Třináctá komnata
Lenka Lanczová
Někdy stačí málo, aby se život obrátil naruby. V případě sympatické studentky Lindy je to jedno neopatrné prořeknutí mámina přítele – a najednou je všechno jinak. Zprvu odmítá uvěřit, pak se začnou objevovat pochybnosti. Je možné, že jí táta s mámou tolik let lhali? A pokud oni nejsou její rodiče, komu se vlastně narodila? Kdo ji přivedl na svět – a proč se jí zřekl...? Linda se snaží najít odpovědi na znepokojivé otázky, pokouší se rozluštit tajemství svého původu, aniž by tušila, co všechno může přinést otevření třinácté komnaty. K tomu všemu ji čeká náročné studium medicíny a neméně náročný vztah s jedním víc než skvělým klukem, se kterým by to mohlo být úplně super, kdyby... Kdyby si totéž nemyslely i jiné holky. Především Tomášova bývalka...... celý text
Další super dílko od Lenky Lanczové!
Sice jsem se -náctiletému věku již poněkud vzdálila, ale knížky od této autorky nikdy nepřestanu mít ráda - ta holka prostě umí!! :-)
Jako vždy moc PĚKNÉ. Linda mi byla sympatická, neplatila za nějakou velkou krásku, byla tolerantní a občas hodně naivní. Akorát svojí žárlivostí mě někdy pořádně štvala! Tomáše jsem si oblíbila už v knihách Hořká chuť lásky a Postel plná růží, ale tady si mě získal, jak nejvíc mohl! Myslím, že Nela je stále jeho osudová láska a Karin ji možná směle konkuruje. Doufám, že si uvědomil, kde je jeho místo v životě. Martin byl krásně vykreslen jako protivný a nespravedlivý nevlastní otec. Lindy maminka byla hodně nerozhodná a pro klid v rodině se bála svému příteli cokoliv říct. Na druhou stranu mi jí bylo líto, jak se k ní později Linda chovala. Velmi jsem si oblíbila Mili, i když někdy byla vážně na palici. Je to takový ten příklad spontánní, švihlé a správně přidrzlé potvory, která to umí s chlapama. Bára byla fajn holka, která měla skvělý pohled na svět a věděla co od života chce.
Trochu motanice se sériemi Šeptej a Bratři Koubkovi. Teď jsem to mnohem více vnímala. Ale dobrý, něco jako pokračování. Byla jsem ráda, jak se Linda zachovala. Osobně se mi knížka moc líbila.
Kniha přečtená za dva dny :-) Už od začátku mě příběh upoutal a četla se velmi rychle. Je pravda, že má i lepší knihy, ale ta byla taky dobrá. Dávám 5 hvězdiček proto, že jsem u ní nenašla žádnou chybu. Možná mi trochu vadil zase ten otevřený konce, ale to už tak u knih od Lanczové bývá :-) I přesto se mi kniha velmi líbila.
V době mého dospívání jsem románky od Lenky Lanczové měla ráda, a tak jsem se rozhodla přečíst i nějaký novější po spoustě letech. A zjistila jsem, že už to opravdu není literatura pro mě. Určitě je to věkem, není mi 15, ale skoro dvakrát tolik, a doba pokročila a to se projevuje i v příbězích, takže je to taky jiné, než si pamatuji. Sama číst o dospívajících studentkách už asi nebudu, ale myslím, že generaci náctiletých se kniha určitě bude líbit...
Líbila se mi moc, jako všechny knížky od Lanczové. Ale dávám 4 hvězdičky, protože to nebylo úplně ono pro mě:)
Ono je asi těžké vymyslet padesát originálních příběhů. Ale nevím no, když autorka psala o své generaci mělo to úplně jinou atmosféru.
Zajímavá, čtivá kniha :)) Krásně plynula a zdálo se, že vztah hrdinů vydrží. Proto jsem čekala poněkud jiný konec, přestože většina "lanczovek" končí otevře a né vždy šťastně. :( Ale i tak, milé čtení, ke kterému se budu vracet. :))
Celkem zajímavá knížka a překvapil mě i ten konec, čekala jsem úplně jiný zvrat, ale byla jsem mile potěšena.. :-)
2019 | Těžká noc |
2014 | Život na ostro |
2013 | Dvakrát dospělá |
1997 | Znamení Blíženců |
2009 | Pošeptej po větru |
Super čtení s koncem "rovnice bez řešení"