Týraná
Dianne Schwartz
Dianne je úspěšná žena, působí jako moderátorka a zpěvačka a navíc je i úspěšná obchodnice. Tato stránka jejího života je však jen fasáda, která zakrývá smutnou a hrozivou skutečnost: její manžel ji fyzicky i psychicky týrá a navíc v ní budí pocity viny, že si za svou situaci v podstatě může sama.
Literatura světová Rodina
Vydáno: 2012 , PortálOriginální název:
Whose Face Is in the Mirror?, 2010
Co rict, kdyz se nekdo vdava bez rozmysleni po ctyrech mesicich. Tim nechci omlouvat to, ze se nekdo chova jako psychopat
Pokud znáte osobně někoho, kdo je psychicky nebo fyzicky týrán, najdete v knize mnoho pravdy ... Pravdy o tom, proč týrané ženy zůstávají se svými tyrany, jak na sebe přebírají část viny, viníka omlouvají, dělají to "kvůli dětem" a obecně hledají důvody, proč to nejde tyrana opustit. Tuto knihu bych jim vřele doporučila. Najdou tam totiž "pravdu" o sobě a možná i návod, naději...
Přečetla jsem to celé, jen abych zjistila jak to dopadne, né proto, že by mě to extra bavilo.. Chápu, že když je to podle skutečné události, tak to nemusí být tak čtivé. Na tohle téma musí být člověk nejspíš naladěn. Já bych ho vyhodila hned po druhé facce. Obdivuji autorku, že o tom dokázala posléze napsat, tolik ponížení a hnusu muselo být opravdu těžké popsat.
Další z mnoha týraných žen.Přijde mi však,že v jistých částech knihy vidí autorka tyrana v každém muži.
Dianne jsem celou knihu soucítila a věřila, že dokáže od toho utrpení utéct a mít spokojený život. Touto situací, jako trpela Dianne, trpí většina žen, nejenom žen u nás, v celé Zemi. Polovině se podaří utéci, některé to ani nepřežijí a nebo zůstanou s tyranem na pořád a nechají sebou manipulovat a urážet. Myslí si o sobě, že právě ony dělají chyby, za které jsou pak trestány, že ony jsou ty špatné. Právě takhle si to myslela i Dianne, ale pak přišla na to, že i ona má svoji hodnotu.
Inspirující příběh pro ženy, které trpí nebo trpěly jako Dianne.