Trosečníci

Trosečníci
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496911/bmid_trosecnici-aXY-496911.jpg 4 431 431

Přáli byste si tam být? Dobře si to rozmyslete… Vzbudíte se na překrásném, odlehlém ostrově. Obklopuje ho třpytivé modré moře, září nad ním zlaté zapadající slunce a do bělostného písku ještě nevstoupila lidská noha. A přesto to není obyčejná dovolená. Podél vraku letadla přechází sem a tam cizí člověk. Další cizinec si brousí nůž a do kůry palmy vyrývá jména mrtvých. Ostatní ho pozorují, rozesazeni kolem mihotavých stínů planoucího ohně. A každý z nich má své nevyřčené příběhy a pečlivě skrývaná tajemství. Tohle není obyčejná dovolená. Tohle není obyčejný ostrov. Tohle není obyčejné plážové čtení. Trosečníci čtenáře pohltí dějovými zvraty a zaujmou sluncem zalitým dějištěm v exotickém ráji. Příběh vás odvane na daleký neobydlený ostrov – z kterého není úniku.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta

Castaways, 2021

Katy_vKnihách
13.10.2023 5 z 5

Lucy Clarke je královnou napětí v exotickém prostředí! Pokud máte rádi tyhle dvě kombinace, její knihy jsou pro vás to pravé. Její kniha Modrá, kterou jsem četla jako první, je naprosto bravurní! A s Trosečníky dokázala dokonale navázat na tento neskutečně čtivý, zajímavý a nervy drásající styl. Úžasně čtivé a neodložitelné.

cleopatra11
13.10.2023 5 z 5

Moc pěkný příběh. Na konci jsem dokázala pochopit jak Erin, tak i Loru. Ne vždy jde vše tak, jak si přejeme či jak si vysníme.

lejera
28.09.2023 5 z 5

Kniha je psána ze dvou úhlů pohledu. Ve vyprávění se střídají sestry Erin a Lori ve dvou časových rovinách. Sestry mají spolu letět na dovolenou, ale pohádají se, v letadle, které ztroskotá sedí jen jedna ze sester a ve svém vyprávění líčí boj o přežití na neznámém ostrově, spolu s neznámými lidmi. Knihu jsem opravdu hltala stránku po stránce, příběh vyvolával spoustu otazníků a nutkání číst dál, abych se dozvěděla, jak to celé dopadlo. Z konce mám trochu smíšené pocity a moje nadšení z knihy trochu utlumil. Takže bych udělila celkové hodnocení 4,5 * Bylo to moje první setkání s autorkou a jistě ne poslední.

Monika1717
28.09.2023 4 z 5

Kniha byla super,co víc? Všechno už bylo v komentářích napsané. Pobyt na ostrově odkrýval charakterové vlastnosti všech pánů, kteří přežili a málem se pozabíjeli mezi sebou. Nedoporučuji číst před cestou letadlem.

lucie1744
28.09.2023 3 z 5

Čtivá knížka, trochu napínavá.

ANDY28
27.09.2023 3 z 5

Co napsat, když čtete knížku a znáte konec? Odpočinkové, čtivě napsané.

Fortuna7
25.09.2023 4 z 5

Velmi napínavé čtení, od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Ze začátku se mi pletly životní osudy obou sester, ale za chvilku jsem se už zorientovala. Kniha má poměrně krátké kapitoly, takže mi čtení neskutečně utíkalo. Celou dobu jsem byla velmi napjatá a říkala jsem si, jak tohle sakra skončí. A myslím, že autorce se konec vážně povedl. Psychologická linka knihy je úžasná a musím zmínit i skvěle zpracovanou atmosféru tropického opuštěného ostrova. Musím se podívat i na další autorčiny knihy :-).

Kníračka12
24.09.2023 4 z 5

Napínavé čtení od skvělé Lucy Clarke. Příběh sester Erin a Lori, které se chystají na pohádkovou dovolenou na ostrově Fidži. Z pohádkové dovolené se ale stává boj o přežití. Jednu hvězdičku strhávám za neustálou ufňukanost.

kudrdlinka
24.09.2023 5 z 5

Knihy Lucy Clarke mám ráda a tahle aspoň za mě patří k těm lepším. Možná i díky exotickému prostředí. Tento druh "rodinných" psychotrillerů je přesně pro mě. Díky střídání nedávné minulosti a současnosti to hezky odsýpalo a ke konci se zvyšovala moje zvědavost, jak to celé skončí. Protože u Lucy C. většinou na konci knihy přijde něco nečekaného...
Tady se mi poslední věta líbila.

PS: původně jsem si ji chtěla vzít na dovolenou, ale díky komentářům jsem ji nechala až na doma, abych měla klidný let :)

Termaap
11.09.2023 5 z 5

Řekla bych, že Lucy Clarke píše čím dál lépe! Mám od ní přečtené téměř vše (jen Modrá se mi nedaří sehnat) a pokaždé dostanu parádní příběh, napětí až k prasknutí, to mě prostě baví.
U téhle knihy se moc dlouho nezdržíte a podle mě dokáže leckoho vytáhnout ze čtecí krize.
Konce beru u thrillerů trochu s nadsázkou, ale chtít něco realistického už v tom množství napsaných knih asi ani nejde a otázkou je, zda by to nás čtenáře vůbec uspokojilo:).
Parádní kniha, kterou doporučuji až po dovolené:).

Arev122
28.08.2023 3 z 5

Lehce napínavé čtení, krátké kapitoly - dřív a nyní. Ale nevtáhlo mě to do děje, trochu nezvyklý vzájemný sester, zejména konec byl nepravděpodobný.

janina66
18.08.2023 5 z 5

Naprostá pecka. Mám ráda knihy od autorky. Do této doby u mě vedla kniha Poslední nádech. Ale tato ji překonala.
Vyhovovali mi krátké kapitoly "tenkrát" a dnes. Takže jsem jen četla a četla. Musela jsem vědět, jak vše dopadne. A konec mě moc uspokojil.

de6978
06.08.2023 5 z 5

Luxusní, přečteno během pár dnů !!!

V knize se střídají kapitoly dvou sester Lori a Erin. Lori ztroskotala na ostrově druhá sestra Erin ji urputně hledá. Kapitoly z pohledu sester se vzájemně prolínají, a je zajímavé příběh sledovat z obou stran.

Napínavé a hlavně ten závěr !!!

Přežijí lidé na ostrově? Setkají se sestry vůbec ? A budou rády, že se vůbec vidí ?

Dresia
30.07.2023 4 z 5

Hezký příběh, jen na můj vkus moc ufňukané.

putpuda
26.07.2023 4 z 5

Knihu jsem musela mít, mám všechny od Lucy.....zakoupena zde na bazaru ;)
Před chvílí jsem dočetla. No na jednu stranu jsem vzhledem k hodnocení čekala teda větší "nářez",na druhou stranu se kniha dobře a rychle čte a poslední třetinu jsem zhltla teď večer.
Moc se těším na další knihu autorky.
Za mě stále vede Poslední nádech ;)

Lily101
23.07.2023 4 z 5

Napínavá a čtivá kniha. Mohla by být napínavější nebýt popisů či vzpomínek v situaci, kdy by se atmosféra dala krájet. Současně pár skutečností evidentně autorce ulítlo( např. napřed se řídí časem opravdu nesnáze, protože se jim den nečlení na snídani - oběd - večeři a hned v další kapitole má najednou protagonistka hodinky? a dále se druhá protagonistka koupe bez šatů a následně má mokré šaty na sobě?) a závěr je vlastně v hlavním motivu předvídatelný (ta naprosto první myšlenka, která Vás při čtení napadne, a to hned na počátku četby, přičemž myšlenka naopak zesiluje, takže v konečném důsledku závěr prostě čekáte, jen je poměrně natažený, takže čekáte), ale okolnosti kolem samozřejmě neznáte (a ano, trochu asi mimo realitu jsou, nicméně nikterak Vás to nerozhodí, protože kniha byla napínavá i čtivá a i s takovým závěrem dokážete žít).

Knihu jsem si pořídila v nejmenovaném knihkupectví v rámci jeho akce za 29,- namísto 399,- a pokud takovou příležitost budete mít také, tak za to ta kniha stála.

Hvězdinka
11.07.2023 5 z 5

Super čtení. Střídání tehdy a teď, havárie letadla, boj o přežití, strach o blízké. Vše bylo už u spokojených čtenářů popsáno, jen bych se opakovala. Určitě doporučuji.

prochajda
10.07.2023 5 z 5

Vydařená a docela napínavá kniha, pohledem dvou sester na jejich společnou exotickou dovolenou na ostrov Fidži. Tak nějak jsem celou dobu čtení takový konec očekávala, ale přesto překvapil....

daniska
09.07.2023 5 z 5

Co mužů napsat jen to že kniha byla super.

gordon13
08.07.2023 5 z 5

Trosečníci se Lucy Clarke moc povedli. S velkou chutí a napětím jsem obracela
stránky a knihu si báječně vychutnala. Naprosto doporučuji zvláště nyní, do
letních dnů. Jedná se spíše o rodinné drama než typický thriller, ale je to skutečně
prima kniha!