Do morku kostí - Rebecca Schaeffer | Databáze knih

Do morku kostí

Do morku kostí
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543950/bmid_trh-smrti-do-morku-kosti.jpg 4 24 24

Trh smrti série

1. díl

Nita nadpřirozené bytosti nevraždí a neprodává části jejich těl na internetu – to dělá její matka. Nita jen pitvá těla poté, co jí jsou „dodána“. Dokud mamka domů nepřivede živý exemplář a nenakáže Nitě, aby ho začala postupně ořezávat zaživa. Rozpitvat puberťáka, který ji nepřestává prosit o pomoc, je však na Nitu příliš. Tak daleko není ochotná zajít. Ale když se rozhodne matčinu oběť zachránit, skončí sama prodaná a v podstatě na místě onoho puberťáka – protože Nita sama není tak úplně „člověk“. Má schopnost měnit svou biologii, schopnost, za kterou se na černém trhu platí velké peníze. Když se ocitne zamknutá v kleci, pokouší se za každou cenu o útěk. Aby se jí to mohlo podařit, musí se uchýlit do těch nejtemnějších zákoutí svého nitra. A není v tom sama. Je možné, aby podlehla kouzlu bolest požírajícího netvora, který se vyžívá v mučení lidí? Nebo je jen ochotna za svobodu zaplatit jakoukoli daň?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool

Not Even Bones, 2018

Jidu
13.02.2025 4 z 5

Tahle knížka mě neskutečně zaujala svou originální a odlišnou obálkou. Po přečtení anotace nebylo o čem debatovat, tohle jsem musela mít. A je to pecka!

Nita rozhodně neprožívá běžné dětství. Její matka domů vodí tzv. "nepřirozené" - mrtvé. A Nita je porcuje a poté se prodávají na "součásti". Tato slova jsou používána přímo v knize a dál se k nim vrátím. Takže pěkný haluz.

Když na scénu přijde živý exemplář, tak krutost její matky nezná mezí a Nita to zkrátka nevydrží. A ocitá se v pekle. Kdo je ten tajemný kluk. A jak se ocitla na tak hrozném místě?

Postupně jsme svědky různých krutostí, které se dějí prvně na mrtvých, poté na tom klukovi a následně na Nitě a jejich spolubydlících. A tady nastává můj malý problém s knihou. Neberu za to hvězdičky, ALE!

Vážně je toto YA? Hernajs tady jsou lidi doslova porcování, je to psáno totálně odosobněným stylem, prostě maso..No já vám nevím, od 12. mi to přijde docela síla.

Každopádně opomenu-li toto, tak je kniha velmi originální, zajímavá, má spád a držela mě celou dobu v napětí. Maličké minus je otevřený konec, ale přeci jen jde o sérii, tak se to dalo čekat.

Ashi
11.02.2025 4.5 z 5

(SPOILER) Vyhýbám se čtení hororů, protože z toho mám špatné sny. Tato kniha mě několik posledních večerů děsí a nemohu na ní přestat myslet, tak si nejsem jistá jestli budu číst další díly. Ale z pohledu příběhu a samotné knihy se mi líbil spád a příběh samotný. Možná mě na konci trošku rozčiloval fakt, že hlavní hrdinka sice uteče ale ještě několik dalších hodin/dní zůstává na místě ač z dobrého důvodu.
A to co mě děsí ve snech je Mirella.
Vzhledem k tomu jak se děj vyvinul bych čekala, že další díly série už se nebudou odehrávat na tom konkrétním místě, ale budou víc spíš o pletichaření a vzájemném boji.
Ale jinak opravdu uklidňovat se před tebou pitvy to jsem ještě nikdy nečetla.

Varjohukka
22.01.2025 5 z 5

Tak tohle byl mazec! První díl téhle ya fantasy s nádechem hororu se mi fakt moc líbil. Autorka pitvá mrtvá (většinou) těla a odřezává různé kousky jen to lítá, děj pěkně odsýpá a čtenář nemá čas si oddechnout. Pořád se něco děje a většinou je to brutální řezba.
Parádně jsem si to užila a slupla knihu na jedno posezení. Těším se na další díl!

martina.culik
13.01.2025 4 z 5

Páni - tady se s tím autorka vůbec nemazala. Hned od začátku jsme byli vrženi do zcela nového světa, ve kterém se obchoduje s orgány a nejen s nimi. Musím říct, že popisy byly dost detailní a realistické - možná bych je ani tak podrobné mít nemusela.
Vědomí, že vás může i vlastní rodič prodat obchodníkům s orgány, je dost děsivé. Jsem zvědavá, kam se bude příběh ubírat v dalších dílech.
"...tak to bývá v příbězích, ti dobří dosáhnou svého cíle předtím, než zemřou. To je zákon. Jenomže je to zákon fikce. Příběhy ve skutečném světě nemají krásný konec ovázaný mašličkou."

Janettaku
03.01.2025 5 z 5

(SPOILER) "Jen někdo s fakt hroší kůží dokáže bez pocitu viny pitvat mrtvé lidi a prodávat je jako součástky. "
Příjemná a zároveň zvrácená YA kniha, která vás nechá v napětí. ....Jsem nevěděla, že futon je matrace.
Nita prokázala službu propuštěním jednoho z vězněných u nich doma, protože byl živý a ona přeci zásadně pitvala jen mrtvé... Tak co s ním? Pustit ho, bylo to nejlepší řešení? Nehledě toho, že Nitina matka není žádný svatoušek a není radno jí nijak naštvat. Tak proč jí nedat záminku a naštvat jí ještě víc?
Když byla Nita unesená do skleněného vězení v podobě klece do největšího tržiště s tělesnými orgány nepřirozených na světě tzv. " na trhu smrti", teprve to vzbudilo můj velký zájem co se asi bude dít dál.
Co se mi obzvláště líbilo bylo, že Nita má schopnost ovládat své receptory v těle. Dokáže si ulumit vědomím bolest - nebo i úplně vypnout, zahojit ránu a přinutit se necítít cokoliv se jí zrovna nezamlouvá. Takové schopnosti by ocenil asi kde kdo, ale co když někdo pozře její tělo a stane se tak nesmrtelným? Věřte mi, tohle už někoho napadlo...
A co teprve takový prášek z jednorožce, který má účinek stejný jako droga, která vás sjede ? Tady je možné všechno. Utéct ze skleněné "kostky "se zdá se spolu vězeňkyní Mirellou těžké, avšak ve finále si Nita poradila bravurně. Následný útěk už nebyl lehký jako peříčko poletující na tržišti z jednoho ze stánků. Byl to boj o přežití... To co udělala následovně mě dostalo..
Stojí za jejím uvězněním jeden z jejích rodičů? Nebo se stala zkrátka obětí náhodného únosce? A jak to vlastně dopadlo s Nitou ? K těmto otázkám, budete potřebovat tuto knihu, aby jste si na ně dokázali odpovědět. A jelikož já to vím... Řeknu jen.. máte se na co těšit!!

Nikei
26.12.2024 5 z 5

Kniha mě zaujala svým originálním tématem - hlavní hrdinka, která pitva těla a části se následně prodávají na černém trhu. Odrazující byl nedostatek hodnocení zde na databázi knih, nicméně dala jsem knížce šanci a nelituji. Hlavní hrdinka je sympatická, není kdo ví jak otravná, či nepřiměřeně nadpřirozená, prostě tak akorát. Kniha byla napsaná čtivě, vtáhla do děje a já ji přečetla na jeden nádech. Těším se na další díl!

kachnat
23.12.2024 5 z 5

Fantasy o boji za svobodu, zradě a štěstí to přežít, uprostřed černého trhu s nepřirozený a jejich castmi. Boj, krev, nečekaně přátelství, otevřený konec. Dej ubihal před očima, přečetla jsem rychlosti blesku. Těším se na další díl.

Autorovy knížky

2024  88%Do morku kostí