Deník invokátora
Taran Matharu
Schopnost invokovat se dědí krví, ale přesto se testují i děti neurozených. Tak našli také Jamese Bakera a toto je jeho příběh. Jamesovým dobrodružstvím prolínají užitečné poznámky a hodnověrné zápisky o elfech, orcích a trpaslících, doplňuje je přehledná démonologie a základní zaklínadla válečných mágů, které tento neurozený invokátor sepsal v průběhu studia na Vokanské akademii, než se ztratil na území orků.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , AlpressOriginální název:
The Summoner's Handbook, 2018
Je tu konec této krásné série.Překrásné ilustrace,byl jsem potěšen i skvělým zakončením.
Asi trochu zklamání, deník byl čtivý jako všechny ostatní díly, ale velmi krátký . Části o démonech a zaklinadlech mě nebavilo číst jen tak, i když uznávám, že něco se o nich dozvědět je zajímavé, ale číst to jako knihu mi opravdu vadilo. Kdybych v knize o nějakém démonovi četla a pak si ho mohla najít a podívat se, jak vypadá, to by, myslím, úplně stačilo na konci každé knihy. Takže za mě škoda
Krásně doplnění Učedníkova světa. Neurazí ale ani nepotěšila. Polovinu (bestiář) bych bral už na začátku série.
Kniha nabízí další střípky do mozaiky, co bylo před Fletcherem. Dost krátké, dělá to na mě dojem, hlavně, aby nějaká další kniha rychle vyšla.
Touto knihou se nám dostává do rukou k přečtení deník Jamese Bakera, který se objevuje ve Fletcherových dobrodružstvích... Není to špatné čtivo, nicméně dost krátké. I přesto nám ale dokáže odhalit další kousek z minulosti před Fletcherem.
Obsahuje i pojednání o trpaslících, elfech a orcích.
Druhou částí knihy je bestiář. Různé druhy démonů, včetně kratšího popisku, úrovně naplnění, many... ale hlavně taky velmi zdařilé ilustrace. :)
Přiznávám, že tahle část mě vůbec nebavila - nechtělo se mi o nich číst a ani jsem to nečetl... nebylo by špatné mít to po ruce, když nás Taran nudil (tedy alespoň mě) ve značné části Pyramidy orků popisy různých 'potvor' v Aetheru.... ale kór takhle sólo bez příběhu si číst o jedné potvoře za druhou... ani ne. Ale ty ilustrace stály za to. :)
Celkově by to na 5 hvězd asi bylo, ale dávám jednu dolů - za délku, respektive krátkost.
Skvělé zakončení série . Moc se mi líbili ilustrace . Příběh byl fajn a zvrat na konci byl úžasný . Za mě 5 *
Skvělý závěrečný díl. Líbí se mi to zpracování a ilustrace. Pro fanoušky nezbytná kniha. :-)
2015 | Učedník |
2016 | Učedník a pyramida Orků |
2017 | Učedník a válečný mág |
2018 | Zjevení démona |
2020 | Vyvolený |
Za mě to bylo velice dobré, ale myslím si že už nevíde žádná jiná knižka což mě mrzí. Uvítala bych pokračování i s Fletcherem.