Unesená přehled

Unesená
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394513/bmid_unesena-ZBW-394513.jpg 3 163 163

Osmnáctiletá Karla Winklerová nebyla nikdy pověrčivá. Když ale v pátek třináctého března nasedala ráno do vlaku mířícího do Kroměříže, netušila, že se ten den ze školy domů již nevrátí a pověstná třináctka se pro ni málem stane osudnou. Kamarád Roman, kterého do té doby pokládala za svého dobrého přítele, spolu s bratrem a dělníkem z Ukrajiny zosnovali plán, jenž je měl přivést k finanční částce, kterou za každou cenu, a to i za cenu Karlina života, potřebovali získat. Rozhodli se proto Karlu unést a po jejích rodičích požadovat vysoké výkupné. Dívka prožila hrůzné chvíle a vytrpěla si své, uvězněná na ukrajinské ubytovně ve městě Holešov. Ani po počátečním šoku a beznaději se ale nemínila smířit s osudem neexistující budoucnosti a rozhodla se bojovat...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Unesená. Přihlašte se a napište ho.

cori
16.06.2024 2 z 5

Příběh mi spíše připomíná parodii na únos nejen osobami únosců a jejich chováním ale i stylem psaní. Jsme na konci devadesátek a autorka se více než psychologii postav věnuje popisu Karlina oblečení a opakování, jak ji to moc slušelo, a soupisu diskotékových hitů.

RendyaDav
12.11.2023 5 z 5

Autorka napsala vlastní příběh co se jí stal.
Při psaní příběhu se jí muselo vše co zažila a prožila vrátit. Takové trauma je na celý život a musí to ovlivnit vztahy.
Proto nehodnotím styl psaní ale oceňuji odvahu to o sobě napsat.
A taková událost nejde napsat jako hitovka .
A ten kdo dokáže říct , že si za to oběť může sama a ti co to způsobili , že jsou chudáci tak by si to měl prožít aby věděl co to na oběti nechá za následky.

RendyaDav
12.11.2023 5 z 5

Autorka napsala vlastní příběh co se jí v životě udál. V psaní příběhu se jí muselo vše otevřít a vrátit co prožila , to nikdy nikdo nepochopí takový zážitek .Jen ten co si ho prožije a jeho nejbližší.
A tyto následky se s ním táhnou po celý život i to musí ovlivnit vztahy s lidmi.
Proto tu nebudu hodnotit jak je ten příběh napsaný, ale že autorka dostala odvahu to napsat za to jsem moc ráda.
Lidi jsou různí ,kteří ještě mají k padouchům co někomu způsobí trvalé psychické problémy lítost.

Knižní novinky (13. týden)

24.03.2019

Kniha Unesená v seznamech