Úchvatné cesty vlakem
kolektiv autorů
Objevte 60 nejúchvatnějších a nejpozoruhodnějších železničních cest, počínaje klasickými dálkovými tratěmi, jako je kanadská Rocky Mountaineer nebo australská Ghan z Darwinu do Adelaine, a konče málo známými klenoty, skrytými mezi běžnými přepravními linkami. Profily jednotlivých tratí poskytují praktické informace typu volba jízdenek, jízdní řád a zastávky, doplněné zajímavými fotografiemi a ilustrovanými mapkami.... celý text
![Danafantom Danafantom](https://www.databazeknih.cz/img/users/43_/4349/4349-BkO.jpg?v=1431198046)
09.11.2021
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Povinná četba pro milovníky cestování vlakem :) Knížka je přehledná a hezky zpracovaná. Inspirativní.
Cestovat vlakem je pro mě relaxace. Dívat se z okna a pozorovat úchvatnou přírodu nebo města. Bohužel naší krásnou zemi tam nenajdete.
V této knize jsou popsány trasy vlaků, které jedou asi tři hodiny a jiné až 4 dny.
Vlaky jsou historické, moderní, parní na úzkorozchodných kolejích.
Můžete cestovat ekonomickou třídou nebo luxusní. Některá ekonomická třída má i dřevěné lavice. Luxusní třídy mají rozdílné. V těch dlouhotrvajících vlacích jsou i dvoulůžkové postele s osobní zlatem vykládanou koupelnou. Jídlo a odpolední čaj je v ceně. Mají svůj vlastní bar, hraje živá hudba, vlak je prosklený. V ceně jsou menší výlety.
Za cestu luxusním vlakem si zaplatíte pro dvě osoby 39 000 Kč.
Prosklené okna a vidět hvězdy, skvělý zážitek.
Některé vlaky jezdí jak na horské dráze a to i 360 stupňovou spirálou.
Tato kniha vás může inspirovat.
Příjemnou cestu, když pojedete vlakem a hlavně bez jakékoliv újmy.