Jantarové dědictví
Heidi Rehn
Třicetiletá válka série
< 3. díl
Podzim 1662 Ve víru königsberského povstání se dcera bývalé ranhojičky Magdaleny, Carlotta, znovu setká se svou první láskou Mathiasem. Jako důstojník kurfiřtské armády patří k obléhatelům města. Jejich vztah tedy nestojí pod šťastnou hvězdou. Když se politická situace v Königsbergu vyostří, upadnou Carlotta a její matka do podezření, že prozradily obléhatelům důležitá tajemství. Nezbývá jim proto nic jiného než utéct z města… Závěrečný díl trilogie: Vojenská felčarka – Čarodějnické zlato – Jantarové dědictví... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
Bernsteinerbe, 2012
Knihu jsem přečetla, ale ..... První dva díly byly rozhodně mnohem zajímavější, tady se toho opravdu moc neděje.
První polovina knihy mě moc nebavila, až později dostal příběh spád. Prostě tomu chyběl Mathias :) . Asi by bylo lepší nečíst knihy hned za sebou, ale s malými pauzami. Každopádně mi při čtení vrtalo hlavou, kde že se ten Königsberg nachází, neseděla mi "mapa" Německa. Takže jsem si po přečtení našla nějaké informace a rozšířila si obzory. Velmi zajímavé informace.
Celkově hodnotím celou sérii pozitivně, námět je velmi zajímavý a mě to bavilo. Zároveň jsem se dozvěděla i spoustu nových informací o době a geografii.
Dočetla jsem poslední stránky trilogie, kdy se završí osudy felčarky Magdaleny a její dcery Carlotty. Tento třetí díl již sleduje osudy mladé Carlotty a jejího milého medikuse Christopha Keplera, ale i Magdalena je stále součástí příběhu.
Román jsem přečetla poměrně rychle, předchozí dva díly byly trošku akčnější a snad se mi líbily trošku víc, ale celou trilogii hodnotím pozitivně a posílám za ni autorce pět hvězdiček :-)
třicetiletá válka (1618-1648) 17. století Německo historické romány
Skrýt reklamy