OK 096 se nehlásí
Jiří Marek (p)
Třicet případů majora Zemana série
Drama ve vzduchu. Únos civilniho letadla z Karlových Varů. Podle knihy byl natočen jeden díl majora Zemana - Mimikry.
Jsou tu určité vazby na skutečné události v naší letecké dopravě, ačkoliv jde spíš o několik impulsů spojených pro potřebu příběhu. Autor slavného Panoptika hříšných lidí dokázal, že se etabluje i v jiném prostředí, než je legendární "Pražská 4".
Hrozná ptákovina. Děj rozvleklý, často nudný. Vykreslení únosců je až úsměvné, dialogy v pilotní kabině jsou zoufalé.
Stejně úžasná kniha, jako Mimikry z Třiceti případů majora Zemana. Navíc inspirováno skutečnou událostí.
zfilmováno emigrace major Zeman únosy letadel podle skutečných událostí
1968 | Panoptikum starých kriminálních příběhů |
1981 | Panoptikum Města pražského |
1974 | Panoptikum hříšných lidí |
2001 | Můj strýc Odysseus |
1984 | Panoptikum |
Tenhle krimi příběh je spíše něco jako psychologická sonda do života hlavních protagonistů, ať už těch na straně zločinu, tak na straně obětí. Za mě určitě příjemná změna v rámci krimi žánru, velmi příjemné čtení na pár hodin. I když jde o předlohu pro 29. díl seriálu majora Zemana, tak děj v knize je významně odlišný, vedený jiným stylem, a žádnou agitku jsem tady naštěstí ani nehledal, ani se jí nedočkal, což bylo určitě skvělé zjištění. Doporučuji všem, kteří se chtějí příjemně odreagovat útlou knížečkou s docela napívaným příběhem několika lidí.