Třeskutá kniha o Teorii velkého třesku
George Beahm
Americký sitcom Teorie velkého třesku se u nás už stal kultem - a je tedy načase, abychom si čtveřici "nerdů" v čele s geniálním sociopatem Sheldonem a jejich jednodušší, leč krásnou kamarádkou Penny představili v knižní podobě. George Beahm zodpovídá příznivcům seriálu všechno, co kdy o Teorii velkého třesku chtěli vědět, a nádavkem i pár věcí, na které by se je snad ani nenapadlo zeptat. Najdeme zde profily jednotlivých postav i herců, jakož i stručné portréty tvůrců seriálu, soupis a převyprávění jednotlivých epizod, vysvětlení různých fyzikálních i popkulturních narážek a hlášek a rovněž překvapivě vděčné "veselé historky z natáčení". Pokud se vám zamlouvá sitcom Teorie velkého třesku, pak Třeskutá kniha o Teorii velkého třesku nesmí ve vaší knihovničce chybět.... celý text
Literatura světová Humor
Vydáno: 2012 , ArgoOriginální název:
Unraveling the mysteries of The big bang theory, 2012
Jelikož se mi seriál i po několika letech téměř neustálého sledování stále líbí, brzy po obdržení této knihy jsem se pustil do čtení.
Informace o hercích byly někdy více, někdy zas méně zajímavé, pasáž o vědeckých termínech o něco méně a nejhůř na tom byla část pojednávající převážně o sci-fi filmech a hlavně o komiksech, kolem kterých se seriál také dost točí. Těchto věcí již nějaký velký fanda nejsem, komiksy jsem navíc četl jen v době, kdy jsem začínal jako malý klučina číst a od té doby mi již nic neříkají. Proto neoceňuji vskutku obsáhlé informace o komiksech a jejich hrdinech – zde mne kniha až nudila a nemohu se zbavit dojmu, že pouze tak trochu parazituje na slávě seriálu a snaží se z tématu vyždímat co nejvíce na úkor obsahu knihy. Bohužel, seriál je seriál a kniha mi na to, jak je obsáhlá, moc dalších užitečných a nových informací o něm nepřinesla:(.
...3* a i to je ještě možná až moc...
Pro fanoušky seriálu skoro povinnost přečíst. Jedinou slabinou knihy je, že byla vydána v době, kdy seriál naplno běžel (je to logický krok vytřískat z ní co nejvíc), takže je jaksi neúplná. Možná by stálo za zamyšlení se nad dotiskem.
Zajímavá kniha k seriálu, dozvěděla jsem se tu pár nových informací, ale mrzí mě, že jsem ji četla v době, kdy seriál stále běží a tak zde není zase úplně vše. Konec, kde byly vypsané episody, mě příliš nebavil, jelikož jsem je již znala.
Pro fanoušky seriálu povinnost, mnoho zajímavých informací. Jen s tím mohli počkat, až seriál skončí ale vím, že jsou i jiné publikace.
Dobrý doplněk k seriálu, ale nejvíc mě oslovila kapitola Fandom, ve které je dost informací o conech, škoda že není rozšířena i o podrobnější popis českých conů.
Na knihu sem byl zvědavý protože seriál mám hrozně moc rád. Sice sem se u toho moc nezasmál, ale dozvěděl se spoustu zajímavých věcí....
Dávám čtyři hvězdičky, protože Teorie velkého třesku je můj nejoblíbenější seriál. Z knihy jsem se sice dozvěděla hodně zajímavé informace, které jsem vůbec netušila, obzvláště slovníček pojmů mi otevřel nové obzory, o této oblasti jsem toho opravdu moc nevěděla. Avšak přijde mi, že autor se knihu snažil co nejvíce se roztáhnout, ale hlavně je trochu škoda, že už ji sepsal teď a ne až po skončení natáčení nových epizod a sezón, protože takto se některé informace v knížce stávají neaktuálními.
Tak seriál je skvělý a já se nasměju a bavím se i při reprízách. Knížku jsem si přečetla hlavně ze zvědavosti. Nejzajímavější jsou životopisy herců a okolnosti vzniku seriálu. Ostatní kapitoly jsem přečetla také, ale pro mě osobně už zajímavé moc nebyly. Naprosto zbytečná mi přišla kapitola se seznamem epizod.
Jinak pro fanoušky určitě doporučuju.
2017 | Stephen King: Čtyřicet let hrůzy – Život a dílo krále hororu |
2012 | Třeskutá kniha o Teorii velkého třesku |
2015 | Já, Steve |
Před lety jsem bývala fanouškem tohoto seriálu, a tak když se mi dostala do rukou fanouškovská knížka, neváhala jsem s jejím přečtením.
Vzhledem k tomu, kdy byla kniha vydána, tak zmiňuje pouze první čtyři série, tudíž logicky mnoho informací chybí.
Avšak základní info o vzniku seriálu, o samotných hercích a dokonce jednotlivých epizodách nechybí.
Na konci vědecký slovník mě vůbec nezaujal, trochu mu to přišlo jako vycpávka.
S nostalgií jsem zavzpomínala na seriál, který jsem kdysi hojně sledovala.