Umění nepít

Umění nepít
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488628/bmid_umeni-nepit-Xfs-488628.jpg 4 8 8

Střízlivost vám sice nedá křídla, ale budete žít svůj život. Už se vám stalo, že jste někomu ve svém životě řekli NE, a následně zjistili, že vám nejen nechybí, ale že je vám bez něj mnohem lépe? Někomu, kdo se tváří jako kamarád, ale přitom vám systematicky otravuje život, krade váš čas a ničí vaše zdraví a vztahy…? Ne? A chtěli byste takový osvobozující pocit zažít? Případně porozumět jak jste se do takové situace dostali, proč v ní setrváváte a kudy z ní ven? To vše vám může zprostředkovat tato kniha.... celý text

horrigan
25.11.2024 4 z 5

Dobrá kniha. I když se problematikou poměrně zajímám, tak jsem se dozvěděl spoustu nového. Paralely s běháním byly trefné. Pokud bych musel najít nějakou výtku, tak jen tu skutečnost, že pan Randák sám není abstinentem (občas se napije), což mi přijde zvláštní. Zejména když si je sám vědom všech negativních věcí s alkoholem spojených. Například od autora knihy propagujícího vegetariánství bych očekával, že sám bude vegetariánem. Je to ale jen drobnost. Knihu jako takovou vřele doporučuji.

Stoklaska
01.08.2022 5 z 5

Skvělá kniha pro ty, co mají problémy s nadměrným pitím alkoholu i pro jejich blízké. Několik příběhů léčených alkoholiků, přirovnání pití k vytvrvalostnímu běhu a další zajímavosti. Hodně mě zaujalo přirovnání ztráty pití k modelu podle Kübler-Rossové (5 stadií smutku, vyrovnávání se se ztrátou). Kniha je čtivá, pro laiky srozumitelná, rozhodně doporučuji!

alkoholismus

Autoři knihy