Unesené snoubenky
Jill Barnett
Diabli a dámy série
1. díl >
Eachann MacLachlan ztratil milovanou ženu a zbyly mu po ní dvě děti, se kterými si neví moc rady. Calum MacLachlan zachraňuje skotské emigranty a pomáhá jim najít nový život v Americe. Má hrůzu z žen a o ženění nechce ani slyšet. Oba dva ale cítí, že ženu vedle sebe potřebují. A tak přijde Eachan s nápadem: budoucí manželky si prostě unesou...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2007 , Levné knihyOriginální název:
Carried Away, 1996
Tak jo, přiznávám... I přestože mě červená knihovna odrazuje jen svými přeslazenými obálkami, z nichž se div neosypávám a kterým v jednom knihkupectví vytvořili vlastní sekci s názvem: "Pánové, kteří ztratili tričko", chtěla jsem jednu takovou knihu vyzkoušet - čistě ze zvědavosti, jaké to je. No a jak to dopadlo? Ehm... asi už nikdy víc.
Co se týče stylu psaní, tak zrovna u této knihy jsem byla spokojená. Šlo znát, že je autorka vypsaná, umí dobře vykreslovat situace i prostředí, vytvářet povedené vtipy a také si dala záležet na charakterech postav. Pochvalu si zaslouží i to, že se nevěnovala pouze vztahům ústředních párů, ale řešila tu např. i vývoj vztahu a vzájemného porozumění mezi Eachannem a jeho dětmi, což bylo fajn.
Jenže ten zbytek... Ač jsem to tušila, tahle kniha mě utvrdila v tom, že si na rozdíl od jiných čtenářů fakt nepotrpím na podrobné popisování hlubokých mužných hlasů, širokých ramen, chlupatých hrudí... a samozřejmě sexuálních styků. Mimo to byl děj - jak už to u takovéto literatury bývá - hodně předvídatelný a de facto ničím nepřekvapil.
Takže pro představu, co všechno v sobě obdobná díla skrývají, mi toto bohatě stačilo a stejnou rychlostí, jakou Calum zdrhal před ženami, si i já běžím pro knihu z jiného - mně mnohem bližšího - žánru.
Pamatuji si, že jsem tuto knihu už kdysi četla, děj se mi pořád promítal v hlavě, jen jsem si nemohla vzpomenout na název. Tak teď ho snad už nezapomenu :-) Já prostě tyhle historické romance můžu a tahle knížka byla ještě prodchnuta vzájemných popichováním a slovními přestřelkami Eachanna a Georginy, které tomu dodaly grády. Příjemně jsem si početla. Spisovatelku mám moc ráda.
Velice pěkné čtení. Eachann mě spolu s Georginou fakt uměl rozesmát a s Kirsty to zase bylo dojemné. Vztah Eachanna a Georgiany byl samé škádlení a špičkování a uvědomování si toho druhého. Calum s Amy byli takoví sladcí a neviní andílci. Dobře Eachann vybral. Kniha by klidně mohla být delší.
Takové milé oddechové čtení.
Doporučuji.
Hodnotím 4,5*.
Podle anotace jsem očekávala trochu jiný příběh, ale i tak jsem byla překvapená. Začátek byl skvělý, děj rychle ubíhal a mnohdy jsem se nasmála.
Oba hrdinové Eachann i Calum byli skvělí, jen Eachann měl poněkud tvrdší skořápku. Amy byla takové miloučké děvčátko, které občas dokázalo vystrčit drápky. Georgina byla na začátku moc hrdá a měla nosánek kapku nahoru, ale s přibývajícími stránkami se hodně měnila a tím klesal elán celého příběhu. Mezi Georginou a Eachannem to na začátku hodně jiskřilo, ale potom to všechno trochu upadlo. Příběh na konci byl už o něčem jiném. Ale i přesto byla kniha moc pěkná a vůbec by jí nevadily kapitoly navíc.
Úžasná kniha. Nechápu proč je to paperback. Eachann měl neskutečné hlášky, které mě rozesmívaly. Kniha je v hodnoceních nedoceněná! Je neskutečně vtipná, citlivá, no prostě skvělá. Pokud se ji někdo chystáte číst, tak heslo- košile (smála jsem se nahlas)
Na to, ze je kniha v modrych cislech se mi i libila. Vlastne mi misty pripadala velmi vtipna. A hlavne jsem docela chapala vsechny 4 zucastnene strany.
Knížka se mi líbila, z obou párů jsem měla raději Caluma s Amy a vážně by nevadilo příběh ještě trochu rozvést.
hezká knížka, vůbec by mi nevadilo kdyby byla delší a příběhy obou párů by autorky ještě víc rozvedla :)
okouzlující, ale proč to jednou není obráceně a ženy nedostanou dárek ve formě ženichů, no řekněte dámy nešlo by to na rvačku
sex děti láska peníze erotika romantika otec únosy
Nebylo to špatné, ale spíš mi to připadalo jako kostra dvou příběhů než skutečně propracovaná kniha. Postavy byly ploché a neměli moc prostoru. Amy i Calum hrozně naivní. Příběhům by prospělo, kdyby šlo o dvě oddělené knihy a kdyby byly propracovanější. Vše je zde mdlé a nedotažené do konce.