Obležení

Obležení
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265976/bmid_oblezeni-9k5-265976.jpg 4 56 56

Vesmír Marvelu ovládají největší superpadouši. Po kataklyzmatických událostech Tajné invaze byl Norman Osborn jmenován velitelem H.A.M.M.E.R.u, nové mezinárodní mírové síly, jenž nahradila S.H.I.E.L.D. Někdejší Green Goblin potácející se na hranici příčetnosti upře pohled k místu posledního odporu - nebeskému městu Asgard.

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette

Siege, 2010

Luigi1
16.11.2024 3 z 5

Občanská válka mě moc netáhne

ArkAngel
14.07.2022 4 z 5

Obležení by se dalo označit jako takový epilog několika událostí, které v Marvelu za poslední roky proběhly. Létající Asgard byl srovnaný se zemí, Norman Osborn sesazen ze svého postu a hrdinové se vrátili ke svým rolím. Je ale celkem škoda, že oproti jiným příběhům je tenhle strašně kratičký, ale i tak se to dobře čte a lze to považovat za uspokojující finále.

ludek.n
10.01.2022 4 z 5

Přestože jsem nepátral po posloupnosti jednotlivých hrdinských crossoverů, začínajících Občanskou válkou, podařilo se mi zcela mimoděk jít tou správnou cestou (Občanská válka-Tajná invaze-Obležení). Chyběla mi tak jen Bendisova Temná vláda (Dark Reign, 2008), abych pochopil, že tím, kdo nyní vládne superhrdinům, je Norman Osborn, bývalý protivník Spidermana, kterého znovu vzkřísil k životu v roce 1996 Warren Ellis. Ostatně Bendisův scénář mi k pochybnostem mnoho prostoru nenabídl. Pustl se totiž bez velkého otálení do akce, a to opravdu ve velkém stylu. Normanovým cílem totiž není nic jiného, než dobytí Asgardu a jedinými, kdo ho mohou zastavit, jsou sesazení Avengers v čele s Captainem Amerikou. Netrvalo dlouho a Bandisovo vyprávění mě pohltilo. Ne, že bych se tomu bránil, přestože jsem na začátku pociťoval jistou skepsi a zdráhání přijmout psychotika Osborna jako hlavní postavu a hybatele děje. Výtvarník Olivier Coipel mi však svým precizním a živým stylem nedal na vybranou. Jeho dynamické panely mě prostě vtáhly přímo doprostřed bitevního pole a já jeho naléhání bez výhrad podlehl. Výsledné resumé: líbilo, hodně moc, skoro na pět hvězd.

Atlantis
29.12.2020 3 z 5

Obležení je finále několika epických eventů, které se navždy zapsaly do historie Marvelu, takž pokud nemáte tzv. načteno, budete se tady plácat. Na druhou stranu, první série UKK odvedla slušnou práci alespoň v minimálním představení předcházejících událostí. Ale já tu měl jeden obrovský problém. Vlastně možná dva. Zaprvé se vše neskutečně rychle vyřeší a do budoucna si budu pamatovat asi jen jednu (velice krvavou) scénu. No a zadruhé - čtenář prostě z Obležení nemá pocit epického finále. Něco tomu silně chybí. Možná si jej užijete více, pokud jste četli opravdu naprosto vše předtím, ale já měl ve výsledku pocit: "OK, a dál?" Což je škoda.

KillHurt
08.05.2019 4 z 5

Epické zakončení a vyústění několika příběhových oblouků se spoustou superhrdinů. Autoři totiž v předcházejících příbězích udělali ve světě Marvelu neuvěřitelný "bordel" a právě Obležení se snaží s těmito fakty pracovat a uvést Avengers do původního stavu. Za mě se vše daří na jedničku.

Disease
25.09.2017 4 z 5

Sice tu marvelovskou linii s Občanskou válkou moc nemusím, ale tohle se mi líbilo.

trudoš
22.07.2016 3 z 5

I když se, co se týče Marvelu, nepovažuji za úplného analfabeta, nebýt Lennyho odkazu - http://thunderbolts-mountain.blogspot.co.uk/2015/04/souvislosti-k-ukk-oblezeni.html - lítal bych v příběhu jak zmatená lesní včelka. Což je velká škoda, protože zápletka vůbec není špatná. Jenže než aby si jí člověk užíval, naráží na samé nesrozumitelnosti v postavách a vztazích mezi nimi, které nevysvětlí ani krátký úvod a už vůbec ne znalost předchozích osmapadesáti alb řady UKK. Pročež nakladateli palec dolů a možná nějaké to bičování.
Jinak vyvrcholení konfliktu pojal Bendis skutečně velkopansky se spoustou superhrdinů a superpadouchů mlátících se mezi sebou. Ti jsou však v tomhle ohledu trochu na škodu, nechtěně totiž dramatické vyznění shazují svými nablýskanými kostýmy. Ty nejepičtější momenty tak chvílemi připomínají pranici na maškarním. Přesto musím přiznat, že v samotné dějové linii nezklamal scénář ani v nejmenším. Škoda jen láskyplného konce, plného významných pohledů a potřásání rukou.

martinstefko
08.12.2015 2 z 5

Když už se ale tolik nemění, alespoň se pořád něco děje, to se zase scénáristům a kreslířům vzít nemůže. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/04/890-ultimatni-komiksovy-komplet-59.html

Autoři knihy

Brian Michael Bendis