Unesená
Klára Janečková
Osmnáctiletá Karla Winklerová nebyla nikdy pověrčivá. Když ale v pátek třináctého března nasedala ráno do vlaku mířícího do Kroměříže, netušila, že se ten den ze školy domů již nevrátí a pověstná třináctka se pro ni málem stane osudnou. Kamarád Roman, kterého do té doby pokládala za svého dobrého přítele, spolu s bratrem a dělníkem z Ukrajiny zosnovali plán, jenž je měl přivést k finanční částce, kterou za každou cenu, a to i za cenu Karlina života, potřebovali získat. Rozhodli se proto Karlu unést a po jejích rodičích požadovat vysoké výkupné. Dívka prožila hrůzné chvíle a vytrpěla si své, uvězněná na ukrajinské ubytovně ve městě Holešov. Ani po počátečním šoku a beznaději se ale nemínila smířit s osudem neexistující budoucnosti a rozhodla se bojovat...... celý text
Nebyo to špatné, bylo to čtivé, ale jakoby tomu chyběla šťáva. Takové téma by si zasloužilo víc...
Četlo se těžko a chvílemi jsem musela odkládat, hlavní hrdinky je mi líto, nicméně nedokážu přesně popsat co ale něco mi na této knize nesedělo možná nedotaženost a místy příliš neuvěřitelné .. proto nehodnotím .. o průměru nemůže být ani řeči ale vyloženě brak taky ne .. jen nedokážu zařadit
Příběh určitě zajímavý, hlavní hrdinku obdivuji za statečnost, ale... Karlino chování bylo místy na úhoz. Mužské postavy byly veskrze vadné včetně těch, co měli být ti dobří, tak jsem z toho dost rozčarovaná.
Mám poněkud smíšené pocity. Najedednu stranu nabízí román velice zajímavý, poutavý a napínavý až dramatický příběh. Nicméně i já se musím přiklonit k názoru, že má dost nápadných nedokonalostí. Faktografické chyby odpouštím, ty se v románech mohou. Ovšem autorka si zjevně nevěděla rady s charakteristikou jednotlivých postav. Bylo mi paní autorky až líto, zřejmě nemá štěstí na muže, protože byli všichni mužští hrdinové nervově labilní cholerici se sklony k agresivitě (snad s výjimkou pana Winklera). I v samotném vyprávění děje se několikrát dostala pravděpodobně do úzkých a nevěděla, jak z toho vybruslit - a také, jak do děje někam napěchovat co nejbarvitěji popsanou "postelovou scénu" přestože s dějem moc nesouvisela, zřejmě proto, že dneska je to "in".
Poněkud zklamání. Po přečtení předchozích knížek od této autorky jsem čekala poutavější čtení.
Nic moc. Zklamání. Po přečtení knihy Osudová posedlost jsem si chtěla od této autorky ještě něco přečíst, ale toto nebyla dobrá volba.
Nevyzrálá autorka a nevyzrálé knihy. Psáno nevím z jakého popudu, ale kdyby si raději přečetla něco kvalitního, aby měla vzor, mohla by přijít na své chyby. Špatné, je to typický brak. Omylem jsem si to půjčila v knihovně a po pár stránkách odložila, nevěříc vlastním očím.
Knížka byla zajímavá možná pro mě i tím že bydlím ve stejném kraji... Četla se dobře je pravdou, že více mě bavily Karliny vzpomínky než únos.
První knížka, kterou jsem od autorky četla a úplně mi vyrazila dech. Přečetla jsem později i další, ale tato mě "dostala".
Cetlo se mi dost tezko, vubec to nebyl ten styl, na ktery jsem od autorky zvykla. Tusim je to ale inspirovano jejim vlastnim pribehem, kdy byla sama unesena..asi se o tom spatne pise, kdyz si vylozene nechcete vypsat svoje trapeni, ale udelat z toho i pribeh.
Kniha jsem bohužel nedočetla, nebyla pro mě dost zajímavá, i když prostředí i příběh,který je založený na pravdě znám. Autorka umí psát i zajímavější knížky,Dobře se mi od ní četly například Manželské okovy
Knizka byla fajn ale asi jen proto ze vim ze byla zalozena na realite... kdyby byl pribeh fiktivni tak by me tak nezaujala !
Tato kniha od Kláry měmoc nebavila,.Přečetla jsem ji, ale bylo to čtení spíše na silu než se zájmem.Jiné její knihy se mi ale líbí hodně a čtou se moc dobře
2018 | Pád do tmy |
2008 | Unesená |
2005 | Osudová posedlost |
2014 | Deník Gréty Kaiserové |
2006 | Manželské okovy |
Nebylo to špatné, ale musím souhlasit s předchozím komentářem. ...nemělo to šťávu.