu. V tento okamžik má pro vás pan Keltner připravený business plán, kde nabízí placené doplňující přednášky a semináře, na což jsem se vybodl a nastudoval jsem problematiku sám. Je to už pět let a zdaleka ještě nejsem s průzkumem esoterické/duchovní/psychologické literatury u konce, ale už si začínám uvědomovat první záblesky toho, co chtěl zřejmě autor říci, nebo do čeho nás chtěl zasvětit.
K hlubšímu pochopení níže psaného doporučuju mít za sebou psychedelickou zkušenost, přečtenou Bhagavadgítu, Tibetskou knihu mrtvých, Tibetskou knihu o životě a smrti, Bibli (zejména být seznámený s jejími variacemi viz. např. Walter Veith), Kabalu, DMT a Vnitřní cesty do vnějšího vesmíru od Strassmana, cokoliv od Eduarda Tomáše, Míly Tomášové, Paula Bruntona, C. G. Junga, Gustave le Bona, Edwarda L. Bernayse, La Veyovo pojetí satanismu + mít shlédnuté všechny konspirativní, psychedelické, duchovní (zejména Veith), psychologické dokumenty na youtube, Duše K, Čtyři dohody, Pjéra la Šéze, Kubricka atd. + něco na vlastní kůži odžito :)...
SPOILER:
Jde o sugesci a manipulaci. Autor vám ukáže, že je možné sebe sama dostat/zhypnotizovat do stavu, ve kterém si dokážeme přepisovat některé podvědomé vzorce chování. Hypnóza je založená na identifikaci čtenářova nativního psychologického interface skrze vnímání (sex/chamtivost/strach/láska) vhodných symbolů, což jsou v Keltnerově podání děti (což je mě mnohem příjemnější než ty Tolleho prázdnoty). Přícházející/odcházející pocity, či emoce, které při této identifikaci zažíváme se dají s trochou tréninku pozorovat. Tyto pocity, čili formy energie, které vnitřně cítíme nás dokážou pohnout k určité akci, čili k tvorbě reality skrze naše vlastní přičinění a dopředné analytické myšlení. No a právě kolem tohohle chodí Tomáš furt jako kolem horké kaše, neustále text natahuje a máloco řekne rovnou. Prostě to do vás nevpálí hned na prvních padesáti stranách jako prostou informaci, ale zkouší vás namotivovat k probádání těchto nových obzorů skrze jeho placenou expertízu, nebo ve formě druhého dílu knihy, kde mimochodem sdělí docela prd, i když jej ambiciózně označuje za "Vyšší dívčí". Emoce označuje za nepřítele právě kvůli síle té symboliky strachu a přirozené motivaci mu nějak čelit. Být bez emocí je nicnedělání. Je rok 2016 a nemůžeme hnít všichni někde v ašrámu s tím, že někdo za nás udělá práci v této realitě (třeba nám v zimě zatopí, nebo vyrobí jídlo, nakrmí a vychová děti (dokud si Henri Monfort nenamontuje na sebe GoPro s online 24h streamem, tak na breathariánství nevěřím)), protože i kdysi dávno to bylo stejně jen pro šlechtu. Bez emoce holt není výkon (viz. Marián Jelínek) a je třeba makat. Milovat své děti je také určitý výkon a láska je nejvyšší emoce, takže být bez emocí = být bez lásky, což dlouhodobě nejde a vede to k těm nářezům, které se dějou kolem nás. A potřebujeme i ty ostatní emoce, ale neumíme s nimi správně nakládat. Proto tahle kniha, důraz na lásku, vlastní rodinu. Tady je to emoční pohnutí přirozeně nejsilnější, odvedená práce největší a výsledný produkt, děti, je nejlepší. Chceš změnit svět? Vytvoř láskyplnou dualitu žena-muž, stvořte si vlastní děti, kterým budete po nějaký čas bohy, odpusťte lidem staré křivdy (tzn. nepředejte je výchovou dál jako mentální virus) a přiveďte tak do reality ještě lepší tvůrce než jste byli vy sami.
Tohle píšu z pozice chlapa a je možné, že ženy se svým rozvinutým emočním a empatickým aparátem to všechno budou vnímat jinak.
![miawallacova miawallacova](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/1421/1421-b2N.jpg?v=1408109746)
Není nejjednodušší tuhle knihu přečíst, ale čím více jí čtu, tím více chápu a tím jsem šťastnější, že mi padla do rukou. Nelze než se nad sebou hluboce zamyslet a přijmout to, co je v knize napsáno.
![Danafantom Danafantom](https://www.databazeknih.cz/img/users/43_/4349/4349-BkO.jpg?v=1431198046)
Docela žasnu, co všechno se dá splácat dohromady :-O Připadá mi, že knížka nemá hlavu ani patu. A pohlížet na emoce jako na nepřítele mi připadá přinejmenším podivné. Nenašla jsem zde pro sebe žádnou kloudnou informaci.
![Miuri Miuri](https://www.databazeknih.cz/img/users/85_/85851/m_miuri.jpg?v=1738932139)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvělá kniha, na kterou jsem narazil na své cestě díky časopisu Vědomí. Žádná kniha mi zatím nedala tolik, co právě tahle a taktéž autor této knihy. Přečteno zatím třikrát a vždy najdu něco nového, povzbudí mě to v životě, vytáhne nahoru a hlavně si uvědomuji dění kolem sebe. Pracuji na tom, abych se zbavil emocí a jsem více a více přítomný. Děkuji Vám za tuto knihu, Tomáši.
![Jelitovna Jelitovna](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/31684/jelitovna-ZUx.jpg?v=1540972057)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Přes veškerou autorovu snahu o logiku a jednoduchost pro mě bylo čtení "kostrbaté" a nezáživné. Pro ty, kterým se nepovedlo prokousat až na konec knihy, malý úryvek: "Pokud si dobro uvědomíte, pak už nemusíte prožívat zlo. Jde o to si uvědomit ono "dobro", tedy stav, který vám vyhovuje, a už z něj nevycházet. K tomu, abyste z něj opět vyšli, vás nutí Systém, např. protiklady. Cítíte-li se dobře, pak je to jen "díky" (za pomoci) zlu, a protože se tyto dva principy pohybují, je zákonité, že po dobru musí přijít zlo. Nesmysl! To je konstrukce rozumu a strachu! Zrušte tuto kletbu, zrušte karmickou závislost. Rozevřete náruč a zvolejte: "Jsem!" Nikdo a nic vám nestojí v cestě kromě vás samotných..."
![RH faktor RH faktor](https://www.databazeknih.cz/img/users/41_/4180/m_rh-faktor-jKF.jpg?v=1684688970)
Zkoušela jsem to číst několikrát, ale nic převratného ani nijak moc podnětného mi to nedalo. Dle mého názoru to není ani nijak dobře napsané.
![Eldar80 Eldar80](https://www.databazeknih.cz/img/users/48_/48378/m_eldar80-sWb.jpg?v=1540845783)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ze začátku jsem byl knihou nadšený, protože obsahuje zcela současné esoterní poznání o světě. Tato malá útlá knížka strčí hravě do kapsy nespočet duchovních knih a pro lidi, kteří hodlají mít děti je to skoro povinná literatura, protože obsahuje poměrně důležité informace osvětlující jakým způsobem z dětí vychováváme nesvéprávné a nesvobodné bytosti. Čtyři dohody od Ruize jsou vedle této nadupadné knížky pouze velmi slabým amatérským odvarem. Sice to není nijak promyšlené učení a je tam občas nějaká nepřesnost, ale částečné využití západní tradice - esoterního křesťanství staví knihu bokem od samozřejmých budhistických knih. Informace, které kniha přináší jsou velmi cenné, protože spoustu z nich si člověk uvědomí až po delším vývoji a kniha občas klade poněkud větší nároky na pochopení než východní literatura, kde člověk všechno odkýve, ale ve výsledku si nepamatuje nic. Bohužel posledních asi 50 stran o ovlivňování reality je už dost slabých a tak 5 hvězd kniha dostane hlavně za první polovinu. Nejdříve mne mrzelo, že kniha vysvětluje strukturu lidské bytosti v západním kontextu - tělo, duše a duch, ale pak jsem si uvědomil, že aspoň člověk získá pohled z jiné strany než jen pouze z hlediska budhismu. Dále se rozebírá vliv bytostí na psychiku člověka a hlavně víra jako účinná metoda v podobném smyslu jako v mystice. Opět se zdůrazňuje značná důležitost prožívat svět v přítomnosti a použité metody se mi zdály poměrně šikovné. Každopádně napsat tohle ve 32 letech... bravo, pane autore. 90%
2011 | ![]() |
2010 | ![]() |
2012 | ![]() |
2011 | ![]() |
2014 | ![]() |
Emoce jako alergická reakce?
Je pravda, že toto přirovnání se mi vrylo do paměti, ale bohužel svou naprostou stupiditou. Takže kniha je to nezapomenutelná, a to jako etalon idiocie plitce pojmutého návodu na cestu k transformaci vědomí.