Historie nás dvou
Rachel Harris
Umění předstírat série
< 2. díl
Jeden školní úkol. Jedna druhá šance na lásku. A jeden kluk, co se snaží znovu získat srdce dívky, kterou miluje. Justin má tajemství. Není takový lamač srdcí, za jakého ho považovali. Miluje pouze jednu dívku, které ale zlomil srdce, a postaral se o to, aby mu už nikdy neodpustila. Ale i tak se pokusí ji při posledním školním úkolu získat zpět. Peyton je lhářka. Předstírá, že je v pořádku, ale není. Snaží se udělat cokoli, aby zapomněla na Justina. A odpočítává dny do konce školy, aby mohla začít nanovo. Ale ještě předtím s ním bude muset bohužel vypracovat jeden školní úkol…... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2016 , CooBooOriginální název:
The Natural History of Us, 2016
Příjemná oddechovka. Jen si myslím, že měl ve všem převzít iniciativu Justin. Peyton tak byla v knize vykreslená jako nadržená školačka.
Předchozí díl knihy jsem dostala k Vánocům předloni a nadchla mě! A tak jsem čekala, jaký bude druhý díl a hlavně když je o Justinovi! Autorčin román mě mile překvapil, líbil se mi a do děje jsem se hned ponořila! I když byla kniha určena asi mladším dívkám, mne to nevadilo, naopak dobře a hlavně rychle se četla! :)
Na první vymazlený a autorčin evidentně srdcový díl jsem pěla jen samou chválu a na druhý o mém velkém oblíbenci Justinovi se moc těšila. A určitě nezklamal, ačkoli první nepřekonal. Bylo to však pravděpodobně i mnou, protože byl více zaměřen na čtenáře mladší.
Polovina děje se odvíjí, když je hrdinům 15 let, druhá pak o tři roky později. Kromě lásky je hlavní dějovou linkou překonání sebe sama a musím říci, že se to autorce povedlo zpracovat opravdu krásně.
Takže jen jednu, ale velikou výtku, která však směřuje směrem k nakladatelství. Co je to proboha za obálku. Ne že by nebyla pěkná, je. Ale tak, tak nevhodná a neodpovídající. Jezdkyni ródea a školního baseballového playboye, který dostane každou jen pohledem, no nevím... Představu mám celkově diametrálně jinou. A to mluvím jen o vnější charakteristice.
Jinak ale moc příjemné čtení, které doporučuji!
Příjemné oddechové čtení, čtivě psáno. Myšlení hlavních postav je přiměřené jejich věku, což beru za velké plus.
Celkově se to dobře četlo. Hezky je zde popsána první velká láska. Oba hlavní hrdinové jsou sympatičtí a řeší své problémy úměrné jejich věku s rozumem. Je to kniha pro dívky jako ušitá. Jemným, ale pevným stehem se line knihou romantika, kterou zažívá dospívající mládež. Pro ty starší je fajn někdy se vrátit v myšlenkách do mládí. Ale doporučuji hlavně mladší generaci. Dívčí román je dívčí román.
2013 | Mé sladké šestnácté století |
2015 | Umění předstírat |
2014 | Příběh dvou staletí |
2016 | Historie nás dvou |
2015 | Můj ne tak sladký život |
Pěkně napsaný příběh o první lásce.
Pokračování prvního dílu se mi už sice tolik nelíbilo, ale rozhodně mě nezklamalo.