Tři ženy v Indii
Jana Jůzlová
Spoluautorky Simona Boarová a Markéta Hanelová procestovaly Indii a dělí se s námi o své zážitky a poznatky z této nádherné země. Tištěno na křídovém papíře a doplněno překrásnými fotografiemi.
I když už s časovým odstupem, vyprávění o Indii z počátku 21. století je milé, vtipné a hodně realistické, což je možná i největší slabina knihy, osobně bych uvítala trochu poetiky nebo filosofie. Fotek bylo opravdu požehnaně, jen škoda, že se většinou nepovedlo vyfotit to, o čem dlouze autorky vypráví, chápu, musí to být těžké a žádný český turista nechce cestovat stylem některých asijských národů, kteří všechno vyfotí a natočí a na dovolenou se koukají pak až doma. Roztomilé bylo, jak se celým putováním táhne linka řekněme komplikovaného vztahu s místním obyvatelstvem, takže teď už vím, že pokud bych náhodou někdy zavítala do Indie (což mi jako totální introvertce vážně nehrozí), musím si s sebou vzít čoklit a hlavně skúlpen. Někdy mi bylo cestovatelek až líto. Po nedávném shlédnutí Milionáře z chatrče a přečtení knihy I chytré ženy dělají hloupé věci tak touto knihou zapadl další dílek do skládačky.
Příjemný cestopis. Oceňuji krásné, barevné fotografie, které plasticky dokreslují jednu část Indie. Možná mohly holky přidat ještě mapku, která by více přiblížila jejich putování. Psáno s úsměvem a nadhledem.
Velice milý cestopis 3 Češek vydávajících se s báglem na zádech na měsíční cestu po Indii. Vtipné, čtivé, lidské. Určitě doporučuji.
2014 | České dějiny v kostce |
2005 | 2x čaroděj v akci |
2015 | Světoví Češi - Příběhy průkopníků, osobností, které proslavily naši zem |
2019 | Toulky Polabím |
2013 | Pražské věže |
Jak já se v tom vidím! A naši výpravu do jižní Indie v konfiguraci dvě ženy :) Četla jsem po návratu z Indie a tak moc mě to bavilo, že jsem po dočtení hned dala druhé kolo. Úžasné, vtipné, živé a informativní vyprávění. Jen v roce 2020 už děti tužky nevyžadují. Doporučuji všem, které zajímá tento region nebo obecně cestopisy a milá vyprávění z cest.