Tropické deštné lesy: Objevování zelené planety
Francesco Petretti
Kniha dokumentuje nesčetné formy života nacházející se v neprobádané spleti deštných lesů. Na velkolepých fotografiích je zde ilustrována široká škála této tropické přírody - od pestrobarevného opeření papoušků po duhově zářící křídla motýlů, od mohutných větví stromů vysokých desítky metrů po pnoucí se orchideje, které prosvětlují temný lesní porost.... celý text
cestování ochrana životního prostředí ochrana zvířat populárně-naučné publikace ochrana rostlin tropy a subtropy ochrana přírody tropické deštné pralesyAutorovy další knížky
2007 | Přírodní divy Severní Ameriky |
1995 | Tropické deštné lesy: Objevování zelené planety |
Krásné fotky, velký formát a navzdory věku knihy velmi slušná kvalita. Text stručný, ale jako úvod do tropické přírody pro úplné začátečníky celkem OK. Místy ale bohužel plný trivialit a prázdných slov. Bohužel něco podobného jako když Attenborough řekne "...a tohle je les, rostou v něm stromy" - ne všechno od Mistra stojí za palec nahoru :-(
Zpět ke knize: po letech jsem jí rychle prolítl zrakem a nemile mě překvapilo velké množství překlepů v odborných názvech druhů, někdy i víc překlepů v jednom slově. I proto nižší hodnocení.