Poník k zulíbání
Julia Boehme
Týna a Pony série
Páté pokračování příběhů Týny a jejího poníka Ponyho, tentokrát o kamarádce Jitce a její lásce k islandskému koni Draumurovi. Pro mladší děti. Týnina kamarádka Jitka touží mít také svého vlastního poníka. Týna přijde s nápadem, že by si mohli na nového poníka vydělat nějaké peníze. Po malých výdělcích za úklid kůlny a po nezdařeném pokusu vozit na staré drožce se zapřaženým Ponym turisty, přišla konečně ohromná příležitost. Jitka s Týnou se mají starat o čtyři chundelaté koně, kteří pocházejí z Islandu a jsou ve zdejším kraji na ozdravné dovolené. A to je pro Týnu a Jitku přece ta nejlepší brigáda na světě. Jitka si zvlášť oblíbí grošovaného koně s vlnitou hřívou jménem Draumur. Když se ale mají koně vrátit zpět na Island ke svému majiteli, nemůže se Jitka se svým milovaným grošákem rozloučit.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2005 , Fragment (ČR)Originální název:
Pony zum Verlieben, 2003
Pěkná kniha pro menší holky, které mají rády koně. Dvě starší vnučky jezdily na koních. V současné době už mají jiné kroužky, a tak nezbývá čas.
Hezký příběh s předvídatelným koncem, doporučuji malým slečnám, zvláště pak těm, které zbožňují koně.
série, kterou jsme se spolužačkami na základce postupně zhltly celou a nikdy na ni nezapomenu :)
Je fakt, že koně či poníci a holčičky se zkrátka přitahují. Knížku jsem si kdysi dávno vybrala v katalogu od Albatrosu, který jsme dostali ve škole, a moji obětaví rodiče mi ji pořídili.
Je pátým dílem edice, takže jsem se v ní poněkud ztrácela. Navíc jsem pana Krále považovala za monarchu, jelikož mi nějak unikalo velké písmeno na začátku jména, a netušila jsem, co je to loskuták. :)
I tak jsem se ale pustila do dalšího dílu.
Knihu jsem četla jako malá holka a patřila mezi moje nejoblíbenější. Pro děti doporučuji!
Krása.miluji tuhle knihu četla jsem jí asi v druhé třídě ale pořád se mi stejně líbí nemám co dodat.Fakt hezké doporučuju.
Tuhle knihu jsem četla asi ve 2.třídě a nestydím se za to,že se k ní i teď ráda vracím.Je totiž super:)
2003 | Rozpustilá opička |
2010 | Nerozluční přátelé |
2005 | Čtyřnohý zachránce |
2004 | Nejchytřejší poník na světě |
2005 | Poník k zulíbání |
Tento díl se mi líbil. Jedná se o příběh kde Jitka dostane svěho vytouženého koně,ale než se tak stane nejprve se s ním seznamí a na první pohled se do něho zamiluje, jenže pak toho koně odvezou domů, protože v Ponyclubu byl jen na zotavení kvůli ekzému, ale nakonec ho Jitka dostane. Doporučuji všem dětem.