Ukradený měsíc
Ludvík Aškenazy
Dvě moderní umělé pohádky plné fantazie, jiskřivého humoru i ryzí poezie. První pohádka vypráví o tom, jak dva sympatičtí uličníci z malé vesnice ukradli koupající se Měsíc a co všechno se kolem toho sběhlo. Pohádka Červená hvězda líčí dobrodružství obou chlapců na Měsíci. V průhledném jinotaji o životě měsíčanů si bere autor na mušku řadu nedostatků v životě společnosti a s chutí se jim vysmívá.... celý text
Jsou to milé pohádky. Hlavně jim nechybí dvě zásadní ingredience Vtip a Fantazie , doplněné krásnými ilustracemi. Povedená knížka.
Ukradený měsíc pro děti, Červená hvězda spíš pro dospělé. Knihu doprovází krásné ilustrace.
Takové milé povídámí, nějaký úsměv, nějaký smutek, občas se člověk podíví, že země je planeta červená. Každopádně skvělý relax a odpočinek a nyní jsou na řadě Dětské etudy.
Psáno v 50. letech, takže musím ocenit nejlepší krmičku vepřů v novokačickém okrese Andělu.
Přečteno za jednu vyučovací hodinu v posledních školních dnech před prázdninami :) Příjemná knížečka, která okouzlí pohádkovou atmosférou. Doporučuji jako čtení na dovolenou, kde není příliš času :)
1959 | Putování za švestkovou vůní |
1967 | Vajíčko |
1965 | Praštěné pohádky |
1959 | Psí život |
1966 | Dětské etudy |
Jé, četla jsem ji v dětství a vím, že se mi líbila. V knihovně ji nemáme, musím se poohlédnout v jiných knihovnách